Är du vegan eller gluten allergiker finns det bra alternativ för glutenfri/vegan pasta och sojafärs!

4 portioner

Ingredienser

2 gula lökar (finhackad)
6 vitlöksklyftor (finhackade)
4 selleristjälklar (hackad)
1 morot (hackad)
3 rödbetor (hackade)
2 dl olivolja
1 dl tomatpuré
600 g sojafärs
2 tsk salt, eller mer efter smak
generöst med svartpeppar
2 1/2 dl vitt vin
2 1/2 dl vatten
2 msk flytande grönsaksbuljong
Till servering

Pasta
Parmesan

Gör så här

Hetta upp en panna med all olivolja i.
Tillsätt lök, vitlök, selleri, morot och rödbetor.
Fräs allt i ca 10-12 minuter eller tills morötterna och rödbetorna mjuknat något utan att ha blivit mosiga.
tillsätt resterande ingredienser och låt ragun puttra under lock på svag värme i ca 30 minuter.
Rör om då och då.
Blanda ragun med kokt pasta och toppa med parmesan.