Matildas Mat

Hej,

Det är jag som är Matilda Mattsson, jag har bloggat om mat sen 2009 och 2015 fick jag det stora nöjet att flytta in här på Femme.se.
Sen dess har mitt intresse för bloggandet blomstrat och här på Femme.se delar jag med mig av allt som hör livet till!
Förutom att blogga säljer jag matbilder till media, jobbar via socialtjänsten och som makeupartist.

När jag inte lagar, bjuder, äter, fotograferar och skriver om mat så njuter jag av allt annat som sätter guldkant på vardagen, bla resor, serier, träning, inredning, djur och såklart vänner!

instagram@matildasmat


26

juni

måndag
2017

Kl. 01:42

En helg i Italien med Barilla

Det är så galet mycket som hänt på sista tiden. Tyvärr har det inte funnits utrymme till att sätta mig framför datorn och hålla er uppdaterade om allt men i korta drag har jag blivit 30, sagt upp mig från jobbet trots att jag inte riktigt har någon plan på vad jag ska göra sen, fått min bästa vän som inneboende, firat midsommar i Falsterbo och bjudit med vännerna Fanny, Robin och Fredrik till Parma. Vi åkte till Parma med Barilla och fick det stora nöjet att laga italiensk mat med italienska kockar, se hur det går till att göra både parmaskinka, parmesan och vin. Sen fick vi även nöjet att lära känna en rad sköna människor och njuta av den fantastiska staden Parma <3

Lämna ett svar

https://www.instagram.com/matildasmat/

15

juni

torsdag
2017

Kl. 01:38

Domoda (Gambiansk jordnötsgryta)

Ingredienser

500 g grytbitar av högrev
150 g jordnötssmör
2 msk tomatpuré
1 gul lök (finhackad)
1 solovitlök (finhackad)
1 ask cocktailtomater (250g) (hackade)
2 köttbuljongtärningar
1 sötpotatis (tärnad)
3-4 dl vatten
chilipulver
salt
peppar
raps eller solrosolja

Gör så här

Hetta upp en kastrull med lite olja i.
Stek grytbitarna tills dom fått en rejäl yta.
Tillsätt lök och vitlök och fräs tills löken mjuknat något.
Tillsätt tomater, tomatpuré, köttbuljongtärningar, vatten, jordnötssmör och kryddor.
Låt grytan puttra på svag värme i 1 1/2-2 timmar och rör om lite då och då.
Tillsätt sötpotatisen och låt grytan puttra i ca 30 minuter till eller tills köttet är mört och dötpotatisen mjuknat.
Tillsätt eventuellt lite extra vatten och rör om lite då och då.
Servera grytan med ris och eventuellt lite bröd.

Lämna ett svar


13

juni

tisdag
2017

Kl. 11:48

Vegetariska biffar med mangosås

Ingredienser

Biffar

1 1/2 dl sojafärs (torkad)
1/2 grönsaksbuljong
1 dl ströbröd
1 ägg
1/2 solovitlök (finhackad)
1 liten röd chili (finhackad)
1 lime (skalet)
2 msk hackad koriander
1 liten morot (riven)
1/4 purjolök (finhackad)
1 tsk korean BBQ Bulgogi
1 msk svarta sesamfrön
salt

Tillbehör

koriander
ärtskott
mangosås
hela salladsblad
picklad rödkål

Gör så här

Koka sojafärsen ihop med grönsaksbuljongen och lite salt enligt anvisningarna på paketet.
Låt sojafärsen svalna medans du hackar kryddor och grönsaker.
Blanda den kokta sojafärsen med ströbröd och ägg i en bunke.
Tillsätt resterande ingredienser och arbeta samman.
Forma smeten till 4-6 biffar. (Tillsätt eventuellt lite vatten om det är svårt att forma biffarna).
Stek biffarna på medelvärme tills dom fått en fin stekyta.
Servera som en hamburgare mellan 2 salladsblad ihop med färsk koriander, ärtskott, picklad rödkål och mangosås.

Lämna ett svar

Copyright © 2016 Wioliv AB