Bambi

Här hittar ni en blogg om mitt liv och allt vad det innebär. Jag älskar att baka och laga mat, speciellt med amerikanska influenser då jag är född och uppvuxen i USA. Jag är även gymnasielärare i engelska och psykologi och mamma till två barn. Jag älskar att fotografera och shoppa (speciellt kläder, både till mig och barnen!).

Kontakt: bambi_111@hotmail.com

instagram@bambiblogg


01

mars

onsdag
2017

Kl. 08:09

Salty hair, don’t care

Dominikanska republiken iberostar costa dorada

Hej hej vänner! Som jag skrev tidigare så vill barnen vara rätt så mycket på stranden och jag förstår det. Det är riktigt behagligt och skönt. Den ljumma salta vinden och solen som värmer gör att man inte vill gå därifrån.

iberostar stranden dominikanska republiken

Sanden är perfekt att bygga med, så barnen har suttit ibland i timmar och grävt och byggt slott. Dom har letat snäckor till utsmyckning och byggt dammar.

iberostar stranden dominikanska republiken

Där ute på havet (här ovanför) ser ni maken som är ute med vår donut-simring. Detta är andra resan utomlands den är med på. Den är verkligen en favorit och det är faktiskt rätt bekvämt (och billigare) att ha med sig flyt-ringar från Sverige.

Ni ser också att det är lite vågor, men dom är mest längre ut och bryts innan dom kommer fram till stranden.

costa dorada iberostariberostar costa dorada tuicosta dorada iberostar beach

Det är rätt så grunt en bit ut och det är sandbotten. Sanden är mjuk och blir inte varm så att man bränner fötterna.

costa dorada strandDominikanska republiken iberostar costa dorada

Det är verkligen ett paradis här och det känns som om jag redan vill boka en ny resa hit! Det är verkligen helt fantastiskt här!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

28

februari

tisdag
2017

Kl. 07:53

Sköna dagar i solen

iberostar stranden dominikanska republiken tui

Jag kikar in här lite snabbt och säger hej. Vi har det otroligt bra här på semestern. Jag fick frågan om att vi åker så långt för bara en veckas semester. Ja, så är det när man är lärare. Vi har ju ingen semester, förutom loven. Så det blir att åka en vecka eller ta ledigt utan betalt. Nån gång tidigare har jag tagit föräldraledigt, men nu valde vi att åka hit en vecka bara. Det känns ändå värt det, för klimatet är verkligen helt underbart. Varmt och väldigt skönt. Nere vid stranden fläktar det väldigt skönt.

iberostar stranden dominikanska republiken

Vi går fram och tillbaka mellan poolen och stranden. Tidigare har barnen mest velat varit vid poolen men nu vill dom nästan mer vara vid stranden.

iberostar stranden dominikanska republiken tui resa med barn

Det är otroligt skönt att båda barnen kan simma nu, ändå håller vi koll på dom men vi måste inte vara i vattnet med dom hela tiden. Dom vill ju oftast bada mycket mer än oss, så det är jätteskönt att dom kan bada själva.

iberostar stranden dominikanska republiken tui

Poolen är väldigt stor och i mitten (emellan pelarna på bilden här ovanför) finns en stor bubbelpool.

resa med barn iberostar stranden dominikanska republiken

Dagarna går fort, men jag försöker njuta av att inte behöva laga mat, diska och städa. Men nu när man är här så vill man ju aldrig åka hem!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

27

februari

måndag
2017

Kl. 13:22

Event hos Småkockarna – matlagningsskola för barn!

småkockarna

Hallå hej! Vi är fortfarande på Dominikanska Republiken men kvällen innan vi åkte så tog jag med barnen på ett supertrevligt event hos Småkockarna.

Småkockarna är en matlagningsskola för små barn, från 5 år. Där barnen får lära sig en medvetenhet kring matlagning, men också grunderna, som att hacka lök. Här ovanför ser ni hur barnen får lära sig två olika sätt att hacka lök.

småkockarna

Barnen fick själva laga allt och det gick förvånansvärt bra! Dom klarar av så mycket mer än vad man tror och växer verkligen med uppgiften.

Barnen fick på sig säkerhetshandskar, som innehåller ståltrådar men är täckta med latex så att dom inte skär sig (Zack har handsken på fel hand på bilden här ovanför). Barnen får stå högre upp så att dom når och allt är i lagom höjd.

småkockarnasmåkockarna

Barnen fick även varsin stekpanna, varsin kastrull och varsin skärbräda så att båda fick göra alla moment.

småkockarnasmåkockarna

Barnen brukar hjälpa till då och då med matlagningen hemma, men här blev det helt annorlunda när dom fick göra allt från början till slut. Med tydliga instruktioner och lite stöd och pepp gick det jättebra och maten brukar bli mycket godare när barnen har lagat den själva. Dom fick göra smörstekta brysselkål och jag blev förvånad över att barnen åt lite brysselkål till och med! Men det blir verkligen annorlunda när dom har gjort det själva.

småkockarna

Barnen ska börja snart promenera hem själva från skolan och då är det perfekt om dom kan laga lite enklare mat om dom blir hungriga. Och tänk vilken bra kunskap att ha med sig när dom så småningom flyttar hemifrån!

Kika gärna in hos Småkockarna för dom har även andra kurser, så som sushi-kurser men också att man kan ha barnkalas där med t.ex. cupcake-tema!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
Follow

Copyright © 2016 Wioliv AB