Vi kan förnya oss och ständigt finna inspiration till nya fantastiska recept men vi alla har med oss recept som vi älskat sen barnben.
En av mina favoriter har alltid varit hemmagjord remouladsås, även om det är till lax eller torsk så kan det verkligen aldrig bli fel.

4 portioner

Ingredienser

Remouladsås

1 1/2 dl majonnäs
2 dl bostongurka
3 dl cream fresh
1 dl dill
Gurkmeja (för färgens skull)
2 klyftor citron eller mer
Salt
Peppar
Ev. curry

4 laxfiéer med skinnet kvar
Salt
Citronpeppar
2 dl gröna ärtor (kokta)
6-8 potatisar (kokta)

Gör så här

Remouladsås

Blanda alla ingredienser en skål och smaka av med citron och eventuellt lite curry.
Låt stå en stund innan servering så att smakerna kommer fram.

Behåll skinnet på laxfilén.
Strö på rikligt med salt och citronpeppar.
Låt vila i 20 minuter.
Grilla den först på ovansidan så att den får en fin yta.
Vänd sedan och grilla klart med skinnsidan ner, med locket på, i ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 50–55°C.
Servera med kokt potatis, gröna ärtor och remouladsås.