Bambi

Här hittar ni en blogg om mitt liv och allt vad det innebär. Jag älskar att baka och laga mat, speciellt med amerikanska influenser då jag är född och uppvuxen i USA. Jag är även gymnasielärare i engelska och psykologi och mamma till två barn. Jag älskar att fotografera och shoppa (speciellt kläder, både till mig och barnen!).

Kontakt: bambi_111@hotmail.com

instagram@bambiblogg


24

april

tisdag
2018

Kl. 11:00

Nyttigare Ceasar-sallad à la Jamie Oliver

Jag fick en förfrågan om lite mer hälsosamma recept och jag testade faktiskt ett av Jamie Olivers hälsosamma recept förra veckan. Då gjorde jag hans Ceasarsallad med hemmagjord dressing (som blev jättegod!!!), hemmagjorda krutonger och fint skivad blomkål! Jag älskar Ceasarsallad och kan vara lite petig med hur den ”ska” smaka. Och denna blev fruktansvärt god! Jag tänker mig att detta kommer ätas en massa under sommarens varma dagar!

Barnen tyckte att dressingen var lite för sur, så nästa gång kanske jag drar ner lite på vinägern men vi vuxna tyckte inte att det var så surt. Jag gjorde i ordning allt i en stor skål så fick alla ta så mycket man ville från den. Ett tips är att det är bra att ha en mandolin när man ska skiva blomkål och löken!

4 port.

1 citron
30 g parmesan
4 sardellfiléer
8 msk matyoghurt
1 tsk senap
2 tsk Worcestershiresås
2 msk vitvinsvinäger
4 msk olivolja

1 röd lök
1 liten blomkål (300 g)
2 romansallad
3 kycklingfiléer

2 skivor grovt bröd

1. Börja med att riv ner citronskal och parmesanen i en stor skål.
2. Finhacka sardellerna och blanda ner dom tillsammans med matyoghurt, senap och Worcestershiresås i skålen.
3. Pressa ner saften från citronen, ha i vinäger och olivolja och vispa ihop till en dressing.
4. Skala löken och skiva den fint (gärna med mandolin) och blanda ner den i dressingen.
5. Ta bort yttre blad från blomkålen. Skiva sen den fint.
6. Skär romansalladen fint (skär inte den på längden, utan på kortsidan). Blanda ihop allt med dressingen.
7. Stek nu kycklingen i en stekpanna. Krydda lite lätt med salt och peppar. Stek tills den är genomstekt.
8. Skär brödet i bitar och stek även dessa tillsammans med lite olivolja pannan.
9. Skiva upp kycklingen och lägg den på toppen av salladen, tillsammans med krutongerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *





23

april

måndag
2018

Kl. 06:50

Fix i trädgården och jeans som klarar bergsklättring

Hej måndag! Har ni njutit av helgen? Vi har fixat en massa i trädgården. En massa, massa måsten. Vi har satt upp studsmattan, vi har rensat i rabatter, krattat löv och oljat in utemöblerna. Vi gillar egentligen inte greja så mycket i trädgården, så vi skjuter gärna upp sånt här. Vi planerar att göra om trädgården och då anlita nån som gör i ordning den så att det krävs så lite underhåll/trädgårdsarbete som möjligt.

Vi köpte det här huset mycket på grund av trädgården. Trädgården är en fantastisk naturtomt och när vi köpte huset så tänkte vi ”naturtomt = inte så mycket arbete”. Men det är det ju faktiskt ändå.

Vi har till och med ett stort ”berg” på tomten som är perfekt för lek.

Men att klättra i berg sliter rätt mycket på barnens kläder, speciellt byxorna då. Leah hasar gärna nerför berget och det blir hål lite överallt på byxorna. Vi har tidigare fått testat Ossoamis byxor och dom blir det aldrig hål på. Barnen har haft flera par genom åren och nu fick Leah hem ett par jeggings som är helt i det starka cordura-materialet. Dom är mjuka och sköna och riktigt snygga! Tack till Ossoami för att vi får testa era underbara jeans!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *





22

april

söndag
2018

Kl. 12:00

Veckomatsedel för vecka 17

Hej vänner! Hoppas att solen skiner hos er, för det gör den här och det är ju så underbart! Jag håller på och bakar och förbereder en massa inför nästa helgs kalas. Leah fyller år på onsdag och det ska förstås firas stort!

Med alla kalas-förberedelser så är det så skönt att planera veckans middagar. Veckan flyter på så mycket lättare när man har allt planerat och alla ingredienser inhandlade. Så här har jag tänkt till den här kommande veckan:

Vi startar som vanligt med ”meat-free Monday” och denna gång med en grekisk sallad med rostade kikärtor. Dom rostade kikärtorna mättar lite extra och ger lite mer crunch. Jag kanske förbereder denna redan ikväll, så är det bara att ta fram den imorgon till middagen, men då blandar jag inte ner kikärtorna förrän imorgon precis innan vi ska äta.

Sen har vi en gammal favorit som är den underbart goda pasta med köttbullar i gräddsås där allt kokar tillsammans och blir så där krämigt och gott! Hela familjen verkligen älskar denna! Sen får det bli en enkel pestolax, som sköter sig själv i ugnen så kan man göra annat under tiden. Jag brukar använda hemmagjord pesto (för jag har oftast lite hemma) men det går lika bra med köpt pesto.

På torsdag blir det lite mer grekiskt (ja, jag gillar grekisk mat) och denna gång dom underbart goda kycklingspetten. Om ni inte har hunnit testa dom, så måste ni det! Servera dom med en enkel tzatziki så är det som att ni är i grekland! Sen avslutar vi veckan med lite ”tacos” men i form av goda enchiladas. Så enkla och sköter sig själva lite också i ugnen.

Mums!

Måndag: Grekisk sallad med rostade kikärtor
Tisdag: One-pot pasta med köttbullar i gräddsås
Onsdag: Ugnsbakad pestolax
Torsdag: Grekiska kycklingspett (chicken souvlaki)
Fredag: Enchiladas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *




Follow

Copyright © 2016 Wioliv AB