Bambi

Här hittar ni en blogg om mitt liv och allt vad det innebär. Jag älskar att baka och laga mat, speciellt med amerikanska influenser då jag är född och uppvuxen i USA. Jag är även gymnasielärare i engelska och psykologi och mamma till två barn. Jag älskar att fotografera och shoppa (speciellt kläder, både till mig och barnen!).

Kontakt: bambi_111@hotmail.com

instagram@bambiblogg


14

december

torsdag
2017

Kl. 09:12

Lucia på Radiumhemmet


Igår var det dags igen – för den årliga återkontrollen. Det är sju år sen jag fick min cancerdiagnos (i maj) och min strålbehandling som jag gjorde just i december 2010.

Tydligen så ska jag fortsätta att gå på kontroller i 10 år. Jag som trodde att det bara var i 5 år, men efter 5 år så friskförklaras man efter det att man gör en riskbedömning (risk för återfall).

Så jag ska fortsätta att gå och ta prover (tumörprov och sköldkörtelhormonprover) en gång om året ett tag till.

Igår när jag kom till Radiumhemmet så klev jag rakt in i ett luciatåg.

Annars så känns Radiumhemmet som ett sånt deprimerande ställe. Det är tungt att gå dit, så det var trevligt med vacker sång.

Det blir en kontrast mot alla svårt sjuka människor, ledsna människor och familjer som håller om varandra och hoppas på att få ett positivt besked. Igår såg jag ett lite äldre par som satt i väntrummet. Det märktes att kvinnan var svårt sjuk, hon kunde knappt prata. Efter en liten stund kom en vuxen man in och satte sig hos dom. Antagligen deras son. Han satt och höll sin mamma i handen och snyftade lite tyst.

Det är tungt att gå dit, men för mig så är det inte lika tungt som för många andra. Jag förstår att jag har haft tur, att jag har tur. Även när jag minns tillbaka på när jag satt där i väntrummet första gångerna, med en liten bebis i famnen och ammade Leah. Då kändes allt så orättvist, varför skulle jag drabbas av cancer? Jag var arg för att Leahs första bebistid skulle mörkas av cancerdiagnos, operation och strålbehandling.

Nu i efterhand så är jag inte arg utan mest tacksam. Visst var det en tid i barnens liv då jag kanske inte var helt närvarande och fokuserade på annat och kunde inte vara nära (pga strålbehandling) men nu får jag många år tillsammans med dom istället… jag vet att inte alla är lika lyckligt lottade när det gäller det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10

december

söndag
2017

Kl. 12:00

Veckomatsedel för vecka 50

Två veckor kvar till jul! Jag hoppas att ni inte känner er allt för stressade över att julen närmar sig. Jag har försökt att inte stressa över det så mycket. Vi ska fira jul här hemma hos oss, med makens släkt som kommer. Det blir fullt, men då kan man också hjälpas åt allihop. Jag och maken kommer mestadels ansvara för fika och efterrätt och jag har redan börjat baka lite grann.

Idag blir det nog till att köpa julgran. Jag läste att det var ont om julgranar i år, så man kan nog inte vänta allt för länge med att köpa en. Igår såg jag att det fanns en hel del och man vill ju ha några att välja mellan i alla fall.

Vårt nya kylskåp är äntligen på plats (tog ”bara” två veckor eller nåt… berättar mer om det sen) så nu vågar jag äntligen storhandla och fylla kyl och frys. Så mycket enklare att fixa veckomatsedel också då förstås.

Denna veckas veckomatsedel innehåller bland annat en gammal klassiker – värmande gulaschsoppa. En mättande god soppa är perfekt så här på vintern. Sen så har vi en krämig vegetarisk tagiatelle med fetaost och soltorkade tomater. Jag har även tagit med barnen favorit, pastagratäng, som också är rätt enkel att göra och det blir oftast en massa mat så att det finns till lunchlådor sen. Sen har vi en ny favorit, som har så mycket smak men också en del nyttigheter gömda, one-pot pesto kycklingpasta där en del spenat slinker ner också. Sist men inte minst så blir det pulled beef enchiladas på fredagen. Jag längtar redan efter dessa riktigt goda enchiladas! Mums!

Måndag: Tagiatelle i krämig fetaostsås
Tisdag: Värmande gulaschsoppa
Onsdag: Magiskt god one-pot pesto kycklingpasta
Torsdag: Barnens favorit pastagratäng
Fredag: Pulled beef enchiladas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

06

december

onsdag
2017

Kl. 12:22

Grattis Finland!

Jag måste nog ändå uppmärksamma att Finland firar 100 år idag. Jag är faktiskt halvfinsk. Min mamma är svensk, men min pappa är finlandsvensk och född i Vasa i Finland. Men han kan inte finska och bodde en stor del av sin uppväxt här i Sverige (han var ju ”krigsbarn”). Så jag har en hel del kusiner och fastrar i Finland.

Makens mormor var finsk också, så vi räknade ut förut att barnen faktiskt är tre åttondelar finska.

En kompis på Facebook skrev ett ”självständighetsgrattis” till en gemensam vän som har finska rötter. Översättningen blev något konstig…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
Follow

Copyright © 2016 Wioliv AB