Bambi

Här hittar ni en blogg om mitt liv och allt vad det innebär. Jag älskar att baka och laga mat, speciellt med amerikanska influenser då jag är född och uppvuxen i USA. Jag är även gymnasielärare i engelska och psykologi och mamma till två barn. Jag älskar att fotografera och shoppa (speciellt kläder, både till mig och barnen!).

Kontakt: bambi_111@hotmail.com

instagram@bambiblogg


23

februari

torsdag
2017

Kl. 11:00

Cookie dough brownies

Är det nån av er som älskar Ben & Jerry’s Cookie Dough? Det var min favoritglass lääääänge. Hur gott är det inte med glass och kakdeg liksom?

Men sen så älskar jag ju brownies, men jag är petig när det gäller brownies. Dom ska vara kladdiga, men inte för kladdiga, för dom ska fortfarande vara lite fasta i konsistensen. Jag testade många recept och prövade mig fram tills jag hittade ”det perfekta browniereceptet”. Sen så kan man ju variera detta recept på många olika sätt… som att ha på kakdeg! Hur gott som helst!

Det blir ca 16 stycken underbara goda brownies av detta recept. Jag använde mig av mini-chocolate chips, som finns att beställa lite här och där på nätet men det går förstås att använda hackade choklad istället.

cookie dough brownies

100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
115 g smör
1 3/4 dl strösocker
1 3/4 dl farinsocker
4 ägg
½ tsk vaniljpulver
knappt 2 ½ dl vetemjöl
en nypa salt

Cookie dough
170 g smör, rumstempererat
1 3/4 dl strösocker
1 3/4 dl farinsocker
2 msk mjölk
2 dl vetemjöl
2 dl mini chocolate chips (eller hackad choklad)

1. Värm ugnen till 160 grader.
2. Smält smör och choklad (hacka den gärna lite innan) i en kastrull. Låt svalna lite.
3. Vispa (för hand) i båda sockersorterna i chokladblandningen.
4. Ha i ett ägg i taget medan du vispar.
5. Rör sedan i vanilj, vetemjöl och salt tills allt är blandat.
6. Ha i smeten i en form klädd med bakplåtspapper (formen jag använde är ca 30 x 20 cm)
7. Grädda mitt i ugnen i 30-35 min. Låt svalna.
8. Vispa rumstemperatur smör tillsammans med båda sockersorterna tills det är fluffigt.
9. Vispa ner mjölken tills allt är helt blandat. Rör sen ner vetemjölet och chocolate chips tills du har en helt jämn deg.
10. Bred försiktigt på cookie doughen, hjälp gärna till med fingrarna tills allt är helt täckt.

cookie dough brownies

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *





22

februari

onsdag
2017

Kl. 11:00

Kyckling med mozarella och soltorkade tomater

Hej vänner! Jag har haft fullt upp nu innan sportlovet och innan vår resa till Dominikanska Republiken, så jag har knappt hunnit blogga. Igår ringde dom från fritids och berättade att Leah inte mådde bra, så jag fick gå ifrån lektionen och hämta henne. Så idag är jag hemma med henne och snön vräker ner utanför fönstret. Jag hoppas bara att hon hinner bli frisk tills vi ska åka!

För nån vecka sen så gjorde jag ordning denna kycklingrätt med mozarella och soltorkade tomater. Barnen älskar soltorkade tomater och mozarella blir ju så krämigt och gott. Jag lät mozarellan nästan smälta helt, men det var en del ”bitar” kvar så att man fick lite extra mozarella-smak ibland. En riktigt mumsig och enkel vardagsrätt!

Kyckling med mozarella och soltorkade tomater

500 g kycklingfilé
4 vitlöksklyftor
6-8 soltorkade tomater
2 ½ dl grädde
1 msk kycklingfond
1 pkt mozarella
1 tsk basilika
2 tsk paprikapulver

1. Dela kycklingfiléerna på mitten. Strimla soltorkade tomaterna.
2. Värm lite olja i en stekpanna. Pressa ner vitlöksklyftor och låt det fräsa tillsammans med soltorkade tomater.
3. Stek kycklingfiléerna tillsammans med vitlöken och dom soltorkade tomaterna. Sänk värmen lite så att vitlöken inte bränns.
4. Stek tills kycklingen har fått lite färg. Tillsätt sen grädde och fond. Låt allt puttra tillsammans i 20 minuter.
5. Tillsätt sen mozarella, basilika och paprikapulver. Rör om och låt allt puttra tills mozarellan nästan har smält helt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *





21

februari

tisdag
2017

Kl. 11:00

Thailändsk basilikakyckling

Ska vi fortsätta lite på asian-temat från igår? När vi var i Thailand i två månader så gick jag faktiskt två olika matlagningskurser. Jag fick lära mig att thaimat är väldigt enkelt och det finns några enkla grunder. Oftast så försöker man kombinera smakerna salt, sött och surt (eller beskt) och balansera dessa smaker.

En mycket traditionell rätt i Thailand är kyckling med basilika, men då ska det vara thailändska basilika som har en lite söt men samtidigt lite besk smak. Den gör sig väldigt bra tillsammans med dom andra grundsmakerna, salt och sött.

thai kyckling basilika recept

2-3 msk olja
500 g kycklingfilé
4 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 tsk chiliflakes
2 msk socker
1 msk fisksås
1 msk soja
10-12 st thai-basilika blad

1. Strimla kycklingen och löken.
2. Värm oljan i en wok. Pressa ner vitlöken och tillsätt strimlad lök och chiliflakes, fräs i 2-3 minuter.
3. Tillsätt strimlad kyckling och låt det fräsa med tills det börjar få lite färg.
4. Tillsätt socker, fisksås och soja. Rör om och låt allt fräsa tillsammans tills kycklingen är helt genomstekt.
5. Ha till slut i basilikabladen och rör om. Servera med nykokt ris.

thai kyckling basilika recept

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *




Follow

Copyright © 2016 Wioliv AB