Follow on Bloglovin

Fnulan är en galen kärring i sina bästa bloggår. Och jag välkomnar er till min sida full med humor, ironi och överdrifter. Happy reading! fnulan@femme.se

Kategorier

Arkiv

Bloglovin, Twingley, Tailsweep

Follow on Bloglovin

Hannah Graaf
Hannah Familj
roxenmo
Roxenmo - modeblogg
Annika Duckmark
Annika Duckmark
Fnulan
Fnulan
Bakverk & Fikastunder
Bakverk och Fikastunder
ThereseMcDonald
Therese McDonald
Silverhome
Silverhome
En pappas dagbok
En pappas dagbok
Barnhemmet
Barnhemmet
Kvinnohemmet
Kvinnohemmet
Kicki Makeupartist
Kicki Makeupartist
Bambi
Bambi
Matilda Milano
matildamilano
piccole cose
piccole cose

Chockad

Publicerat den 24 juli, 2014 23:36

I vintras var vi i Sopot, jag, mannen, Mira och Gabriel. Det var kallt och totalt JÄTTEtomt! Så när Alexandra som arbetar för StenaLine sa till mig inför denna resan att ”Ni mååååååååste in och titta på Monte Casino” skrattade vi lite… Det där stället? Tomt, öde och förbannat kallt? Vi ville mycket hellre ligga och steka på takpoolen och dricka drinkar. Fast vi gjorde det, vi kastade oss ut i okända marker. Och vi tokgillade det!

Vi tog en cykeltaxi (hahaha jaaaa en cykeltaxi) som tog oss hela vägen från hotellet längs det otroligt långa strandvägen rakt i en stadskärna som exploderat sedan vi var där i december. Det myllrade av folk, restauranger, caféer, konstiga typer och marknadsstånd. Vi stod lite chockade och tittade oss omkring och visste inte var vi skulle börja. Vi började med varsin öl. Sen satt vi där och njöt av pulsen. Efter några timmar tog vi en ny cykeltaxi till hotellet =)

Ta en cykeltaxi till stan istället för taxi, klart värt de pengarna det kostar cirka 120 kr tur och retur. Du får se så himla mycket kul på vägen! Vi skrattade så det gjorde ont i magen på vår tur!

Längs vägen får man se massor med fina hus och strandstigar

Det fanns MÅNGA cyklister på cykelvägen! Det fanns även så att barn kunde hyra små trampbilar eller roliga cyklar. Och konst, det fanns konst överallt!

Ser ni, här ligger det tätt, minst sagt! Och alla restauranger ska hålla hög klass men för lite pengar. Och laga mat, det kan dom!

Monte Vino har fått otroligt goda rekommendationer. Där ska jag äta nästa gång vi åker till Sopot. Denna gången hann vi inte.

Underbart statsmyller med fin fin arkitektur! Inga gråa betonghus här inte.

Det är restauranger hela vägen! Shoppingen gör man på köpcentrum som till exempel ”Galleria Riviera” 

Vi satt mest och njöt av den kalla ölen som kostar cirka 1o zl (23 kr)

Mitt i stan fanns även marknad med fina hantverk! Dofterna var underbara.

I Sopot hittar man även Europas längst träpir på mäktiga 511,5 m. Det kostar pengar att gå ut på den och på kvällen visas det film där.

Ett bra tips är att ha kontanter med sig till Polen, det är inte lika vanligt med kortbetalning där! 

 

Fnulan Fnulan 24 juli, 2014 23:36 Kategorier:Familj, Polen KOMMENTARER: 0 kommentarer

Jag ska aldrig…

Publicerat den 24 juli, 2014 18:36

Igår svor jag HÖGT! Jättehögt till och med. Jo, jag kom till plantskolan utanför Veberöd vid 17:00. Gudars skymning så irriterad jag vart när det stod en ”Tyvärr har vi stängt tidigare idag, välkommen i morgon”. Jag ville ha mina buskar NU, inte i morgon. Och det var faktiskt ganska jobbigt att masa sig ut i den varma bilen och köra iväg.

Suck…

Idag åkte jag dit igen, då mötte jag av synen av en Monika (som äger plantskolan) sittande på en stol med det största gipset jag någonsin sett. Hon hade trillat så illa när hon jobbat igår så benet brutits.

Jag ska aldrig mer ha onda tankar när en affär stänger tidigt…

Har du sett den GRYMMA tävlingen på startsidan för femme.se??? Inte? Skynda!!

Denna magiska solnedgången såg vi på vägen mot Polen på StenaLines färjan!

Puss på dig, senare ikväll ska du få se mer från staden Sopot.

Fnulan Fnulan 24 juli, 2014 18:36 Kategorier:Familj KOMMENTARER: 0 kommentarer

Det är svårt att få till det

Publicerat den 23 juli, 2014 19:36

Jag sitter här med datorn framför mig och det står helt still. Jag vill bara skrika ut till er alla hur jädrarns rackarns bra Mera Spa hotell är och faktiskt hela Polska Rivieran som består av Gdynia, Gdansk och Sopot. Jag är lite i chock och omtumlad över den lyx och flärd vi varit med om. Fantastisk mat! Fantastisk service! Fantastisk miljö! Allt var bara sådär fantastiskt! Allt kommer direkt från hjärtat och jag vet att min man är lika lyrisk som jag.

Mannen njuter av lugnet på pooltaket

En liten sak som betydde mycket för oss… Vi kom redan klockan tio på morgonen till hotellet eftersom färjan med StenaLine var framme då. Då fick vi tillgång till ALLT utom rummet. Detsamma när vi skulle hem, färjan gick inte förrän nio på kvällen men vi fick i alla fall vara kvar och utnyttja hotellets lyxiga spa tills vi reste. LYX

Mmmmmmmmmmmmmmmmm! Ser ni utsikten från poolen??

Här kan ni se en film om ”Polska Rivieran”, så snyggt gjort där ser ni massor från hotellet vi bodde på, Mera Spa Hotell. Kolla, njut och låt er förföras. Jag SKA dit igen och eftersom hotellet är så bra för barn ska allihopa med.

We will be back….

Jag kommer att skriva MÅNGA fler inlägg om resan,
dom kommer efterhand i kategorin Polen. Det är så mycket jag vill visa er som ska bota era fördomar om landet med de grå betonghusen. Polska Rivieran har exploderat och jag ska med sant nöje följa utvecklingen!
Polen har stulit mitt hjärta <3

Fnulan Fnulan 23 juli, 2014 19:36 Kategorier:Familj, Polen, Resor, Stena Line Storytellers KOMMENTARER: 12 kommentarer

FÖRLÅT

Publicerat den 23 juli, 2014 13:11

Förlåt, men livet är så underbart just nu så jag tvärvägrar att sätta mig vid datorn! Jag har så mycket härligt att berätta om min kärlek till Polen. Mira vill vara med mamma nu och träna på att simma så jag väljer det. Och det vet jag att du tycker att jag ska också. Eller hur vännen <3

Ikväll ska ni få se en kärleksbomb om min nya kärlek. Fast här får ni bilder från den milslånga sandstranden.

Ingen strand a´la Polska Rivieran här hemma, men dock en lycklig Mira (och mamma)

Gången till hotellet från stranden i Sopot

Love u!

Fnulan Fnulan 23 juli, 2014 13:11 Kategorier:Familj, Polen, Resor, Stena Line Storytellers KOMMENTARER: 0 kommentarer

Två år

Publicerat den 21 juli, 2014 17:03

Idag är det två år sedan vi stod inför våra chockade närmsta som äkta makar. Jag var så otroligt lycklig och kär den dagen. Och för varje dag sedan dess har känslorna ökat.

Vi är lyckligt lottade. Vi har fullt med kärlek för varandra som innebär respekt och ödmjukhet. Min man gör mig till den lyckligaste kvinnan på jorden. Och jag vet att jag gör honom till den lyckligaste mannen på jorden. När man vet det om varandra, då är man trygg i sin kärlek. Inte en dag har jag tvekat.

En dag tar lyckan slut då en av oss lämnar jordelivet, men tills dess ska jag älska honom för det minsta lilla. Fredrik är mitt liv och min kärlek. Idag firar vi på bästa möjliga sätt, tillsammans.

Pool på hotellet med fantastisk utsikt.. minst sagt! Mannen och hjärtat mitt<3

Snart är det dags för behandling! En och en halvtimme med massage och peeling tillsammans! ”Couple treatment” på hotellet vi bor på ”Mera Spa Hotell”=)

Fnulan Fnulan 21 juli, 2014 17:03 Kategorier:Familj, Mannen KOMMENTARER: 22 kommentarer

Mannen blir kidnappad

Publicerat den 20 juli, 2014 17:23

Nu får mannen igen för förra årets överraskning som slutade på The Lodge. Idag hämtar jag honom på jobbet när han slutar och drar iväg med älsklingen. Vi har bröllopsdag nummer två i morgon, så det måste firas. I två år har han stått ut med mig.

Vi firar i ett par dagar och vi kommer att vara HÄR. Mannen tror nog bara det är över dagen vi ska göra något, men jag har packat hans väska ordentligt. Så hör du inte av mig vet du att vi har annat mycket viktigare för oss. Oallala hångel och ryggkli på g!

På bröllopet blev det inte brudvals, det blev ”The Wobble” när vi gifte oss.

Häng med på Instagram vet´ja! Ett annat tips är att använda Bloglovin, lägg till alla dina bloggfavoriter där, det har jag gjort, SUPER!

Fnulan Fnulan 20 juli, 2014 17:23 Kategorier:Familj KOMMENTARER: 4 kommentarer

クロエ 財布

オークリー サングラス 人気

オークリー アウトレット

ニューバランス 人気

クロエ