Matildas Mat


29

juni

onsdag
2016

Kl. 09:35

Muffins scones

muffins scones

Ingredienser

4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 gram margarin
2 dl mjölk eller filmjölk
2 msk sesamfrö
Muffinsformar

Gör så här

Sätt på ugnen 250 grader.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
Finfördela margarinet i mjölblandningen med fingrarna.
Tillsätt mjölken och arbeta hastigt samman degen med en slev.
Lägg ut muffinsformar på en plåt och fyll varje form med sconesdegen.
Strö över sesmfröna och grädda i mitten av ugnen i ca 10 min. muffins scones1 muffins scones2

Lämna ett svar


27

juni

måndag
2016

Kl. 09:15

Lax med skaldjursrisotto

lax med skaldjursrisotto
För 4 personer eller 8 om du har det som förrätt.

Ingredienser

4 laxfileer
1/4 Purjolök
1 Vitlöksklyfta
Smör
3 dl risotto ris
2 1/2 dl vitt vin
8-10 dl vatten
2 hönsbuljong tärniingar
2 dl riven Parmesanost
1/3 kruka finhackad Dill
Salt
Vitpeppar
räkor
musselkött
Gör så här

Koka upp vattnet i en kastrull och lägg ner buljongtärningarna.
Strimla purjolök och lök fint i halv månar.
Fräs purjolök och vitlök i mycket smör.
Rör i riset och låt det fräsa någon minut.
Tillsätt vin och låt koka in under konstant omrörning.
Tillsätta lite av buljongen, ca 1-1,5 dl i taget.
Låt vätskan koka in efter varje gång och fortsätt späda med buljong tills riset har blivit krämigt och är lätt al dente.
Låt det sista av buljongen småputtra och lägg ner musselköttet 30-60 sekunder.
Rör i den rivna osten i risotton och låt smälta in.
Tillsätt finhackad dill och smaka av med salt och peppar.
Fiska up musslorna från buljongen och servera risotton direkt med räkorna.

Lax

Stek laxfiléerna i flytande margarin ca 3 min per sida. (jag gillar min lax väldigt rosa i mitten och brukar ta ca 1 1/2 minuter per sida) Krydda med citronpeppar och salt.

Lämna ett svar


25

juni

lördag
2016

Kl. 09:03

Smörgåstårta med räkor och tonfisk

Ingredienser

12 skivor vitt bröd

Lager 1

1 burk tonfisk
1/3 röd paprika (finhackad)
1/3 rödlök (finhackad)
2 msk majonäs
2 msk gräddfil
1 msk chilisås
salt
peppar

Lager 2

1 salladslök (tunt skivade)
2 dl skalade räkor (grovhackade)
1 kokt ägg (hackat i bitar)
2 msk majonäs
1 msk crème fraiche
1/2 dl finhackad dill
1/4 tsk chiliflingor
1/2 tsk paprikapulver
Saft från 1/2 citron
1/4 rödlök (finhackad)
Salt
Peppar

Dekoration

Citron
Gurka
Räkor
Lax
Kräftstjärtar
Röd rom
Rädisor
Tomat
Majonäs
Dill

Gör så här

Lager 1

Blanda samman alla ingredienser i en skål.

Lager 2

Blanda samman alla ingredienser i en skål.

Sammansättning

Skiva bort kanterna på brödet, lägg 4 skivor av brödet på ett fat.
Bre på fyllning 1 på skivor bröd och lägg sedan över 4 skivor till, bre på nästa fyllning och toppa med dom sista bröden.
Täck hela tårtan med ett tunt lager majonnäs.
Plasta tårtan och låt stå i kylen. (gärna under natten)
Ta ut tårtan och dekorera den.smörgåstårta med räkor1 smörgåstårta med räkor

Lämna ett svar

Copyright © 2016 Wioliv AB