Detta är en uppmaning till er som jobbar med bloggare i syfte att marknadsföra ert företag.

Lyssna nog nu.

Ledsamt nog fick jag veta att en ”bloggkollega” (obs ingen inom femme!!) blivit ertappad med att inte vara ärlig mot de företag hon samarbetar med. Företagen i sig har ingen aning om detta och anledningen till det är att ni som företagare inte vet eftersom Ni litar på det som  sägs och skrivs i kommunikation emellan er och bloggare.  Sluta med det!!

Begär statistik-Över en längre period!!! Att en bloggare uppger att denne har 30.000 unika i veckan bör också kunna bevisas… Och det är väl inga problem om det nu är sant? Kolla igen alla tusentals instagramföljare, finns dom på riktigt? 

Det är fruktansvärt att det finns bloggare som köper ”unika läsare” och instagramföljare för att få synas i strålkastarljuset för en stund. Men till vilket pris? Min respekt förlorar dom och tänk dig att somna gott om natten när man vet att det enda man är i sin blogg är en stor lögn. Stackars läsare som kanske ser upp till en sådan falsk bloggare som bara är en enda stor fejk.

Förlåt men jag blev så himla upprörd när jag fick ett mail idag med massor av tråkig information och bildbevis på att det är sant (detta mail går tydligen ut till många bloggare för att varna). Tyvärr är det sånt som detta som gör att alla vi bloggare får dåligt rykte. Vi är dock fler som sköter oss än missköter oss som tur är. Och vi som sköter oss måste visa att vi har noll tolerans mot fusk Jag lider verkligen med företag som blir lurade många gånger, och jag skäms över många ”bloggkollegor”!

Nä, jag har hellre få läsare som vill läsa och följa min blogg än att förlora min värdighet.

Så kära företag ställ krav på de bloggare ni vill samarbeta med. Är det en blogg som passar med era värdegrunder och som ni vill ska vara ert ansikte utåt? Glöm dock inte att även bloggare måste få ställa krav. Men det är ett helt annat blogginlägg.