Bambi

Här hittar ni en blogg om mitt liv och allt vad det innebär. Jag älskar att baka och laga mat, speciellt med amerikanska influenser då jag är född och uppvuxen i USA. Jag är även gymnasielärare i engelska och psykologi och mamma till två barn. Jag älskar att fotografera och shoppa (speciellt kläder, både till mig och barnen!).

Kontakt: bambi_111@hotmail.com

instagram@bambiblogg


29

juni

onsdag
2016

Kl. 11:00

Tips på vad man kan göra med tacorester – Taco Fiesta Bröd!

Tar ni tillvara på resterna efter taco-middagen? Ibland är det lite tråkigt att äta tacos igen dagen efter till lunch och då kan man istället enkelt använda tacosfärsen och göra en ny maträtt. Ett exempel är tacopajen med creme fraichefyllning eller dessa goda Taco Fiesta bröd! Goda och enkla att göra och man kan enkelt använda mycket av tacosresterna, så som majs, lök och paprika eller vad man nu har kvar.

Det blir perfekta lunchen dagen efter tacomiddagen!

tacorester rester från tacos

1 stor baguette
tacofärs
krossade tomater (gärna med smak av vitlök eller chili)
majs
lök
riven ost

1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Dela baguetten på längden. Sprid ut tacofärsen jämt över bröden. Ha sen på krossade tomater (om du inte har krossade tomater med smak så krydda gärna den lite innan).
3. Fördela sen majs, strimlad lök och riven ost ovanpå.
4. Gratinera i ugnen tills dom får fin färg, ca 10-15 minuter.

tacorester rester från tacomiddagentacobröd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

29

juni

onsdag
2016

Kl. 07:45

Blåbärsplockning och tips om dokumentär till er!

plockar blåbär i trädgården

Ännu en skön sommarlovsdag. Vi har ingen direkt värme, men solen har varit framme. Igår så cyklade barnen lite på gatan här utanför sen blev det blåbärsplockning i trädgården. Vi har en hel del blåbär och jag blev så förvånad när Leah visade mig att dom redan var mogna!

plockar blåbär

Sen så fick vi besök av ett rådjur igen. Jag trodde först att det var en stor hund som låg där på gräset först, men nej, det var ett rådjur som låg och tog det lugnt!

rådjur i trädgården

Annars så har jag känt mig otroligt effektiv dessa dagar. Jag har hunnit med en massa fix och rensat ur skåp och allt möjligt. Men jag har också tittat på intressanta dokumentärer. Ni vet hur jag älskar dokumentärer. Det finns ett tv-program i USA som heter 20/20 som tar upp otroliga, verkliga händelser. Det här avsnittet som heter Since the Day I was Born, trodde jag inte var något  -märkvärdigt men jo! Det handlar om en kvinna som blir lämnad direkt efter hon föddes och hur hon hittar två syskon när hon är vuxen – och dom har också blivit lämnade direkt vid födelsen! Vad är det för en mamma som lämnar en massa nyfödda bebisar så där?!?

P.S. Om ni också gillar dokumentärer så hoppas jag att ni inte har missat min lista på nio dokumentärer du måste se!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

28

juni

tisdag
2016

Kl. 11:00

Mini-dessertbuffé med tre olika slags fyllda smördegsbakelser

Ibland vill man göra det enkelt för sig och bara vill ha en enkel vardagsdessert. Då är det perfekt att ha ett paket med smördeg i frysen och bara plocka fram (och dom är jättebilliga och kostar typ 15 kr). Sen är det bara att fylla dom med en massa gott.

Här kommer jag med förslag på tre olika fyllningar men det går förstås att hitta på egna! Min favorit är nutellan!

smördegsbakelser smördegsknyten wienerbröd jordgubbar nutella

1 pkt smördeg
1 ägg
pärlsocker

Äppelfyllning
½ äpple
socker + kanel

Jordgubb och vaniljfyllning
5-6 jordgubbar
100 g cream cheese (t.ex. philadelphia)
1-2 msk marsanpulver (+ ev socker om det behöver tillsättas)

Nutellafyllning

ca 1 dl nutella
en näva nötter (t.ex. valnötter)

1. Sätt på ugnen på 200 grader.

smördegsbakelser smördegsknyten wienerbröd jordgubbar nutella

2. Dela smördegsrutorna på hälften, på snedden.
3. Klyfta (och eventuellt skala) äpplet. Rör ihop socker och kanel. Strö ut socker och kanelblandningen på smördegen och lägg dit en äppelklyfta och rulla ihop från ena sidan.
4. Rör ihop cream cheese och masanpulver (och eventuellt socker). Bred ut vaniljfyllning på smördegen och lägg på några skivor jordgubbar och rulla ihop från ena sidan.
5. Grova hacka nötter. Bred ut lite nutella på smördegen och strö över lite nötter, rulla ihop från ena sidan.

smördegsbakelser smördegsknyten wienerbröd jordgubbar nutellasmördegsbakelser smördegsknyten wienerbröd jordgubbar nutella

6. Fortsätt tills du har fyllt smördegsbitarna. Vispa ägget lite lätt med en gaffel och pensla smördegsbakelserna. Strö över pärlsocker. Baka sen mitt i ugnen i 20-25 minuter.

smördegsbakelser smördegsknyten wienerbröd jordgubbar nutellasmördegsbakelser smördegsknyten wienerbröd jordgubbar nutella

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
Follow

Copyright © 2016 Wioliv AB