Bambi

Här hittar ni en blogg om mitt liv och allt vad det innebär. Jag älskar att baka och laga mat, speciellt med amerikanska influenser då jag är född och uppvuxen i USA. Jag är även gymnasielärare i engelska och psykologi och mamma till två barn. Jag älskar att fotografera och shoppa (speciellt kläder, både till mig och barnen!).

Kontakt: bambi_111@hotmail.com

instagram@bambiblogg


23

augusti

tisdag
2016

Kl. 11:00

Kycklingpasta med soltorkade tomater och mozarella

Nu när vardagen är i gång igen så gäller det att ha några enkla och goda vardagsrätter att variera mellan. Enkla pastarätter är perfekt och något som hela familjen brukar älska.

Jag slängde ihop denna kycklingpasta i lördags och smaksatte den med soltorkade tomater och mozarella, perfekta smakkombinationen och det blev en riktigt god och krämig sås!

kycklingpasta med soltorkade tomater och mozarella

ca 500 g kycklingfilé
1 pkt pasta
3 vitlöksklyftor
5-6 soltorkade tomater
2 dl grädde
2 dl mjölk
1 msk kycklingfond
salt och peppar
2 tsk basilika
1 mozarella

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Strimla kycklingen.
3. Fräs pressad vitlök i lite olja i en panna. Tillsätt den strimlade kycklingen och låt det stekas tillsammans till kycklingen är genomstekt.
4. Klipp ner soltorkade tomater i strimlor. Salta och peppra lite lätt och tillsätt grädde, mjölk, fond och basilika. Låt allt puttra ihop i 5-6 minuter.
5. Tillsätt mozarellan i bitar, rör om så att osten smälter.
6. När pastan har kokat klart, blanda den med såsen och toppa med lite färsk basilika.

kycklingpasta med soltorkade tomater och mozarella

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *





23

augusti

tisdag
2016

Kl. 07:31

Cykelhjälm på barn

God morgon! Har ni kommit tillbaka till vardagen och rutiner än? Det kanske tar lite längre tid tills allt flyter på. Igår började jag lite med lektioner. Det blir ju mest introduktioner så här i början.

En sak som chockade mig igår morse var när jag hade lämnat av barnen vid skolan och jag ser en av barnens klasskompisars föräldrar kommande cyklandes. Bakpå sitter lillsyskonet i en cykelsits – utan cykelhjälm! Föräldern hade inte heller hjälm, men att barnet (som går i förskolan) inte har det är både olagligt och farligt! Först tänkte jag att jag såg fel, för jag blev så chockad och var tvungen att titta bakåt en gång till. Jag hoppas att det var en engångsföreteelse, men det räcker med en gång för att något ska hända. Jag känner att jag måste verkligen säga till om jag ser detta igen.

Jag tänker också på den lilla flickan som dog när hon åkte sparkcykel utan hjälm. Det är verkligen så viktigt! Lova mig att ni är rädda om era barn och er själva! Jag tycker även att alla vuxna borde ha cykelhjälm!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *





22

augusti

måndag
2016

Kl. 11:00

Thailändsk sallad med kokosris och jordnötsdressing

Dagens Meat-free Monday recept är en sallad, men ingen vanlig, tråkig sallad utan en spännande thailändsk sallad med massor med olika smaker som kommer vara som en smakexplosion i din mun!

Den är även otrolig vacker att se på med alla sina färger och den är riktigt mättande kan jag lova. Riset kokas i kokosmjölk, vilket ger den extra mättnad och extra god smak förstås! Den är rätt så enkel att göra och man kan förstås variera den lite efter vad man själv gillar, men behåll gärna dressingen som den är för den är verkligen helt fantastisk!

thaisallad thailändsk sallad dressing

3 ½ dl jasminris
1 burk kokosmjölk
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 dl vatten

ca 3 dl riven morot
ca 3 dl strimlad röd kål
1 röd lök, strimlad
2 paprikor, tärnade
1 dl cashewnötter, hackade

Jordnötsdressing
1 dl jordnötssmör
2 msk honung
3 tsk ingefära (färsk), riven
2 msk äppelcidervinäger
2 tsk sesamolja

1. Häll ut kokosmjölken i en kastrull. Pressa ner vitlök och ha i salt och vatten. Vispa ihop allt och låt det koka upp. Ha då i riset och låt koka enligt anvisningarna.
2. Strimla och hacka alla grönsaker och häll i en stor skål.
3. Värm jordnötssmör och honung i micron i ca 30 sekunder. Rör om så att det blir lite flytande. Ha sedan i resten av ingredienserna och rör om ordentligt.
4. När riset är klart, låt det stå i ca 5 minuter. Fluffa sen till med en gaffel och rör ner det i grönsakerna.
5. Ringla dressingen över salladen och servera med limeklyftor, om så önskas.

thailändsk sallad thaisallad med dressing

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *




Follow

Copyright © 2016 Wioliv AB