Bambi

Här hittar ni en blogg om mitt liv och allt vad det innebär. Jag älskar att baka och laga mat, speciellt med amerikanska influenser då jag är född och uppvuxen i USA. Jag är även gymnasielärare i engelska och psykologi och mamma till två barn. Jag älskar att fotografera och shoppa (speciellt kläder, både till mig och barnen!).

Kontakt: bambi_111@hotmail.com

instagram@bambiblogg


26

juni

måndag
2017

Kl. 11:00

Vegetarisk tacopaj

Idag kör vi en favorit i repris under denna meat-free Monday. Det blir denna smaskiga tacopaj, som flera av er provade förra gången jag publicerade den i bloggen och den uppskattades verkligen. Så roligt!

Så jag tycker att den förtjänar lite extra uppmärksamhet. Den är riktigt mumsig och ett bra sätt att få i barnen olika grönsaker.

Visst kan man göra tacopaj på vegetarisk färs, men testa att göra denna grönsakspaj med tacofyllning. Den blir fantastiskt god och mättande! En ny vegetarisk favorit!

Pajskal
150 g smör
3 dl vetemjöl alt. dinkelmjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten

1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 sötpotatis
1 zucchini
2 paprikor

2 dl creme fraiche
½ påse tacokrydda
2 msk chilisås
1-2 dl riven ost
körbärstomater

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en jämn deg. Tryck ut degen i en pajform och låt den vila i kylskåpet i 30 minuter.
3. Skala löken och skär grönsakerna i mindre bitar (förutom vitlöken och körsbärstomaterna). Lägg grönsakerna i en ugnsform (förutom körsbärstomaterna), ringla över olja och salta och peppra. Stoppa in i ugnen i 20 minuter.
4. Förgrädda skalet i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
5. Ha i grönsakerna i pajskalet (hacka vitlöken lite innan). Blanda ihop creme fraiche, tacokrydda och chilisås och bred det över grönsakerna.
6. Strö över riven ost och tryck ner några körsbärstomater. Gratinera mitt i ugnen i ca 25-30 minuter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *





26

juni

måndag
2017

Kl. 07:50

Vår midsommar 2017

Hoppas att ni hade en fin midsommar med mycket dans runt midsommarstången. Här kommer lite bilder från vår midsommar.

Vi hade en helt fantastisk midsommar. Det hade kanske kunnat varit lite varmare så att man hade kunnat badat, men annars var den helt perfekt.

Vi firade midsommar i Norrtälje, hos svärföräldrarna som har en stuga där. Det är ett riktigt sommaridyll.

Vi var tio stycken som firade midsommar tillsammans, med två hundar också. Full fart alltså! (Men lite små kallt, trots solsken.)

Lek med kompisar och plock av blommor blev det också…

Det anordnades till och med fiskdamm, tipspromenad och fem-kamp i stug-föreningen.

Efter barnen hade somnat så spelade vi spel och skrattade en massa. Vi spelade ett spel som hette ”Idiotkunskap”, väldigt roligt och konstiga frågor. Rekommenderas!  😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *





25

juni

söndag
2017

Kl. 12:00

Veckomatsedel för vecka 26

Hoppas att ni har haft en fin midsommar! Vi hade en helt underbar midsommar med många skratt. Jag berättar mer om den i ett senare inlägg  🙂

Dags för en ny vecka med en massa goda recept. Vi startar veckan med ”meat-free Monday” och en jättegod och krämig tomat och spenat pasta, en jättebra vegetarisk vardagsrätt!

Kycklinggrytan med grönpepparsås är en av mina absoluta favoriter, så om ni bara ska testa ett enda av dessa recept så rekommenderar jag den. Sen så är receptet på biff med bambuskott också fantastiskt gott och smakar precis som på kinarestaurang (och jag vet att den är favoriten för många av er). Laxen är riktigt smaskig med mycket smak av vitlök och honung.

Sen avslutar vi veckan med en riktigt mumsig tacopaj med creme fraichefyllning (jag älskar att ha creme fraiche till tacosen, blir så gott).

Smaklig spis!

Måndag: Krämig tomat- och spenat pasta
Tisdag: Biff med bambuskott
Onsdag: Kyckling med grönpepparsås
Torsdag: Vitlök och honungslax med pankotopping
Fredag: Tacopaj med creme fraichefyllning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *




Follow

Copyright © 2016 Wioliv AB