Ingredienser

500 g grytbitar av högrev
150 g jordnötssmör
2 msk tomatpuré
1 gul lök (finhackad)
1 solovitlök (finhackad)
1 ask cocktailtomater (250g) (hackade)
2 köttbuljongtärningar
1 sötpotatis (tärnad)
3-4 dl vatten
chilipulver
salt
peppar
raps eller solrosolja

Gör så här

Hetta upp en kastrull med lite olja i.
Stek grytbitarna tills dom fått en rejäl yta.
Tillsätt lök och vitlök och fräs tills löken mjuknat något.
Tillsätt tomater, tomatpuré, köttbuljongtärningar, vatten, jordnötssmör och kryddor.
Låt grytan puttra på svag värme i 1 1/2-2 timmar och rör om lite då och då.
Tillsätt sötpotatisen och låt grytan puttra i ca 30 minuter till eller tills köttet är mört och dötpotatisen mjuknat.
Tillsätt eventuellt lite extra vatten och rör om lite då och då.
Servera grytan med ris och eventuellt lite bröd.