Bambi

Här hittar ni en blogg om mitt liv och allt vad det innebär. Jag älskar att baka och laga mat, speciellt med amerikanska influenser då jag är född och uppvuxen i USA. Jag är även gymnasielärare i engelska och psykologi och mamma till två barn. Jag älskar att fotografera och shoppa (speciellt kläder, både till mig och barnen!).

Kontakt: bambi_111@hotmail.com

instagram@bambiblogg


19

oktober

torsdag
2017

Kl. 13:15

Tips inför Halloween

Här om dagen så var jag inne på vår lokala ICA Maxi. Jag älskar att ha en sån där ”blippare” (självscanning) och tycker att det är så smidigt och går så snabbt. Så såg jag att dom hade fått in pumpor nu inför Halloween men dom var inte inlagda i systemet så då orkade jag inte köpa nån. Får köpa sen.

För pumpa måste vi ju ha! Det är ju så fint med pumpalyktor utanför dörren.

Så här såg det ut för nåt år sen. Ni hittar tips om hur man gör lyktor här. Det är verkligen så mysigt och roligt att göra tillsammans med barnen. Perfekta höstpysslet!

Sen så ska man inte slänga innehållet! Tips är att rosta pumpakärnorna och kanske göra en god pumpasoppa av innehållet. Eller varför inte en pumpapaj? Pumpapaj är ett måste i USA så här års och det är bara SÅ gott!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16

oktober

måndag
2017

Kl. 07:00

När allt man längtar efter är den där vanliga vardagen

Jag tänkte på en sak när jag körde till jobbet och det var grått och mulet. Det regnade och hade regnat i flera dagar. Allt kändes så där allmänt trist. Tråkiga, vanliga vardag.

Men så kom jag och tänkte på det känns när man är sjuk, allvarligt sjuk eller om något allvarligt har hänt. Då längtar man efter den där trista gråa vardagen.

Som när jag åkte in en massa till Radiumhemmet för behandling av min sköldkörtelcancer. Jag tog bussen till Karolinska och såg hur alla på bussen var stressad, på väg till sina jobb. Då tänkte jag ofta hur jag ville byta plats med dom. Jag hade så mycket hellre haft en vanlig vardag än att åka iväg på strålbehandling eller planering av operation.

Nu är det här flera år sen och man hinner glömma bort lite grann hur det kändes. Hur jag bara längtade efter en trist tråkig vardag, istället för att vara ”cancerpatient”. Men det är bra att påminna mig själv om hur det var och hur lyckligt lottad jag var som hade en ”snäll” cancer där jag hade mycket goda chanser att överleva. Men hur mycket läkarna än pratade om goda chanser till tillfrisknande så hörde jag bara ordet ”cancer” och det ordet är lika med död. Och att jag var dödlig. Om jag kan få cancer (vilket man aldrig tror att man själv ska få), ja, då kan ju vad som helst hända. Då kan allt det där som man tror ”inte ska hända mig” faktiskt hända…

Så när jag hade kastats ner i det mörka ”cancerhålet” så ville jag bara upp ur det och tillbaka till den vanliga trista vardagen. Man vill bara att allt ska vara som vanligt igen och man inser hur underbar vardagen faktiskt är. Det är lite synd att man inte märker det lika mycket när man är mitt uppe i den bara…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15

oktober

söndag
2017

Kl. 12:00

Veckomatsedel för vecka 42

Hej vänner! Hoppas att ni har en fin söndag. Här skiner solen på alla färgglada löv i träden. Är inte hösten riktigt vacker?

Jag blir så glad för alla era kommentarer, både här och på instagram. Det är så roligt att få höra vilka recept som är era favoriter. Från förra veckan så lät det som om kycklingen i fetaostsås och biffen med bambuskott. Jag hoppas att ni hittar några nya favoriter i denna veckas matsedel  🙂

Jag har tagit fram några gamla godingar till er. En som är en STOR favorit här hemma och som ni bara måste prova är fläskfilégrytan med rosépeppar och bacon. Så fruktansvärd god! Sen så älskar vi korv stroganoffen på thai vis. Den känns lite roligare än den traditionella korv stroganoffen.

Men jag har börjat veckan med god, värmande och mättande soppa, som är sprängfylld med nyttigheter! Det kan verkligen behövas så här på hösten. Sen har jag även tagit med en god kycklingpasta som hela familjen kommer att älska och så avslutar vi veckan med tacofredag och goda enchiladas!

Hoppas att ni får en fin vecka!

Måndag: Krämig morotssoppa med tomat och kokosmjölk
Tisdag: Korv stroganoff på thai vis
Onsdag: Fläskfilégryta med rosépeppar och bacon
Torsdag: Kycklingpasta med soltorkade tomater och mozarella
Fredag: Enchiladas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
Follow

Copyright © 2016 Wioliv AB