Matildas Mat

Hej,

Det är jag som är Matilda Mattsson, jag har bloggat om mat sen 2009 och 2015 fick jag det stora nöjet att flytta in här på Femme.se.
Sen dess har mitt intresse för bloggandet blomstrat och här på Femme.se delar jag med mig av allt som hör livet till!
Förutom att blogga säljer jag matbilder till media, jobbar via socialtjänsten och som makeupartist.

När jag inte lagar, bjuder, äter, fotograferar och skriver om mat så njuter jag av allt annat som sätter guldkant på vardagen, bla resor, serier, träning, inredning, djur och såklart vänner!

instagram@matildasmat


20

april

torsdag
2017

Kl. 01:46

Badhytten

Vi hoppar på buss 100 som tar oss ner till Skanörs centrum.
Solen har börjat gå ner och med stadiga steg traskar vi ner mot havet.
Vindarna susar och vågorna slår hårt mot strandkanten.
Även om det inte är någon sommarvärme så är det en befriande känsla att sitta inne på badhytten och titta ut på vågorna genom panoramafönsterna.
Det är svårt att tänka sig en bättre inramning för en god måltid än utsikten över Skanör.
Tröttnar man på vågorna bjuder badhytten på en luftig lokal med vy både in mot köket och mot baren.
Helt klart ett perfekt ställe både för luncher och middagar.

Under mitt och Veronicas besök här på Badhytten så var vi på en Wine makers dinner, vilket innebär att det var en speciell meny för kvällens event. Vill ni kika på Badhyttens meny och öppettider kan ni göra det här.img_3412

Kvällen började med bubbel och mingel på ovanvåningen.img_3414

Först ut hade vi skrei torsk med musselbuljong och syrade morot

img_3439

Sen fick vi avnjuta en sorbet med smak av basilika som serverades med ett persiljerots chips.img_3444

Huvudrätten var pistage bakade lammracks med rödvinsreduktion.

img_3447

Sen blev det 3 st lokala ostar med hemkokt chutney.

img_3458

Och när man inte trodde att det fick plats med mer i magen lyckades man ät upp hela desserten som var en vit chokladmousse med kaffe, lingon och sesam.

img_3464

I mitt sällskap hade jag vackra Veronica som skriver på veronicabjorkell.blogg.se.

img_3427 img_3430 img_3432

Bedömning 

service – 8/10  (Allt flöt på i ett jämt tempo och kocken kom till och med ut och berätta om varje rätt)
atmosfär – 9/10  (Det kan nästan inte bli bättre än det här, dock aningen för sterilt för min smak)
mat utifrån pris – 9/10 (Här jobbar kockar som respekterar råvarorna och som vågar leka med smaker på ett nytänkande vis)

Lämna ett svar

https://www.instagram.com/matildasmat/

18

april

tisdag
2017

Kl. 11:05

Snabb pasta i het paprikasås

pasta-med-paprika-sas2

Ingredienser

400 g tagliatelle
3 schalottenlökar
3 klyftor vitlök
2 dl passerade tomater
2 röda paprikor
2 gula paprikor
3-4 msk olivolja
1 liten chili
3 msk bladpersílja, finhackad
3 msk färsk basilika, strimlad
salt
olivolja

Gör så här

Hacka schalottenlöken och vitlöken smått.
Ansa och kärna ur paprikorna och skär dem i tärningar.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna.
Lägg i löken och låt den fräsa på låg värme i ett par minuter tills den mjuknat något.
Lägg i paprikabitarna och chilin, salta och låt alltsammans steka på medelhög värme i 3-4 minuter.
Avlägsna chlin från såsen.
Häll de passerade tomaterna.
Strö i persilja och basilika.
Låt sedan koka på låg värme i ca 10-15 minuter.
Koka pastan al dente och låt den rinna av i ett durkslag.
Häll snabbt över den i pannan med paprikasåsen och blanda samman.

pasta-med-paprika-sas

Lämna ett svar


08

april

lördag
2017

Kl. 10:25

Påskgula Saffranssemlor

saffranssemlor

12-15 st

Ingredienser

Semlebullar

100 g smör
1 pk saffran
3 dl mjölk
50 g jäst (för söta degar)
1 1/2 tsk kardemumma
1/2 tsk salt
1 dl socker
ca 9 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg

Fyllning

200 g mandelmassa
inkråm från bullarna
3/4 dl mjölk
3 dl vispgrädde

Semlor

Semlebullar

Smält smöret ihop med saffranen och tillsätt mjölken.
Värm till 37 grader.
Smula i jästen i en bunke och tillsätt mjölkblandningen.
Rör ner kardemumma, salt, socker och det mesta av mjölet, men spara lite till utbakningen.
Knåda i ungefär 10 minuter med matberedare/degblandare.
Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 40 minuter.
Ta upp degen på bakbord och dela i 12-15 bitar.
Rulla till bullar mot bakbordet och lägg på bakplåtspapper eller smord plåt.
Låt bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 50-60 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda bullarna cirka 8-10 minuter när ugnen är helt varm.
Låt svalna, gärna på galler.

Fyllning

Skär varje bulle i två delar.
Gröp ur en matsked bullldeg ur varje bulles under del och spara i en skål.
Riv ner mandelmassan grovt och blanda tillsammans med mjölken och smulorna till en kräm.
Fördela det i de urgröpta halvorna.
Vispa grädden och lägg den på underdelarna. Lägg locket ovanpå och pudra med florsocker.

saffranssemlor5

saffranssemlor6saffranssemlor3saffranssemlor4 saffranssemlor1 saffranssemlor2

Copyright © 2016 Wioliv AB