Enkelt recept på kycklingfilé med smak av hoisinsås och chipotle. Njut av grillad kyckling med örtkryddad nypotatis och en kall sås med dijonsenap när det är dags för grillkväll.
4 portioner

Ingredienser

Örtpotatis

1 kg nypotatis (skrubbad)
1/2 tsk paprikapulver
2 msk rapsolja
salt
peppar
2 dl blandade hackade örter (persilja, basilika och timjan)
1 citron (skalet)
2 vitlöksklyftor (pressade)
1 dl olivolja

Dijonsås

4 dl crème fraiche
1-2 msk dijonsenap
1 liten klyfta vitlök
1 tsk persilja (hackad)
1 tsk citronsaft
salt
peppar

ev lite honung

Grillad kyckling

4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
1 dl hoisinsås
1 dl mörk sirap
2 msk soja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk chipotlepasta
1/2 tsk paprikapulver
svartpeppar
Gör så här

Örtpotatis

Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg potatisen i en långpanna och blanda med paprikapulver, rapsolja, salt och peppar.
Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna något.
Blanda samman örterna, citronskal, vitlöksklyftor och olivolja i en bunke.
Blanda ner potatisarna i bunken och fräs på hög värme i ca 2 minuter.

Dijonsås

Blanda samman alla ingredienserna till såsen i en skål.
Smaka av med salt och peppar.

Grillad kyckling

Hacka vitlök och chilipeppar fint och lägg den i en kastrull med resten av ingredienserna.
Låt koka upp och puttra i cirka 5 minuter.
Häll upp glazen på en burk.
Pensla kycklingen med glazen på båda sidor och grilla tills de är genomstekta.
Pensla även några gånger under tiden med glazen.

Servera kycklingen örtpotatisen och dijonsåsen.