Matildas Mat

Hej,

Det är jag som är Matilda Mattsson, jag har bloggat om mat sen 2009 och 2015 fick jag det stora nöjet att flytta in här på Femme.se.
Sen dess har mitt intresse för bloggandet blomstrat och här på Femme.se delar jag med mig av allt som hör livet till!
Förutom att blogga säljer jag matbilder till media, jobbar via socialtjänsten och som makeupartist.

När jag inte lagar, bjuder, äter, fotograferar och skriver om mat så njuter jag av allt annat som sätter guldkant på vardagen, bla resor, serier, träning, inredning, djur och såklart vänner!

instagram@matildasmat


28

februari

tisdag
2017

Kl. 09:48

Unicorn Cake

unicorn-cake9

I helgen fira vi min fantastiska Kristina! Jag passa på att baka en Unicorn Cake dagen till äran som jag gjorde på bottnar påminnande dom som är i en klassisk red velvet cake, sen fyllde jag den med hallonmousse och täckte den med smörkräm.

Bottnar

smör eller ströbröd till formen
2 dl strösocker
4 dl mörkt muscovadorsocker
4 ägg
7 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
5 1/2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 msk vitvinsvinäger
2 dl raps- eller solrosolja
5 dl filmjölk
4 msk kallt kaffe

Hallonmousse

5,5 dl hallon
1/2 citron (skalet)
1 dl socker
1 msk gelantinpulver
3 dl grädde

Smörkräm

350 g smör
13-14 dl florsocker
5 tsk kokande vatten
Några droppar karamellfärg eller pastafärg

Gör så här

Bottnar

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa 2 springformar med löstagbara kanter.
Vispa socker och ägg poröst.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med vinäger, olja, kaffe och filmjölk.
Tillsätt karamellfärgen och vispa till en slät smet.
Häll smeten i formarna och grädda i 45 minuter.
Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr.
Låt kakan svalna helt och lossa sedan formen.
Hallonmousse

Lägg 1/2 dl hallon åt sidan och koka upp resterande med sockret och citronskalet.
Pressa hallonen genom en finmaskig sil.
Låt gelatinet svälla i 2 msk vatten och rör sedan ned det i hallonpurén.
Vispa grädden hårt.
Vänd ned hallonpurén och de hela hallonen i grädden och låt stelna i kylen i 30-40 minuter.

Smörkräm

Vispa smöret fluffigt i minst 10 min (blir krämigare smörkräm som smakar mindre smör då) Tillsätt sedan florsockret lite i taget.
Avsluta med att hälla i vatten, lingonpulver och färg under omrörning.
Tillsätt mer vatten om du vill ha lösare konsistens.

Sammansättning

Dela varje botten i 2 delar.
Lägg en botten på ett fat och fyll med hallonmousse och lägg på nästa botten.
Lägg på dom andra borrnanrna och varva med hallonmousse.
Toppa med sista bottnen och ställ in i frysen i 1 timme.
Spritsa och spackla tårtan med frostingen och dekorera efter önskemål.

kristinas-kalasunicorn-cake6unicorn-cake3unicorn-cake2unicorn-cake1unicorn-cake4unicorn-cake5unicorn-cake7unicorn-cake8

Lämna ett svar

https://www.instagram.com/matildasmat/

25

februari

lördag
2017

Kl. 07:16

Davosgröt med linfrön och jordnötssmör

over-night-oate-med-jordnotssmor

Ingredienser

1 dl havregryn
1 msk linfrön
1 msk jordnötssmör
1 1/2 dl mandelmjölk

Till servering

Banan
Jordnötssmör
jordnötter

Gör så här

Blanda samman alla ingredienserna i en skål eller i en burk.
Lägg på lock och låt stå i kylen under natten.
Ta ut och toppa gröten med banan, jordnötssmör och jordnötter.

over-night-oate-med-jordnotssmor1   over-night-oate-med-jordnotssmor3

Lämna ett svar


24

februari

fredag
2017

Kl. 08:38

Rödbetspaj

rodbetspaj4

Ni som följer mig flitigt har säkert inte missat min kärlek till rödbetor som är en av mina absoluta favorit grödor.
Jag har vid några tillfälle förut gjort rödbetspaj men det är verkligen en favorit så här kommer ännu ett recept!

Pajskal

3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör
3 msk iskallt vatten

Fyllning

2 ägg
1 2/3 dl mjölk
2 krm salt
1 krm vitpeppar
3 dl rödbetor (kokta och tärnad)
200 g getos (sönder smulad)
50 g prästost (riven)
Gör så här

Pajskal

Skär smöret i små bitar.
Nyp ihop mjöl och smör för hand eller mixa i matberedare till en smulig massa.
Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i formen. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila ca 30 minuter i kylen.
Sätt ugnen på 225grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 minuter.

Fyllning

Vispa samman ägg och mjölk.
Tillsätt salt, peppar, rödbetor och 100 g getost.
Blanda samman och häll äggstanningen i pajformen.
Strö över den sista getosten och prästosten på toppen av pajen och grädda pajen mitt i ugnen ca 20 minuter, tills äggstanningen stelnat och fått fin färg.

rodbetspaj3

rodbetspaj2

rodbetspaj

rodbetspaj5

rodbetspaj6

Lämna ett svar

Copyright © 2016 Wioliv AB