Bambi

Här hittar ni en blogg om mitt liv och allt vad det innebär. Jag älskar att baka och laga mat, speciellt med amerikanska influenser då jag är född och uppvuxen i USA. Jag är även gymnasielärare i engelska och psykologi och mamma till två barn. Jag älskar att fotografera och shoppa (speciellt kläder, både till mig och barnen!).

Kontakt: bambi_111@hotmail.com

instagram@bambiblogg


23

juni

lördag
2018

Kl. 18:02

Det obligatoriska midsommar-inlägget

Ja, alla bloggare ”måste” väl berätta om sin midsommar. Är det inte så? Regn och rusk, tillhör inte det också midsommar? Jag blev lite överraskad när jag satte mig i bilen och stolsvärmen och rattvärme sattes igång. Den går igång automatiskt när det är under 10 grader… Dom har inte varit igång på jättelänge och slås igång på midsommarafton!!

För andra året i rad firade vi midsommar hos mina svärföräldrar, tillsammans med deras samfällighet. Där fixas det jättefina aktiviteter för hela familjen.

Det är fiskdamm för barnen…

Det är även femkamp (både för vuxna och barn) och en tipspromenad (med tre olika svårighetsgrader – vuxen, ungdom och barn). Den där tipspromenaden är dock lite väl svår…. vi brukar inte kunna nån av frågorna som ställs för dom vuxna! Och då är vi ändå två högskoleutbildade och allmänbildade vuxna… haha… men det är frågor om gamla porslinsserier, om sagoväsen från Gotland och andra knepiga saker…

Den vuxna som har bäst på tipspromenaden och den vuxna som har bäst på femkampen vinner en vinflaska var. Sen så vinner alla barn två pris från prisbordet, ett för femkampen och ett för tipspromenaden. Men dom får komma fram och välja pris utifrån hur många rätt/poäng dom har. Men jag tycker att det är toppen att alla barn vinner  två priser var. Det är ofta svårt att välja något bland alla fina priser!

Zack visste dock direkt vad han ville ha… så fort hans namn ropades upp sprang han fram och tog den gigantiska påsen med baconchips! Haha, den är nästan större än honom….

Efter aktiviteterna gick vi till svärföräldrarnas stuga och åt middag. Jag satte ihop tårtan som jag hade förberett. Barnen hjälpte till att sätta dit flaggor och jordgubbar.

Efter regn kommer…. regnbågen! En jättestor, fin och tydlig regnbåge uppenbarade sig under tiden vi satt och åt middag. Så häftig!

Kvällen avslutades med en omgång kubb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20

juni

onsdag
2018

Kl. 07:03

The Staircase – en annan teori om vad som hände

Som ni kanske vet så älskar jag dokumentärer. Netflix brukar ha en hel del bra dokumentärserier. Den senaste är The Staircase med 13 avsnitt. Det är många avsnitt men det är ett mycket intressant fall, så det klart värd att se!

Om ni har sett serien så måste jag dela med mig av denna teori som Netflix nyss släppte. En mycket trolig teori om vad som egentligen hände med Kathleen Peterson.

Visst kan det låta rätt så otroligt, men minns ni fallet som vi hade här i Sverige där mannen häktades för mordet på sin fru men hon hade egentligen dödats av en älg?! Hon hade också väldigt underliga skador… påminner lite om fallet i The Staircase.

Kategorier: TV

Visa 2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19

juni

tisdag
2018

Kl. 07:43

Gos med kycklingar

I slutet av förra veckan fick barnen vara hos sin farmor och farfar. Skolan hade planeringsdag dagen efter skolavslutningen, så det var toppen att svärföräldrarna ställde upp och kunde ta barnen.

Barnen stannade lite extra och sov över där två nätter utan oss. Barnen hade det toppen och jag och maken fick lite egentid. Win-win.

Svärföräldrarnas granne har en massa höns. Svärmor är ibland ”hönsvakt” och när hon var det senast för ett par veckor sen så kläcktes det några ägg och det blev två små söta kycklingar. Leah som älskar djur, ville tydligen mest vara där hela tiden och gosa med dom små ungarna.

Jag åkte och hämtade barnen och åt lunch hos svärföräldrarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
Follow

Copyright © 2016 Wioliv AB