Matildas Mat

Hej,

Det är jag som är Matilda Mattsson, jag har bloggat om mat sen 2009 och 2015 fick jag det stora nöjet att flytta in här på Femme.se.
Sen dess har mitt intresse för bloggandet blomstrat och här på Femme.se delar jag med mig av allt som hör livet till!
Förutom att blogga säljer jag matbilder till media, jobbar via socialtjänsten och som makeupartist.

När jag inte lagar, bjuder, äter, fotograferar och skriver om mat så njuter jag av allt annat som sätter guldkant på vardagen, bla resor, serier, träning, inredning, djur och såklart vänner!

instagram@matildasmat


15

december

fredag
2017

Kl. 11:16

Kanelgrottor med kola och after eight tryffel

Jag fick i uppdrag att baka något med After Eight igår och surfade runt på internet efter lite inspiration och allt jag hitta var tårtor, tryfflar, cupcakes och brownies. Jag ville hålla mig till jultemat men ändå göra något lite mer spännande och jösses vad bra det blev! Kakorna smakar nästan som ett Twix fast med After Eight!

25-30 st

Ingredienser
Kakor

180 g smör
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
2 msk sirap
1 tsk kanel
2 tsk bikarbonat
25-30 muffinsformar

Kola fyllning

3 dl vispgrädde
0,75 dl strösocker
0,75 dl sirap
0,5 1 tsk vaniljsocker
75 g smör

After eight tryffel

1 dl vispgrädde
12 After Eight-plattor
200 g mörk choklad av god kvalitet (ej blockchoklad)
2 tsk smör

Gör så här

Tryffel

Hetta upp vispgrädden i en kastrull.
Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.
Bryt all chokladen i bitar och lägg i en skål tillsammans med smöret.
Häll grädden över chokladen och After Eight-bitarna.
Blanda ihop allt till en slätkräm.
Ställ den i kylen för att stelna medans du förbereder kakorna och kolan.

Sätt ugnen på 200 grader.
Arbeta ihop alla ingredienser till kakorna i en rymligskål.
Rulla bollat och lägg en i varje muffins form.
Gör ett hål i mitten av kakan.
Nagga botten.
Grädda 7-8 minuter i mitten av ugnen.

Blanda alla ingredienser till kolan.
Koka upp och låt kolan sjuda tills den klarar kulprovet (droppa lite kolasmet i en skål med iskallt vatten, om kolan går att forma till en liten kula så är kolan klar).
För mig tog det drygt en timme att koka kolan. Dra kastrullen åt sidan och klicka ut kolan i hålen på kakorna.
Ställ in i kylen och låt stelna.
Rulla tryfflarna och toppa kakorna med.
Låt stå i en burk med lock i kylen eller ät direkt.

 

Lämna ett svar

https://www.instagram.com/matildasmat/

24

november

fredag
2017

Kl. 11:42

Hej Black Friday shoppare!

Hej Black Friday shoppare! Hittat fetaste jackan på någon random sida. 1/2 priset just idag för det är Black Friday! Den är troligtvis sydd av en minderårig med en max lön på 10kr om dagen, x antal fåglar har fått offra sina liv och luvan är i mink. Men vad gör det? Vilket kap, halva priset! Uppfödningen av djuren och produktionen av tygen har kostat vår planet offentliga mängder vatten och även andra resurser men vad gör det? Det är ju inte så att vatten är en bristvara… I SVERIGE…. Jag behöver ju en ny jacka, dom andra är ju gamla. Förvisso hela och ser ut som nya men köpte ju trots allt dom jackorna förra året och förrförra 💃🏼 Happy shopping my friends 😘


31

oktober

tisdag
2017

Kl. 09:47

Davosgröt med granatäpple och hackade hasselnötter

En enkel, mättande och god havregrynsgröt som går att göra både glutenfri och vegan/laktosfri.
Bra ersättningsprodukter är soyghurt och glutenfritt havre.

Ingredienser

2 1/2 dl yoghurt
1 dl havregryn

Tillbehör

granatäpple
hackade hasselnötter
vallmofrön
yoghurt

Gör så här

Blandas yoghurt och havregryn i en tallrik eller i en liten skål. Ställ in den i kylskåpet i några timmar eller under natten.
Ta fram från kylen och servera med tillbehören.

Copyright © 2016 Wioliv AB