1. Bra förbindelser. Los Angeles är uppbyggt för att köra bil. Förbindelserna är dåliga och ska man ta sig någonstans kan det innebära många byten och flera timmars bussresor för en destination som kanske skulle tagit 30 minuter med bil. Bor man som jag mitt inne i Hollywood är det även svårt att ta sig någonstans med bil då det är galet mycket trafik här.

2. Billigare mat. Efter 6 månader i Los Angeles kan jag fortfarande bli irriterad när jag går in i en matbutik över hur höga priserna är. En Buffalo mozzarella ligger på ca 40 -55 kr. Köpte ett Jonagold äpple på löprundan för några veckor sedan som kosta 5 dollar (48kr).

Bild – usabloggen.se

3. Falafel, burritos i all ära men jösses vad jag saknar den svenska snabbmatskulturen. Här hittar man hamburgerhak, pizzerior och tacostånd i varje kvarter. Något större fan av hamburgare har jag aldrig varit och pizza utbudet är oftast 6-8 olika pizzor. I tacostånden är favoriten burritos men efter att ha bott ett stenkast från Möllan i över 7 år saknar jag falafelstånden. Visst finns det falafel här med men oftast får man en tahinisås eller en tzatzikisås i falafeln och utbudet på grönt är inte det samma som hemma.

Bild – Hemmakväll.se

4. Godis, av alla länder jag någonsin varit i finns det inget land som slår Sverige när det kommer till godis. I Los Angeles finns det en del svenska butiker. Tyvärr har dom inte mina favoritgodisar så suget på turkisk peppar, sura s, marabou schweizer nöt & mintkrokant får förbli omättat.

Bild – Kavli.se

5. Mjukost, visst är det gott med philadelphia på nybakade scones men när det kommer till alla andra sorters bröd föredrar jag Kavli eller Cantadou.

Bild -Metro

6. Kranvatten, Visst är vattnet i Los Angeles drickbart men gott är det inte. Jag har en vattenrenare men den lätt kemiska smaken är oundviklig.

7. Parker, jag kan inte tala för hela Sverige när jag säger parker men var jag än bott i Malmö har jag alltid haft en park bara ett stenkast från min ytterdörr. Att samla ihop vännerna för vin och ost i parken blir lätt en dyr historia här i Los Angeles.

8. Att ha nära till allt. Har man tur hittar man en vän som bor i samma kvarter som en själv men denna staden är så otroligt stor att ens vänner kan bo galet långt borta. En spontan fika eller en kvällspromenad finns det sällan tid till om man inte har lust att sitta i bilen eller på en buss i minst 1 timme…

Bild – Molndalen.se

9. Cykelvänliga vägar, så länge man inte bor nere vid Santa Monica är en cykeltur i Los Angeles ett riskfyllt äventyr.

10. Tystnad, jag vet inte om det är dom ständigt folkfullda gatorna, trafiken eller sopgubbarna som rullar förbi mitt fönster tidigt på morgonen varannan dag så irriterar mig men att få vakna av sig själv istället för tutande, gapande eller sopgubbar åtminstone 2 grr i veckan vore underbart!