Matildas Mat

Hej,

Det är jag som är Matilda Mattsson, jag har bloggat om mat sen 2009 och 2015 fick jag det stora nöjet att flytta in här på Femme.se.
Sen dess har mitt intresse för bloggandet blomstrat och här på Femme.se delar jag med mig av allt som hör livet till!
Förutom att blogga säljer jag matbilder till media, jobbar via socialtjänsten och som makeupartist.

När jag inte lagar, bjuder, äter, fotograferar och skriver om mat så njuter jag av allt annat som sätter guldkant på vardagen, bla resor, serier, träning, inredning, djur och såklart vänner!

instagram@matildasmat


20

juni

onsdag
2018

Kl. 12:12

Poke bowl med kyckling och mango

4 portioner

Ingredienser

2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1/2 dl japansk soja
1/2 dl flytande honung
2 msk olja
2 kycklingfiléer

Tillbehör

4 portioner kokt sushiris
avokado
mango
Inlagd ingefära
sojabönor
färsk koriander
söt basilika
sjögrässallad
Salladslök
jordnötter
svarta sesamfrön

Gör så här

Riv vitlöken fint på rivjärn och blanda alla ingredienser.
Skiva kycklingen i tunna bitar.
Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar och häll ner marinaden.
Låt marinera i minst 2 timmar, gärna över natten.
Grilla eller stek kycklingbitarna i några minuter på var sida.
Fördela riset i skålar och toppa med kycklingen och tillbehören.

Lämna ett svar

https://www.instagram.com/matildasmat/

18

juni

måndag
2018

Kl. 12:05

Veganska currygryta på kokosmjölk och spenat

4 portioner

4 portioner basmat ris

1 msk kokosnöts olja
1 gul lök (finhackad)
2 vitlöksklyftor (finhackad)
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
2 1/2 dl torkade gula linser
1/2 msk curry
2 tsk tomatpuré
1 tärning grönsaksbuljong
5 dl vatten
400 ml kokosmjölk
1/2 blomkålshuvud
250 g körsbärstomater
1 lime
65 g babyspenat
1/2 dl cashewnötter
1/2 jordnötter

Gör så här

Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
Hetta upp en kastrull med kokosnötsolja i och tillsätt lök, vitlök, ingefära, sambal oelek och curryn.
Fräs allting tills löken och vitlöken mjuknat en aning.
Tillsätt dom gula linserna, tomatpurén, grönsaksbuljongen, vattnet, kokosmjölken och låt koka i 10-15 minuter.
Skär blomkålen i mindre bitar.
Lägg ner dem i kastrullen och låt koka i ca 10 minuter.
Skär tomaterna i halvor och limen i klyftor.
Vänd ner spenat och tomaterna i grytan och servera linscurryn med ris, nötter och limeklyftor

Lämna ett svar


16

juni

lördag
2018

Kl. 10:57

Ceviche på pilgrimsmusslor och räkor


Denna latinamerikansk rätten på rå fisk eller skaldjur ”kokt” i syran av citrus saft är en av mina absoluta favoriter.
Många skulle säga att Ceviche serveras bäst med en kyld öl men för mig som fortfarande inte lärt mig dricka öl avnjuter jag den mycket hellre med ett glas vitt vin.
Jag gjorde min Cevice på pilgrimsmusslor och handskalade räkor men det går bra att byta ut både musslor och räkor till sej, torsk eller lax om man vill det.
Ingredienser

10 pilgrimsmusslor
50 g handskalade räkor
1 mango
5 limefrukter
1 citroner
1 röd chili
1/2 rödlök
1/2 dl jalapeno (burk)
1 knippe koriander
salt, peppar och ev. lite socker

Natchochips till servering

Gör så här

Tärna pilgrimsmusslor i sockerbitsstora bitar.
Samma sak med mangon, lägg musslor och mango i en skål.
Pressa limen och citronen över och riv också zesten från två limefrukter att ha i.
Hacka chilin, jalapenon, rödlöken och koriandern fint.
Blanda ner 1/2 av chilin, jalapenon, rödlöken och koriandern i skålen och låt stå i kylen ca 1 timme elternativt över natten.
Blanda i räkorna innan servering och smaka av med resterande chili, salt och peppar.
Servera Chevichen som den är eller ihop med natchochips.

Lämna ett svar

Copyright © 2016 Wioliv AB