27-30 st

Ingredienser

Semlebullar

100 g smör
3 dl mjölk
50 g jäst (för söta degar)
1 1/2 tsk kardemumma
1/2 tsk salt
1 dl socker
ca 9 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg

Fyllning

200 g mandelmassa
inkråm från bullarna
3/4 dl mjölk
4 dl vispgrädde
2-4 msk lejonet och björnens glasslikör – Texas fudge
3 tsk florsocker

Gör så här

Bullar

Smält smöret och tillsätt mjölken.
Värm till 37 grader.
Smula i jästen i en bunke och tillsätt mjölkblandningen.
Rör ner kardemumma, salt, socker och det mesta av mjölet, men spara lite till utbakningen.
Knåda i ungefär 10 minuter med matberedare/degblandare.
Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 40 minuter.
Ta upp degen på bakbord och dela i 12-15 bitar.
Rulla till bullar mot bakbordet och lägg på bakplåtspapper eller smord plåt.
Låt bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 50-60 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda bullarna cirka 8-10 minuter när ugnen är helt varm.
Låt svalna, gärna på galler.

Fyllning

Skär varje bulle i två delar.
Gröp ur en matsked bullldeg ur varje bulles under del och spara i en skål.
Riv ner mandelmassan grovt och blanda tillsammans med mjölken och smulorna till en kräm.
Fördela det i de urgröpta halvorna.

Vispa grädden och smaksätt den med lejonet och björnens glasslikör – Texas fudge, samt lite av florsockret täck mandelmassan med grädden och lägg locket ovanpå och pudra med florsocker.