Follow on Bloglovin

Fnulan är en galen kärring i sina bästa bloggår. Och jag välkomnar er till min sida full med humor, ironi och överdrifter. Happy reading! fnulan@femme.se

Kategorier

Arkiv

Bloglovin, Twingley, Tailsweep

Hannah Graaf
Hannah Familj
roxenmo
Roxenmo - modeblogg
Annika Duckmark
Annika Duckmark
Fnulan
Fnulan
ThereseMcDonald
Therese McDonald
Silverhome
Silverhome
En pappas dagbok
En pappas dagbok
Barnhemmet
Barnhemmet
Kvinnohemmet
Kvinnohemmet
Kicki Makeupartist
Kicki Makeupartist
Bambi
Bambi
Matilda Milano
matildamilano
piccole cose
piccole cose

Mira bloggar om familjen

Publicerat den 2 september, 2014 16:54

Jag vill att mitt liv blir det bästa jag har. Och kaniner är så söta så att jag älskar dom. Prinsessor älskar jag och dom finns på riktigt, tror jag. Jag gillar pirater också, men dom finns INTE på riktigt. Jag gillar filmer om prinsessor och Pocahontas. Jag är lite busig och jag byter kläder men bara ibland (alltid). Fisar luktar inte gott, bara mina.

Min Mamma hon är jättevacker tycker jag. Och hon har åkt en båt som jag ska åka nån gång. Mamma badar ibland men inte alltid. Hon kan nog inte simma så bra.
Min Pappa är så tokig, han säger Kajsa till mig hela tiden men det vill jag inte berätta för nån. Pappa är bra på att mysa med mig.
Cornelia hon bor inte här längre, hon bor på en egen lägenhet. Ibland kommer hon hem till mig och kramas.
Gabriel är kär i Matilda. Jag vill inte att dom pussas för det är min Gabriel.
Grynet (katten) har man inget att berätta om, men jag har en vovve (nix…).

När jag blir stor ska jag bestämma över alla planer och vara en vampyr och en prinsessa, Jag ska köpa en riktig Blairkrona med när jag är rik.

- Mamma nu räcker det med skriva, säger Mira 4 år.

//Mira aka Läppstiftstjuven

Tänkvärt…

Fnulan Fnulan 2 september, 2014 16:54 Kategorier:Familj, Mira KOMMENTARER: 0 kommentarer

Språkförståelse

Publicerat den 2 september, 2014 07:47

Vi har stora problem här hemma med språket.  Vårt barn,  Mira, mår inte bra av det. Det har varit genomgående sedan hon var liten.
Mira drabbades hårt och försökte uttrycka sig på sitt eget språk. Hon rullade runt med bokstäverna på tungan. Det var precis som om att hon dansade med orden i munnen och smakade på dom. Hon upprepade samma mening om och om igen och vi fattade inte. Det lät som svenska kocken i Mupparna.

Fast när hon var cirka två år släppte det men nu får vi inte tyst på henne istället ;)

I alla fall… ett problem kvarstår. Hon har haft det väldigt svårt med sina R. Det har varit Maji, Gjoda, Mija osv… fast det har släppt nu i sommar. Dock till något negativt. hon låter som sin pappa. De skorrande r:en har inte kommit utan nu rullar hon på r:en istället. Ungen har blivit Veberöds svar på Måns Zemmerlöv.

Varför väljer hon bort de vackra skorrande Skånska r:en mot Stockholms r? Det är en gåta för mig. Hur kan man? Besvikelsen är stor, men det är inte lätt för de tvåspråkiga barnen, i detta fallet Skånska och Svenska.

”Mamma idag är jag jäääääääääääättefin, ta ett kort till mormor”

”Tror du att mormor ser mina prinsesslockar och nya klänning (från me&i) mamma?”

Härliga och älskvärda unge, mitt hjärta slår så hört av min kärlek till dig och dina fina syskon.

Fnulan Fnulan 2 september, 2014 07:47 Kategorier:Familj, me&i, Mira KOMMENTARER: 20 kommentarer

Man ska vara tyst, men inte om vinnare

Publicerat den 1 september, 2014 20:55

Jag har varit småkaxig ett par veckor och jag har skrytet högt om att jag minsann inte får träningsvärk och det är såååå konstigt. Det är nog mer att jag i min lilla värld hoppas att jag är ganska vältränad och därför slipper värken. Jag har nästan dött ett par gånger och svettas som Niagarafallen så visst tar jag i. Så kom det, efter träningen igår fick jag igen för alla de gånger jag inte fått träningsvärk. Jag kommer att krypa till och från Bodybalancen idag, eller vet i f*n om jag ens klarar av att göra det..

Så…

Nu ska jag ju berätta vem som ska få fredagsmysa på fredag. Jag utsåg den person (den enda) som skrev en av mina favoritfilmer, ”Notebook”. Min allra största favoritfilm är ”Beautiful mind”. GRATTIS Lisa Gullbrandsson, maila till mig fnulan@femme.se! Och TACK till er alla för bra filmtips!

Mira ”full-i-fan” hälsar så gott…. Hon ville gärna va med på foto för hon kände sig snygg <3 Men humm…. klänningen från me&i är dock på fel håll… Det behöver vi inte säga högt till henne. Viktigast är att hon känner sig fin

Fnulan Fnulan 1 september, 2014 20:55 Kategorier:Familj, me&i KOMMENTARER: 0 kommentarer

Måndag i dag igen

Publicerat den 1 september, 2014 07:45

Godmorgon!
När du läser detta är jag och röntgar mina lungor. Hur kan man ge en patient en tid 7:30 på morgonen? Dessutom en patient som ska köra ett mååånga mil. En MÅNDAG. Suck, det är ett hårt straff =)

Jag fick ett bra tips från Kidsbrandstore, dom har jubileum och firar det tillsammans med oss genom att ge 15% på allt i butiken. Kanske dags att köpa regnkläder eftersom regnet har öst ner i Skåne, minst sagt!…. Det verkar vara tid höstens kläder nu, tyvärr.

Fnulan Fnulan 1 september, 2014 07:45 Kategorier:Familj KOMMENTARER: 8 kommentarer

Loppis resultat!

Publicerat den 31 augusti, 2014 20:18

Ojoj här var det rensat minsann! En alldeles överfull klädstång minskade till hälften, och det finns många glada nya ägare till mina kläder som bara låg i en hög i garderoben. Nu gav jag mig på Miras också… 
 Tänk så mycket kläder man egentligen inte använder. SKAMLIGT!! Detta var en del av det jag ville bli av med. Tyvärr finns det mer… Men det tar vi sen, en annan regnig dag..

Japp, regnet har nått Veberöd också… Hoppas att det slutar snart!

Det bästa av loppisen blev en sak. En gammal vän, Pia, kom för att shoppa. Det var helt underbart att träffa henne. Hon var den som drog med mig ut 5 dagar i veckan, lärde mig att sno drinkar och att mat fick man vara utan för det var viktigare att kunna gå ut och ha kul. Nu har vi tagit upp vänskapen igen och kommer att ses ofta, det vet jag, UNDERBART!
Ikväll blev det hård träning, jag mådde faktiskt illa, jag HATAR squatz!! Jag HATAR det!

Fnulan Fnulan 31 augusti, 2014 20:18 Kategorier:Familj KOMMENTARER: 12 kommentarer

Pappas tös

Publicerat den 31 augusti, 2014 09:14

Godmorgon i regnet, är du drabbad av regnmassorna? Skönt med såna här dagar så att man får ligga på soffan och gotta sig.

Mira är överlycklig hon har gjort ”Nagelsalong Mira” i tv-rummet. Pappa är första kunden. Han är så trött efter en vaken natt med fantomsmärtor så han går med på det mesta. Är det nu jag ska säga att vi ska köpa en sommarstuga, resa på semester eller ny garderob till mig? Jag ska se om det fungerar. Jag tror dock inte det, Mira har mer möjlighet att få som hon vill tror jag allt…

Nä nu är det min tur i salongen, min tånaglar ska bli fina!
PUSS

Fnulan Fnulan 31 augusti, 2014 09:14 Kategorier:Familj KOMMENTARER: 4 kommentarer

クロエ 財布

オークリー サングラス 人気

オークリー アウトレット

ニューバランス 人気

クロエ