Hannah Graaf

Hannah Graaf

Hej,

Jag heter Hannah Graaf och har drivit denna blogg sedan 2009 då jag grundade bloggportalen Bloggfamiljen. 2012 bytte vi namn till FEMME.se och varje vecka har vi över 400.000 besökare. Privat är jag gift med Peter och mamma till fyra härliga barn (Vida, Liv, Mio och William) och bor med min familj i Sigtuna.

Jag arbetar, förutom med bloggen och FEMME.se, även med klädmärket FEMME Collection (femme-collection.se) samt frilansar inom media. Tidigare har jag bland annat skrivit krönikor för Aftonbladet, varit programledare för Idol Eftersnack samt Lyckohjulet.

Har du några frågor gällande samarbeten, vänligen kontakta info@wioliv.se.

Kram

/Hannah

instagram@hannahgraaf


16

juli

måndag
2018

Kl. 11:07

Vida 6 år

God måndag min vän. Hoppas att din vecka börjat på bästa sätt.

Tack från hjärtat för alla varma och fina avtryck här. Kände jag mig det minsta deppig så blåstes allt bort när jag läser pepp-orden här 🙂 TACK!

Frukost och bloggeri. Bra morgon.

Har sett och hört att sommaren i Sverige är magisk. Så underbart! Nu hoppas jag innerligt att det håller i sig tills jag kommer. Jag reser på söndag och kommer vara i Sverige i drygt tre veckor.

Jag älskar sommar-Sverige. Jag kan verkligen sakna att bara strosa runt och känna alla dofter av sommar, se alla glada människor man möter som ler, sitta på en brygga på Västkusten och äta räkor… åh vad jag längtar till Västkusten. Vill hänga på vänners landställen, åka båt, se barnen leka och cykla. Här cyklar man inte på samma sätt som i Sverige. Inte uppbyggt så här. Inte som på vår gamla gata där barnen cyklade överallt, till skolan, träningar, kompisar och ner på stan. DET kan jag sakna.

Får se vad jag hinner med när jag är ”hemma”.

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Vidas födelsedag.

Denna modiga tuffa lintott till yrväder förgyller våra liv med skratt, bus, Kärlek, värme, galenskap, idéer och magiska fantasier… och icke att förglömma mängder med pyssel, olika skapelser och teckningar 🙂 Har ett helt Vida-rum med hennes alster.

Jag ÄLSKAR henne så jag blir galen!

En sann Djurälskare är hon också.

Pannkakstårta önskade hon att vi väckte henne med. Så det blev det så klart.

William och Vida vill alltid ha pannkakstårta och Mio och Liv önskar sig alltid blåbär/hallonpaj på sina födelsedagar.

Vida gillar dock inte grädde?! Jag börjar starkt undra om hon verkligen är mitt barn. Grädde är ju så vansinnigt gott. Till allt. På allt. Typ.

Hon svimmade av glädje över sin Nancy-docka 🙂

Idag ska hon firas!

All Kärlek ❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15

juli

söndag
2018

Kl. 12:46

Mitt ”perfekta” liv

God söndag vacker. Har du en skön helg? Vad har du för dig?

Jag slappar precis som jag gillar att göra under min helger. Sova tills vi vaknar. Inga väckarklockor. Ingen stress. Väldigt chill som barnen säger 🙂

Har fått lite pikar om mitt ”perfekta” liv här i kommentarerna. Hm, först och främst kan inte den personen läst min blogg, för jag är då inte rädd att berätta att jag mår dåligt eller att mitt liv är allt annat än perfekt. Verkar som några troll hittat hit. Vet inte om jag ska ta det som en komplimang att dessa surtanter är här inne och sprider skit. Om man inte gillar nån eller bryr sig då söker man inte upp dom och hänger kvar. Då tar man bort dom ur sitt liv. Så kanske är hen mer ett hemligt fan-troll som inte kan hantera dina inre känslor. Men tror mest det handlar om att människor inte mår så bra tyvärr.

Livet här kan så klart uppfattas som bättre men palmer, sand och sol varje dag gör ju inte att problem försvinner. Vardagliga problem som dom flesta har. Visst det är härligt med detta klimat året om och det är ett lugnare och softare lunk här men inte perfekt. Vems liv är det?

Jag lovar dig att jag vaknar många morgnar och känner mig ful, otillräckligt och värdelös. Värdelös som mamma, fru, på jobb och i allt. Ångest som trycker över bröstet, oro, rädsla och skit. Är osäker och hela tiden rädd att säga och göra fel. Har många gånger tänkt att kanske borde jag bara gå till skogs.

Barnen bråkar, tårar rinner, respektlösa tonåringar, bråkigt äktenskap, allt i livet smått brokigt och skevt. För så är livet. Ingen sketans dans på rosor inte. Men kanske måste man inte outa det hela tiden. Jag sprider hellre värme och kärlek och sen utgår jag från att människor är intelligenta nog att inse att allas liv inte är så perfekta som dom kan verka. För det är aldrig något jag försöker förmedla.

Jag trivs här i Spanien, barnen trivs, men jag känner mig väldigt ensam. Så där ensam så det kan gör ont. Och det känns ännu mer när vänner från Sverige är här och sen lämnar för att fara tillbaka till Sverige.

Jag saknar inte livet i Sverige men jag saknar närheter till en vän som känner mig utan och innan, till min familj, mamma och pappa. Ja du förstår. Men så är det ju. Man kan ju inte få allt men jag kan få livet här att bli bättre. Så länge har vi inte bott här så dom där vännerna finner jag nog 🙂

Ett ljus just nu är att William kanske kommer flytta hit. Jag kan ha lyckats övertala honom. Vill inte tvinga honom hit om han trivs på internatet med sina vänner. Tvång kan ju sluta i bitterhet och bara bli skit. Men lite mamma-tvång måste jag allt få använda. Så jag håller tummarna. Vill ha alla nära mig. Helst hela livet, trots att dom blir vuxna och får egna familjer. Då vill jag köpa en stor gård där vi alla kan bo 🙂 … men det är bara jag.

Vaknade till en god frukost imorse som en bra start på dagen.

Sitter fortfarande här vid bordet och njuter i lugn och ro. Är inne på min tredje och sista kopp kaffe. Jag dricker bara kaffe på morgnarna, jag är ingen heldagsdrickare. Är du?

Igår på eftermiddagen åkte Peter ut med sin vattenskoter med tjejerna så jag hade ett par timmar hemma i min ensamhet. En ensamhet som inte gör ont 🙂

Låg i solen en stund innan jag drog mig in i det svala huset och brände av några avsnitt Nashville och åt chips och gurksticks med dipp.

Trevligt om du frågar mig.

Jag och Liv stack ner till hamnen senare och hade en liten myskväll. Vi åt glass, var på det lilla tivolit, och såg en kort 6-D film, på torget och köpte presenter till Vida som fyller år imorgon.

Idag blir vi bara här hemma.

William har kompisar här och dom sover fortfarande. Missar den här goda frukosten gör dom stackarna, men så är det. Väcker jag dom så tar det ändå en timme innan dom hasar sig upp. Ungdomar.

Imorgon far Mio på sitt konfaläger. Jag är nog lika exalterad som han är. Minns läger jag var på som tonåring med sån värme. Tror han också kommer älska det. Han har alltid varit en typisk kollo-unge. En som älskar att vara ute, fiska, åka båt och utforska. Men det har datorn tagit ifrån honom senaste tiden. Men nu är det dags igen.

Ha kul hela dagarna och sitta vid bonfires på kvällarna och prata om livet. Hur härligt?

All Kärlek ♥️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13

juli

fredag
2018

Kl. 21:53

Nashville

Fredagkväll och flera veckor med både jobb och barn från morgon till kväll då tar jag en stund för mig själv 🙂 Det är jag värd.

Har precis börjat med Nashville och har flera säsonger framför mig. Ligger ensam i sängen med chips och dipp från svenskaffären. Lyx.

Älskar countrymusik så den här är nog nåt för mig.

Har du sett den?

Kram ❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
Bloggportalen
Tailsweep

Copyright © 2016 Wioliv AB