Bambi

Här hittar ni en blogg om mitt liv och allt vad det innebär. Jag älskar att baka och laga mat, speciellt med amerikanska influenser då jag är född och uppvuxen i USA. Jag är även gymnasielärare i engelska och psykologi och mamma till två barn. Jag älskar att fotografera och shoppa (speciellt kläder, både till mig och barnen!).

Kontakt: bambi_111@hotmail.com

instagram@bambiblogg


04

december

söndag
2016

Kl. 17:58

Jag är inte van vid att åka kommunalt

Hej vännen, förlåt att jag har varit lite tyst. Det har varit fullt upp här och jag har inte riktigt haft orken eller energin att blogga en massa.

I torsdags hade vi föräldramöte på jobbet, vilket innebar att jag skulle komma hem sent, jättesent. Så maken tog bilen (vi har bara en bil) och jag fick åka kommunalt. Jag har ju liksom vant mig vid att åka bil nu, efter två och ett halvt års pendlande med bil.

Så, torsdagsmorgon så ska jag ta bussen som går 500 meter från vårt hus. Jag ser att det är 10 minuter kvar så jag tänkte att jag hinner föna håret 2 minuter eftersom det var minusgrader och jag vill inte gå ute med blött hår. Sen går jag ner och ska på mig mina skor och då kom jag på att det kunde kanske bli lite kallt om fötterna, så jag springer in och tar på mig ullstrumpor. Jag kliver ut ur dörren och ser plötsligt att jag har 4 minuter på mig tills bussen går! Jag halvspringer dit – men hinner inte. Jag kommer fram den tiden då bussen ska gå, men jag såg inte skymten av den. Så jag får promenera till pendeltåget, vilket tar ca 20 minuter. Helt okej, men jag vill inte komma försent till mina lektioner. När jag kommer fram till pendeln så är den 7 minuter försenad, vilket gör att jag kommer att missa anslutande buss… och ja, komma mycket försent.

Min återträff med att åka kommunalt var inte rolig.

baka-lussekatter-med-barnen

Men jag och barnen har hunnit baka lussekatter. Dom kom på att man kunde pryda dom med skittles och chokladknappar. Skittles var inte så jättebra för dom smälte bara, men barnen tyckte ändå att det var skoj  🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

04

december

söndag
2016

Kl. 12:00

Veckomatsedel för vecka 49

Hej söndag och andra advent! Tänk vad tiden rullar på! Enligt konsumentverkets riktlinjer kostar mat för en familj på 2 vuxna och 2 barn 4980 kr per månad. Men om man planerar maten så kan man komma betydligt billigare undan, både när det gäller pengar men även tid.  Så här kommer en ny veckomeny med en massa goda maträtter som hela familjen kommer att älska – bara för er att sno och använda själva!

Om ni vill spara ännu mer tid så kan jag varmt rekommendera Gastrofy som har flera av mina maträtter. Det är bara att plocka ihop sin egna middagskasse med dom maträtterna man vill och man betalar bara för det man själv handlar. Missa inte 200 kr rabatt med rabattkoden Bambi.

Menyn för nästa vecka består av en massa favoriter, både nya och gamla. Min fetaostpaj har jag gjort i många många år nu och är alltid ett säkert kort när man vill göra vegetariskt. Barnen älskar den och alla mumsar i sig den. Riktigt god! Sen så har jag tagit med ziti, som är en sån god italiensk pastarätt, bland dom godaste pastarätterna jag har ätit – helt klart!

Krämig kycklingstroganoff med färska cahmpinjoner blev en hit här hemma och har redan efterfrågats igen. Citronbiffar är så goda och smakrika, också en gammal favorit. Sen avslutar vi veckan med lite festlig fläskfilé i en riktigt mumsig (men så enkel) sås!

veckomatsedel-veckomeny-barn-barnvanlig

Måndag: Fetaostpaj
Tisdag: Krämig kycklingstroganoff
Onsdag: Ziti – italiensk pastagryta
Torsdag: Citronbiffar
Fredag: Fläskfilé i mumsig sås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

01

december

torsdag
2016

Kl. 11:00

Julgodis

Äntligen första december och nu kan man börja göra godis och ställa fram det i fina skålar. Det finns så mycket gott julgodis som är enkelt att göra också! Här har ni några av mina favoriter:

Hur läckra är inte dessa praliner med saffransfudge? Så himla goda!

Men det som jag brukar göra först nu inför julen är brända mandlar. Doften och smaken ÄR jul!

Om man tycker att det är för avancerat att hålla på och doppa tryfflar i choklad så kan man göra dessa som doppas i florsocker istället. Superenkla saffranstryfflar med vit choklad, mina elever gjorde dessa och klarade det galant!

Sen har vi dessa ursöta pepparkakspralinerna, också väldigt enkla att göra och oerhört smarriga!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
Follow

Copyright © 2016 Wioliv AB