Matildas Mat

Hej,

Det är jag som är Matilda Mattsson, jag har bloggat om mat sen 2009 och 2015 fick jag det stora nöjet att flytta in här på Femme.se.
Sen dess har mitt intresse för bloggandet blomstrat och här på Femme.se delar jag med mig av allt som hör livet till!
Förutom att blogga säljer jag matbilder till media, jobbar via socialtjänsten och som makeupartist.

När jag inte lagar, bjuder, äter, fotograferar och skriver om mat så njuter jag av allt annat som sätter guldkant på vardagen, bla resor, serier, träning, inredning, djur och såklart vänner!

instagram@matildasmat


28

september

onsdag
2016

Kl. 08:35

Favorit pastan med gräddstuvad zucchini

favorit-pastan-med-graddstuvad-zucchini

Ingredienser

2-3 vitlöksklyftor
1/2 purjolök
1 zucchini
2/3 dl grädde
1/4 tsk honung
1 gnutta chilipulver
salt
peppar
1 msk rapsolja
ruccola till servering

2-3 portioner kokt pasta

Gör så här

Finhacka vitlöksklyftorna, strimla purjolöken och skiva zucchinin i långa smala stavar.
Hetta upp en panna med lite rapsolja i och fräs vitlök, purjolök och zucchini tills allt mjuknat något.
Tillsätt resterande ingredienser och smaka av med kryddorna.
Vänd ner pastan och servera med lite ruccola.

favorit-pastan-med-graddstuvad-zucchini1 favorit-pastan-med-graddstuvad-zucchini2

Lämna ett svar

https://www.instagram.com/matildasmat/

26

september

måndag
2016

Kl. 09:05

Vegetarisk veckomatsedel vecka 39

Måndag – Spansk omelett

omelett-med-smaker-fran-medelhavet

Tisdag – Smördegspizzor

smordegspizzor1

Onsdag – Broccolipaj

broccoliepaj

Torsdag – Medelhavssallad med röra på fetaost och soltorkade tomater

medelhavssallad-med-fetaostrora1

Fredag – Indisk tofu och sötpotatisgryta

indisk-tofu-sotpotatisgryta

Lämna ett svar


24

september

lördag
2016

Kl. 08:20

Smörgåstårta med tonfisk och räkor

smorgastarta-tonfisk-rakor

Ingredienser

Fyllning

6 skivor polarbröd
1 rödlök
1 röd paprika
2 burkar tonfisk i olja
2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
3 msk chilisås
Salt
peppar

ev lite chilipulver

Dekoration

1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
hårdkokta ägg
räkor
kallrökt lax
tomater
gurka
dill
svart rom
physalis

Gör så här

Finhacka rödlöken och paprikan.
Blanda samman alla ingredienser till fyllningen och smaka av med salt, peppar och eventuellt med lite chilipulver.
Lägg ihop brödhalvorna två och två så dom bildar cirklar.
Placera på ett tårtfat och bre röran mellan brödlagrena.
Dekorera enligt egna önskemål och låt gärna stå över natten.

smorgastarta-tonfisk-rakor-1

Lämna ett svar

Copyright © 2016 Wioliv AB