Matildas Mat

Hej,

Det är jag som är Matilda Mattsson, jag har bloggat om mat sen 2009 och 2015 fick jag det stora nöjet att flytta in här på Femme.se.
Sen dess har mitt intresse för bloggandet blomstrat och här på Femme.se delar jag med mig av allt som hör livet till!
Förutom att blogga säljer jag matbilder till media, jobbar via socialtjänsten och som makeupartist.

När jag inte lagar, bjuder, äter, fotograferar och skriver om mat så njuter jag av allt annat som sätter guldkant på vardagen, bla resor, serier, träning, inredning, djur och såklart vänner!

instagram@matildasmat


03

augusti

torsdag
2017

Kl. 01:09

Chorizopytt


2 portioner

Ingredienser

4 potatisar
1/2 gul lök
2 Chorizokorvar
timjan
chili
salt
svartpeppar
2 msk raps eller solrosolja

2 ägg

Till servering

ketchup
rödbetor

Gör så här

Skala och tärna potatisen i mindre bitar
Hacka löken i grova bitar.
Tärna chorizon.
Koka potatisen i 3-4 minuter.
Hetta upp en panna med oljan i och fräs löken lätt genomskinlig.
Tillsätt potatisen och chorizon och stek tills potatisen och chorizon har fått en fin stekyta.
Smaka av med timjan, chili, salt och peppar.

Stek äggen och servera pytten med ketchup och rödbetor.

https://www.instagram.com/matildasmat/

02

augusti

onsdag
2017

Kl. 12:33

Papiröen

Från min ytterdörr till Papiröen tar det knappt 1 timme, ändå är jag inte i Köpenhamn så ofta som jag önskat. Danmark är ett av mina absoluta favoritländer när det kommer till mat. Matstandarden är oftast högre än i många andra länder och det går verkligen att hitta mat från alla världens kök här. Förutom att vi strosa rundor på Papiröen så mötte vi upp Andreas och shoppade. Jag hitta en grymt snygg topp och ett par Dr Martens känger.


01

augusti

tisdag
2017

Kl. 09:46

Choklad och lakritsbröd


Ingredienser

200 g margarin eller smör
2 dl socker
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 ägg

Pensling

1 stägg
2 msk lakritsströssel

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda samman alla ingredienser i en bunke.
Blanda allt tills det blir en smidig deg.
dela degen i sex delar.
forma varje del till en rulle.
Lägg ut rullarna på två plåtar.
Platta till rullarna något.
Pensla med uppvispat ägg och strö på strösslet.
Grädda i ugnen.
Skär kakorna när dom fortfarande är varma i två cm breda och sneda bitar.

Copyright © 2016 Wioliv AB