Matildas Mat

Hej,

Det är jag som är Matilda Mattsson, jag har bloggat om mat sen 2009 och 2015 fick jag det stora nöjet att flytta in här på Femme.se.
Sen dess har mitt intresse för bloggandet blomstrat och här på Femme.se delar jag med mig av allt som hör livet till!
Förutom att blogga säljer jag matbilder till media, jobbar via socialtjänsten och som makeupartist.

När jag inte lagar, bjuder, äter, fotograferar och skriver om mat så njuter jag av allt annat som sätter guldkant på vardagen, bla resor, serier, träning, inredning, djur och såklart vänner!

instagram@matildasmat


18

juli

onsdag
2018

Kl. 10:33

Focaccia

Bjud på Italiens egna bröd med detta recept på focaccia med aromatisk timjan, soltorkade tomater och olivolja.

Ingredienser

1/2 pk jäst
1 tsk salt
1 msk honung
4 dl ljummet vatten
4 msk mjölk
10 dl vetemjöl
1 1/2 dl olivolja
1 vitlöksklyfta (tunnt skivad)
2 msk soltorkade tomater (strimlad)
4 kvistar färsk timjan
5 svarta oliver (skivade)
flingsalt

Gör så här

Värm vatten & mjölk i en kastrull till fingervärme.
Smula ner jästen i en bunke & häll över vattnet & mjölken, rör till jästen löst sig.
Häll i salt, honung, 1/2 dl av olivoljan & häll i mjölet lite i taget & arbeta samman till en deg.
Låt jäsa i 1 timme under duk.
Pensla en stor form eller en ugnsplåt med olivolja och fördela degen jämt i formen.
Gör hål i hela brödet med ett mjölat finger och stoppa ner vitlök, tomater, timjan och oliver i hålen.
Ringla över resterande olja & strö över rikligt med flingsalt, låt jäsa ytterligare i 40 min
Grädda i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter.

https://www.instagram.com/matildasmat/

16

juli

måndag
2018

Kl. 10:25

Getostgratinerad grapefrukt

Grillad grapefrukt med varm getost, flytande honung och solrosfrön är en spännande förrätt eller det perfekta tillbehöret till grillat nötkött eller till kycklingen.
4 portioner

Ingredienser

4 grapefrukter
200 g getost
4-6 msk honung
2 msk solrosfrön

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader och grillelement.
Dela grapefrukten och skär loss fruktköttet från skalet men lämna kvar fruktköttet i skalet.
Skiva getosten i fyra skivor och lägg en skiva vanför varje halva av grapefrukten.
Gratinera högt upp i ugnen tills osten har smält och har fin färg.
Servera med honung och solrosfrön.


14

juli

lördag
2018

Kl. 10:09

Grillade kycklingklubbor med tomatsallad och sparrishummus

Enkelt recept på grillade kycklingklubbor med tomatsallad och en magisk hummus med smak av sparris . Njut av fantastiska klubbor när det är dags för grillkväll.

4 portioner

Ingredienser

Sparrishummus

1/2 burk kikärter (ca 200 g)
200 g sparris
1 vitlöksklyfta
2 msk tahini
3 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk spiskummin
1 dl + 2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm peppar

Tomatsallad

1/2 ask körsbärstomater
1 rödlök
2 st vitlöksklyfor
1/2 röd chili
1 knippe koriander
2 st limefrukter
salt
peppar
olivolja

Kycklingklubbor

8 st kyckling klubbor
1 tsk salt
1 tsk Paprikapulver (gärna rökt)
1 tsk chilipulver
2 tsk socker
2 krm spiskummin
2 krm senapspulver
2 krm ingefära, mald
3 krm svartpeppar

Till servering

Kokt, grillad eller stekt potatis
grönsallad

Gör så här

Sparrishummus

Koka upp vatten i en kastrull med lite salt och socker i.
Koka sparrisen i ca 2 minuter i vattnet.
Ta upp sparrisen och låt svalna helt.
Häll av kikärterna.
Skala och grovhacka vitlöken.
Mixa sparris, kikärter, vitlök, tahini, citronjuice, spiskummin och olivolja med hjälp av en matberedare.
Krydda med salt och peppar.

Tomatsallad

Börja med att hacka tomaterna och löken fint.
Riv vitlöken och blanda samman det med tomatblandningen.
Hacka koriandern och pressa över limen.
Hacka chilin fint och smaka av med lite i taget.
Blanda samman allt och blanda ut med någon matsked olivolja.
Smaka av med salt och peppar
Kycklingklubbor

Blanda kryddorna väl i en skål.
Gnid in kycklingklubborna med oljan.
Krydda med kryddblandningen och låt stå i minst en timme innan du grillar eller steker kycklingen.
Grilla kycklingklubborna tills innertemperaturen är 82°C.

Servera kycklingen med stekt, grillad eller kokt potatis, sparrishummus och tomatsallad.

Copyright © 2016 Wioliv AB