Matildas Mat

Hej,

Det är jag som är Matilda Mattsson, jag har bloggat om mat sen 2009 och 2015 fick jag det stora nöjet att flytta in här på Femme.se.
Sen dess har mitt intresse för bloggandet blomstrat och här på Femme.se delar jag med mig av allt som hör livet till!
Förutom att blogga säljer jag matbilder till media, jobbar via socialtjänsten och som makeupartist.

När jag inte lagar, bjuder, äter, fotograferar och skriver om mat så njuter jag av allt annat som sätter guldkant på vardagen, bla resor, serier, träning, inredning, djur och såklart vänner!

instagram@matildasmat


03

december

lördag
2016

Kl. 08:10

Godaste munkarna med saffransglasyr

saffransmunkar

Ingredienser

Munkar

100 g smör eller margarin
3 dl mjölk
½ paket jäst
6 1/2 msk socker
4 msk vaniljsocker
2 krm salt
4 äggulor
ca 1 liter vetemjöl

Saffransglasyr

75 gram smör
1/2 pk saffran
5 dl florsocker
4 msk vatten

Gör så här

Munkar

Smält smör.
Tillsätt mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt).
Blanda jästen med degvätskan.
Tillsätt de torra ingredienserna och till sist äggen.
Blanda till en slät deg.
Låt jäsa 1 timme
Kavla ut degen tills den blir ca 1 cm tjock.
Stansa ut munkarna med ett glas eller någon annan lämplig form.
Ett shotglas kanske kan passa för hålet i mitten?
Låt jäsa 30 min till.
Fritera på båda sidorna tills dom är gyllenbruna, ta upp och låt svalna på galler.
Saffransglasyr

Smält smöret till glasyren ihop med saffran och låt det svalna.
Rör i florsocker och vatten. (ta lite av vattnet i taget för att få en bra konsistens på glasyren)
Doppa munkarna i glasyren och dekorera med strössel.

saffransmunkar-1

Lämna ett svar

https://www.instagram.com/matildasmat/

02

december

fredag
2016

Kl. 11:49

Pralinkurs med Joel Lindqvist och DanSukker

img_1969

För ett tag sedan bjöd DanSukker in mig till detta event på Mat & Chokladstudion här i Malmö. Då jag verkligen älskar att hänga med Joel Lindqvist som är en fantastisk inspiration så tacka jag självklart ja till inbjudan . Gårdagens tillställning börja med lite plockmat och mingel.

img_1816

Vackra Karoline Jönsson var även hon på plats.

img_1832

Efter minglet gled vi in till köket för att lära oss hur man gör perfekta praliner. Joel prata om varför man väljer att köpa ekologisk choklad och all chokladen från gårdagen på Mat & Chokladstudion är inköpt från chokladfabriken här i Malmö <3 Guldstjärna i kanten på de!img_1846

Smaka choklad och kakaosmör fick vi med göra innan vi börja med pralinerna.img_1835

Vår choklad tempererades till 50 grader sen körde vi igång!

img_1857img_1865img_1870img_1887img_1894img_1899img_1902img_1904img_1908img_1913img_1922img_1946img_1950img_1967img_1969img_1972img_1976

Fantastiska Joel delar med glädje med sig av pralinrecepten så mer om dom kommer på bloggen lite längre fram!img_1979img_1987

 

Lämna ett svar


01

december

torsdag
2016

Kl. 09:09

Äggnog

eggnog

Äggnog eller äggtoddy som den även kallas är en dryck som serveras traditionellt runt jul och nyår. Den kan serveras både med och utan alkohol.

Ingredienser

1 vaniljstång
2 ägg
2 äggulor
1 dl brun farin
2 dl grädde
3 1/2 dl mjölk
muskotnöt

Gör så här

Dela vaniljstången på längden och gröp ut fräna.
Lägg vaniljstång och brun farin i en mixer eller matberedare och mixa tills sockret blivit fint som sand.
Tillsätt äggen och mixa tills äggen och sockret ljusnat något.
Tillsätt grädden och mjölken samt lite muskotnöt och mixa samman.
Servera i ett glas fyllt med is.

eggnog1

 

Lämna ett svar

Copyright © 2016 Wioliv AB