Glass botar det mesta

God kväll min vän. Nu sover alla barnen. Har legat länge och pratat med Mio och William i deras sängar. På kvällarna vill de alltid prata mer, då öppnar de sig och berättar och anförtror saker. En mycket viktig och mysig stund.
Natten till idag hostade Vida precis hela tiden. Jag kände igen hostan från då Mio var mindre. En typisk astmaliknade hosta. På morgonen när hon vaknade andades hon ansträngt och häftigt. Magen for in och ut hastigt och andningen var inte bra. Åkte direkt in till Danderyds Barnakut. De konstaterade det jag misstänkte. Förkylningsastma. Det kallas så i alla fall. Enklare än alla doktorstermer. Mio hade Också förkylningsastma men tack och lov försvann den i takt med att han blev äldre.
Vida fick inhalera luftrörsvidgande medicin några gånger. Inget som hon tyckte var ett dugg kul. Första gången skrek och grät hon så som tröst fick hon en glass av sköterskan. Sin första alldeles egna isglass. Allt var förlåtet och tårarna torkade fort.
Hon älskade att få äta en hel glass utan att bara få smaka lite av sina syskon 🙂

Med en liten tår i ögonvrån åt hon upp glassen i ett nafs.


Andra gången som hon fick inhalera somnade hon av utmattning i mitt knä. Lilla tussen.
Bar in henne i bilen och hon fortsatte sova tills vi kom hem. När hon vaknade fick hon indisk mat och allt var än en gång glömt och förlåtet.


Har nu medicin som hon ska inhalera flera gånger om dagen och framöver, i förbyggande syfte, vid första förkylningssymtom.
Men hon är pigg och glad ändå. Älskade lilla yrväder.
Nu sover hon sedan länge och inte en host har jag hört. Hon andas lugnt och tryggt.
Imorgon blir det mycket att stå i. Ska försöka komma i säng snart men jag sov en timme med Vida på eftermiddagen så jag är inte alls särskilt trött. Jetlagen sitter fortfarande i en aning också. Ja ja, det är inget att klaga över.
I helgen fyller jag år! 35 år! Kändes som om det var igår jag fyllde 25 🙂
Min egna fest har hamnat lite i glömska nu när jag planerat för Netflix-eventet. Måste ta tag i den. 40 gäster kommer och jag har inte ordnat med varken mat eller dryck. Paniiik. Men lite kul panik. Jag älskar ju att fylla år. Har räknat ner i veckor och längtar som en galning. Jag är som ett barn. Julafton och födelsedagar är stort.
Idag osa:de jag till CHIC-galan. Hittade inbjudan i högen med post som kommit när vi var i New York. Tur att jag inte missade den. Lite gala och glamour är aldrig fel. Klädseln är chic och gärna guldigt.
Jag vet precis vad jag ska ha på mig 🙂

Dela gärna med dig av något. Alltid roligt och intressant att höra från dig.
All Kärlek ❤

22 reaktioner på “Glass botar det mesta”

 • Hannah skriver:

  Åh lilla Vida, hoppats att hon piggnat till!
  Så roligt med CHIC-gala!
  Vet du om det kommer att bli fler tjejkvällar i höst? Ser fram emot nästa i Skåne 😉
  Kram!

 • Fnulan skriver:

  Min lilla Vida, ska pussa på henne massa i helgen medan mamman stressar med sin fest. Jag är bra på att fixa fester, hjälper dig.
  Både Cornelia och Gabriel har haft förkylningsastma, skit är det!!
  Love u

 • Therese skriver:

  Åh stackars liten! Hoppas hon mår bättre snart! Idag har vi varit ute på restaurang & firat min sambos nya jobb & nu blir det filmmys! Kram

 • KattisB skriver:

  Det låter ju precis som falsk krupp som min tjej hade förra hösten/vintern. Är det samma tro? Då lät det som att hon hade både KOL och lungcancer. Riktigt gräslig hosta. 🙁
  Då när min fick det var det alltid: En natt med falsk krupp, ett-två dygn senare en förkylning. Slog aldrig fel.
  Kram
  Kattis

 • Michaela skriver:

  Hej Hannah!
  Ligger här på andra sidan Atlanten, ganska så exakt USA, lämnade familjen, pojkvän, vänner och trygghet för att bo i USA ett år och jobba och plugga. De är alltid lika kul att komma in och läsa din blogg, hoppas Vida blir bättre 🙂
  Kram på er.

 • therese hagman skriver:

  Hej.. sitter och ammar min son som är fyra veckor, kl är två på natten och jag känner mig allt annat än Chic.. 🙂 Mer som mamma mu.. ; ) Hoppas festen blir toppen och att vädret är med er.. Är med i utlottningen av netflix eventet så hller mina tummar.. 🙂 Kram Therese från Enköping

 • lotte skriver:

  Lilla gumman, båda mina hade falsk krupp när de va mindre och det va ingen som gillade att inhalera. Men det är ju bara mammahjärtat som gör ont när de gråter så!!
  Jag ligger vaken och kan inte sova… Vi la ut vår lägenhet igår och idag kommer en och tittar, vi ska köpa hus och har hittat DET 🙂
  Ska bli kul att få ”följa dig” på din fest 🙂
  Kram

 • Karriärkvinna skriver:

  Jag sitter i ett tyst kök och äter frukost, snart dags för kaffe. Alla andra sover men snart kommer de börja vakna en efter en. Jag måste till jobbet tidigt idag så att jag kan hämta våra tjejer på förskolan, vardagspusslet du vet:)
  Hoppas lilla Vida mår bra, det är aldrig kul att åka till sjukhuset. Tur att hon har en så fin mamma att somna hos!
  Ha en fin dag!

 • Anna skriver:

  Usch så hemskt för lilla Vida..men tur att de fort glömmer
  När de får någonting gott att äta. Hoppas det går över snart.
  Undrar var du köpt den fina haklappen? Jättesöt 🙂
  Morgonhälsningar från Anna

 • Nathalie skriver:

  Hej Hannah! Skönt att höra att lilla Vidis mår bättre i alla fall! 🙂 Själv var jag just i Sverige i 2,5 veckor med min Amerikanske man för första gången på två år för mig och första gången för honom, Stockholm är ju för vackert! Nu är vi tillbaka i USA och jag började mitt tredje år här på college is Texas, El Paso där jag spelar i deras golflag. Ha en underbar födelsedag och du ser inte en dag äldre ut än 25, så vacker som du är! 🙂 Massa Kramar (Vart med sedan början av din bloggning på Mama så kul att ser hur din fina familj växer 🙂 )

 • Linda skriver:

  Lilla fina Vida

 • Linda skriver:

  Oj hade skrivit en mycket längre kommentar men den försvann

 • jenniepennie skriver:

  Stackarn gumman. Hoppas inte vintern blir jobbig. Vet inte hur många gånger vi åkt med alva till akuten pga tung å pipig andning, e ju så otäckt. Fick nåt som heter nebunett som hon skulle andas i morgon å kväll under lång tid. Sätter alltid igång när det börjar bli kallt å rått ute. Ha en bra dag!! Kram på er♥

 • Nannis skriver:

  Hannah! Vill bara säga tack för en fantastisk blogg och för att du inspirerar mig till att faktiskt tro på mig skälv som mamma och satsa på ett tredje barn! När jag ser er är jag helt trygg i att man kan ha många barn utan att glömma bort att leva själv. Du är fantastisk och äkta!

 • Englamo2 skriver:

  Stackars lilla Vida…tur att hon snabbt blev glad igen. Man ser lyckan i hennes ögon där hon sitter med glassen.
  Min Linnea blir idag 20 år , tänk tiden går fort så passa på att njuta av alla åldrar.
  Så vi ska också ha litet kalas på fredagen här hemma. Idag blir det att käka något gott på restaurang.
  Ha en skön dag o njut!! Kram

 • ÅsaC skriver:

  När våra pojkar var små så kröp de upp en stund i dubbelsängen och låg och pratade innan de skulle somna. Numera när de är hemmaboende universitetsstuderande så väljer de fortfarande att prata på kvällen strax innan vi går och lägger oss.

 • christina fredriksson skriver:

  hej hanna jag läser din blogg varja dag tycker den är toppenbra o stackars gulliga vida,,,,önskar dej mysig onsdag kramis christina

 • Helene skriver:

  Tyckte väl att det var er jag såg igår (jobbar på Danderyd) vid parkeringen. Skönt att hon fick hjälp och snabbt blev bättre!

 • Marita skriver:

  Någon som vet varför halva kommentaren försvinner ?

 • Laila skriver:

  Vad skönt att medicinen hjälpte henne så fort och att hon mår bra igen.
  Båda mina barn har haft just förkylningsastma. Pulmicort och Bricanyl fick dom båda med en sån där nebunett flera gånger per dag. Fick ni oxå en sån att ge medicinen med? Men vi eller barnen har haft tur så det har försvunnit/vuxit bort.Himla skönt 🙂

 • sofia208 skriver:

  Stackars lilla gumman, men vad bra att de hittade ”felet” så hon kan få rätt behandling 🙂
  Chicgala lät inte helt fel, och jag tror säkert att du har tänkt ut en riktigt bra outfit 🙂
  Nu skall jag baka lite kakor till mina kollegor tänkte jag. Jag skall bjuda dem på goda raw food bakverk på jobbet imorgon, smulpaj och choklad- och kokoskaka, det blir nog gott 🙂
  Ha det gott fina du! <3

 • annsofi skriver:

  Hej hannah
  Mina barn har och har båda haft förkylningsastma, min stora har växt i från det, men lilleman har det ganskajobbigt inu, men som tur är hjälper meficinen bra och vi andas på så fort förkylning dyker upp! Ha en underbar födelsefest!
  Kram annsofi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *