4-6 portioner

Ingredienser

Choklad pannacotta

2 1/2 dl grädde
100g mörk choklad
2 msk socker
1/2 gelatinlad

Texas ice cream pannacotta

2 1/2 dl grädde
3 msk Lejonet & björnens glasslikör med Texas Fudge smak
2 msk socker
1 1/2 gelatinlad

Topping

1 dl grädde
1/2 msk Lejonet & björnens glasslikör med Texas Fudge smak
hackad choklad

Gör så här

Choklad pannacottan

Blötlägg gelantinbladet i en skål med iskallt vatten i cirka 5 minuter.
Koka undertiden upp grädde och socker.
Ta bort kastrullen från värmen.
Ta upp gelantinbladet och krama ur vattnet.
Lägg ner det i den varma grädden och rör om så att det smälter.
Hacka chokladen och lägg i bunke. Häll över den varma gräddblandningen och rör om väl.

Texas ice cream Pannacotta

Blötlägg gelantinbladet i en skål med iskallt vatten i cirka 5 minuter.
Koka undertiden upp grädden, likören och socker.
Ta bort kastrullen från värmen.
Ta upp gelantinbladet och krama ur vattnet.
Lägg ner det i den varma grädden och rör om så att det smälter.

Häll upp lite pannacotta i botten på några glas eller skålar, ställ i frysen 5-15 minuter eller tills lagret har bildat en hinna, häll sedan på nästa lager, fortsätt så ända till kastrullerna är tomma. Rör om i kastrullerna mellan varven och kom ihåg att dom inte ska stå på varm platta.
När du tömt kastrullerna kan du placera pannacottan i kylen låt stå minst 2 timmar innan servering.
Vispa en 1 dl grädde fluffigt och smaksätt med 1/2 msk Lejonet & björnens glasslikör.
Toppa pannacottan med grädden och lite hackad choklad.