Matildas Mat

Hej,

Det är jag som är Matilda Mattsson, jag har bloggat om mat sen 2009 och 2015 fick jag det stora nöjet att flytta in här på Femme.se.
Sen dess har mitt intresse för bloggandet blomstrat och här på Femme.se delar jag med mig av allt som hör livet till!
Förutom att blogga säljer jag matbilder till media, jobbar via socialtjänsten och som makeupartist.

När jag inte lagar, bjuder, äter, fotograferar och skriver om mat så njuter jag av allt annat som sätter guldkant på vardagen, bla resor, serier, träning, inredning, djur och såklart vänner!

instagram@matildasmat


23

september

lördag
2017

Kl. 09:23

Glaciären i Dachstein

Det var kallt, blåsigt och fruktansvärt mycket snö men så galet vackert! Jag känner mig missnöjd med vart endaste bild. Jag lyckades inte återspegla det ögat såg överhuvudtaget men här kommer ändå liter bilder från gårdagens vandring. 

https://www.instagram.com/matildasmat/

20

september

onsdag
2017

Kl. 11:22

Grillad kyckling med rotfrukter och grönkålssallad

Ingredienser

Kyckling

1 hel färsk kyckling
nymalen svartpeppar
1 tsk olja
2 dl bbq-sås
1 vitlöksklyfta
salt

Rotfrukter

1/2 pumpa
2 rödbetor
1 palsternacka
3 potatisar
1/2 dl rapsolja
salt
peppar
1 vitlöks klyfta
timjan

Grönkålssallad

300 g grönkål
1/2 honungsmelon
1/2 granatäpple

Tips –

Servera med gäddfil, aioli, tzatziki, guacamole, raita eller en kall bea.

Gör så här

Kyckling

Förbered grillen eller sätt ugnen på 175 grader.
Gnid in kycklingen med salt och svartpeppar och lite olja.
Grilla på indirekt värme tills kycklingens innertemperatur är 82 grader eller grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.
Pensla med BBQ-sås blandad med pressad vitlök, lite då och då under grillningen.

Rotfrukter

Tvätta pumpa, rödbetor, palsternacka och potatis.
Avlägsna fröna från pumpan och dela halvan i 3-4 bitar.
Dela rödbetor, palsternacka och potatis i grova bitar.
Pressa ner en vitlöksklyfta i en skål och blanda samman med rapsoljan och några kvistar timjan.
massera in vitlöksoljan i rotfrukterna och krydda med salt och peppar.
Sätt in ugnen tillsammans med kycklingen när det är ca 30 minuter kvar på kycklingen.

Grönkålssallad

Tvätta och riv grönkålen i grova bitar.
Tärna honungsmelonen i små bitar.
Avlägsna fröna från granatäpplet och blanda samman fröna, melon och grönkål.


19

september

tisdag
2017

Kl. 10:04

Godmorgon från Schladming

Godmorgon mina vänner, jag vaknade kl 06:00 i morse av att regnet piskade mot mitt fönster här på hotell Planai. Det gör egentligen ingenting alls att det regnar idag. Jag har varit dunder förkyld i över en vecka nu, så idag blir det kanske en tur till något närliggande museum, lite bastu och kanske  en massage för att ladda batteriet in för ridning, vandring och alla andra äventyr som denna resan kommer bjuda på. I övrigt har jag en massa arbete att ta tag i, så regnet bidrar helt klart till en bättre självdisciplin. Självdisciplinen har verkligen inte varit på topp på sista tiden, det har frossats i massa onyttigheter, tränats alldeles för lite och hälsan har bortprioriterats pga stress och livskriser. Även bloggandet och allt annat som jag jobbar med och brinner för har hamnat lite på is. Med andra ord så är denna semestern så galet välbehövlig! Igår inledde jag och polaren Jimmy semestern med att hyra bil och fiska uppe i bergen. Jag blev så fruktansvärt lycklig när jag såg alla hästar, getter och åsnor som såg så välmående ut och som hade super stora hagar att röra sig . Tama var dom med, så som den feedern jag är så gav jag bort mina äpplen och persikor till alla djuren. <3

  

Copyright © 2016 Wioliv AB