Silverhome


28

oktober

fredag
2016

Kl. 11:18

Fönsterfint för en femma

Aloha Fredag!

Veckans bästa är här. Gött.

Har gått en riktigt lång PW imorse och precis förtärt ett gäng bananplättar. Bra start alltså.

Om några timmar inleds ett välkommet höstlov och som vi börjar med att fira i Danmark ikväll. Ska bo på hotell och mysa ordentligt vilket vi faktiskt är väldigt värda.

Vad ska ni hitta på?

img_9993img_9995img_9992

Minns ni sommarloppisen jag var på i Juni? Trots stor besvikelse över det fattiga möbelutbudet i år så hittade jag åtminstone några fynd, b la denna söta zinklapmskärm för endast fem riksdaler.

Nu har jag dragit en ny sladd till lampan och är väldigt nöjd faktiskt.

Kommer nog aldrig tröttna på zink även om alla guldiga metaller är mer ”inne” nu men vem bryr sig egentligen, va?

Är glad att mina marrockanska plattor kom till nytta här i köket också då fönsterbrädan vid diskbänken var förfärligt ful. Som sagt, vill bara fixa till fläkten och göra en grej med bänkskivorna så kommer det bli snyggt som snus.

Nähä, nu ska jag packa för minivacay och sen hämta Stella.

Vi ses i Köpenhamn.

Bloggsignatur

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

27

oktober

torsdag
2016

Kl. 20:56

Studiebesök på en grönare framtid

Go kväll.

Idag har jag tittat på framtiden. En framtid som jag länge velat forma. En grön framtid med jord under naglarna och frisk luft i lungorna. Bara min själ orkar.

Efter studiebesöket i Lund som gäller en plats på en utbildning jag velat gå i evigheter så åkte vi inom Malmö och tog en fika på Lilla Kafferosteriet. Ett riktigt gemytligt café som är så där mysigt rustikt som jag gillar. 

Visst är lamporna coola! Gjorda av gamla karaffer. 

Ligger och kollar Bytt är Bytt och ikväll är det en riktig rysare. Brukar ni titta på det?

Vi ses va? Kram kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

26

oktober

onsdag
2016

Kl. 18:00

Mänsklig värme 

Hej igen…

Vilken märklig dag detta blev då. Inleddes med att jag strax efter väckning av Stella fick konstaterat värk och lite feber och fick bli hemma. Aj aj, då jag skulle iväg på ett möte men fick avboka. Därefter väntade ett annat möte med Sebbes läkare. Snabbt lämna liten tös hos mormor och sen hämta bilen som visade sig ha fått en  besynnerlig punka under natten. Misstänkte genast sabotage!

Iväg och låna mormors bil och sen iväg till läkarmötet. Orostankarna malde och jag hann misstänkliggöra flera illvilliga häromkring. Väl tillbaka till bilen fick jag hjälp av just min stora son som med sin vän plockade av det punkterade hjulet och kunde bekräfta att det var uppsåtligt då flera knivhål hittades.

Alltså vem gör något sånt? Min första tanke var en gubbe som ilsket gapade på mig och Stella igår eftermiddag då vi sneddade genom ett hål i ett staket som i evigheter varit trasigt och som ”alla” använder som genväg.

Han var så himla aggressiv att jag genast kände att han skulle kunna hämnas om man kom på ”kant” med honom.  Förmodligen är jag aningen paranoid men jag fick en så olustig känsla när jag upptäckte punkan i förmiddags…

Hur som helst, allt löste sig när jag åkte till första bästa däckservice i stan och stapplade in moloken och lite vilsen. Fick direkt hjälp av en genomtrevlig karl som satte på ett begagnat men fullgott däck UTAN att ta betalt.

Blir man inte glad så säg? Får liksom tillbaka hoppet om mänskligheten på något sätt.

Okej scenbyte då!

img_9974

Har som sagt fått lite mer gjort där hemma och det börjar bli riktigt fint om någon undrar vad jag tycker.

Nu har kakeldekoren kommit upp längs spisväggen också och det blev superfint. Nu är det bara bänken och den vidriga fläkten som ska trollas med innan jag blir nöjd.

Kolla här hur vämjeligt det såg ut innan. Äcklig flottig fläkt i brunt och bajsbrunt och sliten laminatbänskiva trist komponerad med osensuellt vitt kakel…img_9966

img_9971

img_9972img_9973Det börjar ta sig. Om jag bara får fixat fläkten och snajdar till bänken så kommer köket bli som nytt.

Är förresten så glad för mina kryddor som jag delvis själv drivit upp. Införskaffade det söta kryddkrukssetet med tillhörande fröer på IKEA för ett tag sen och Koriandern har tagit sig superfint. De andra är fusk 🙂

Nä nu verkar veggielasagnen vara klar.

Blir en tidig middag idag. Ha en väldigt fin Onsdag så länge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
Copyright © 2016 Wioliv AB