Follow on Bloglovin

Fnulan är en galen kärring i sina bästa bloggår. Och jag välkomnar er till min sida full med humor, ironi och överdrifter. Min blogg från Malmö och Skåne är precis som en redig skåning, söt som spettekaka, småtjock som Edvard Persson och strålande glad som det gulaste rapsfältet. Här finns ingen bomull utan endast min sanning och massor med resor. Happy reading! fnulan@femme.se

Kategorier

Arkiv

Bloglovin, Twingley, Tailsweep

Hannah Graaf
Hannah Familj
roxenmo
Roxenmo - modeblogg
Matildas Mat
Matildas Mat
Fnulan
Fnulan
Silverhome
Silverhome
Barnhemmet
Barnhemmet
Kicki Makeupartist
Kicki Makeupartist
Bambi
Bambi
Matilda Milano
matildamilano
Ditte Svanfeldt
dittesvanfeldt

I morgon drar vi från Sverige

Publicerat den 5 augusti, 2015 12:19

Godmorgon Sunshine! Jag var i Malmö tidigt och tränade på Itrim, När jag lämnade Veberöd var det tunga grå moln men när jag kom tillbaka var himmeln alldeles blå. Så ja, det blir att leva i bikini idag också. Jo, jag måste packa lite också för i morgon drar vi iväg med våra resväskor igen.

Vi lämnar huset och poolen till några vänner och åker själv till Danmark och BonBon land =) Det är ett favoritställe som är helt underbart!! Fler svenskar borde verkligen hitta dit! Vi ska vara där två dagar (minst) så vi har bokat in oss på Smålandshavet för övernattningen och det ligger jättenära BonBon land.

Oj, nu ropar mannen, det är visst dags för att jobba därute. Aldrig får man semester <3

Den här damen kommer att njuta i Danmark!

 

Fnulan Fnulan 5 augusti, 2015 12:19 Kategorier:Danmark, Resa med barn, Resor KOMMENTARER: 3 kommentarer

Inte den svärsonen jag valt precis..

Publicerat den 4 augusti, 2015 19:02

Hej vännen.

Nu sitter jag ute i kvällssolen och dricker kaffe. Utan mjölk. ÖRK vänjer man sig någonsin? Jag har aldrig druckit så lite kaffe som nu. Jaja det är gott i solen i alla fall.

Vi fick finbesök ikväll. Mats och Erik kom till mannens räddning. Han skulle lägga på taket på uteköket. Inte lätt ensam och en kort kvinna till hjälp. Jag är nog mest i vägen.

image

Min man alltså… Tre meter upp på en stege med protes. Jag dör inombords.

image

Så kom svärsonen. . Poppe söt :) Kanske inte direkt den svärsonen vi trodde att vi skulle få precis 

image

Och efter kom Mickan….

image

Nu är grabbarna på g.

Fnulan Fnulan 4 augusti, 2015 19:02 Kategorier:Familj KOMMENTARER: 0 kommentarer

Skånetips igen

Publicerat den 4 augusti, 2015 10:57

Ja men det måste väl vara en hel del turister här nere nu? Har du turistat i Skåne någon gång? Jag brukar turista i mitt egna landskap när vi har gäster för jag är förbaskat stolt för att visa våra skånska pärlor.

En sak du ska göra om du är här är absolut att åka längs den Skånska kusten ut mot Österlen. Där hittar du fantastiskt vackra Hammars backar och Kåseberga- Ale Stenar till exempel. Sjukt vackert! I Hammar spenderade jag mina somrar med mamma, pappa och mormor och morfar. Och när vi var där med svärföräldrarna svämmade mitt hjärta över av minnen (förutom tanken på att jag tvingades kissa på en potta på nätterna eftersom vi bara hade ett äckligt utedass….).

Här är mitt finaste barndomsminne… Vårt fina torp som mina föräldrar rustade upp tillsammans med min mormor och morfar. Ja till slut slapp jag pottan när dom fixat en toalett inomhus =)

Mitt framför torpet började ”Hammars Backar”. En backe som gör att det mer än svider i benen för att man ska komma upp!! Sen sluttar hela backen rakt ner mot havet. Det är så himla vackert!

Här finns MASSOR med ”flygare” som kastar sig ut för stupet och svävar fritt. Det är så himla fint att se! Vilken frihet!.

Sen är det ju Ale Stenar. Detsamma som Hammar så ligger det högt upp på en kulle där flygarna håller hus. En blandning mellan historia med Skeppsättning och den moderna tidens människor med en önskan om att vara fria, är magisk.
Hit tar man sin picknickkorg och sitter och njuter av utsikten och det magiska i historian.

Till och med Mira tyckte om utsikten och tittade länge!

För visst är det vackert?

Ingen dålig utsikt när man äter va?`Har du inte picknickkorg med dig så finns det massor med matställen i Kåseberga där du kan äta nyfångad och tillagad fisk direkt från havet.

ÅÅÅÅÅÅÅ jag älskar sill, potatismos och lingon.

 

Fnulan Fnulan 4 augusti, 2015 10:57 Kategorier:Familj KOMMENTARER: 6 kommentarer

Hur min träning sett ut

Publicerat den 3 augusti, 2015 19:41

Hej vännen, nu ska jag berätta om hur mitt träningsupplägg sett ut. Det är många som frågat mig varför det gått så bra som det gjort, och jag är övertygad om att det handlar om vardagsmotionen till största del.

- Varje dag har jag gått MINST 10.000 steg. Om jag utför någon träning räknas de stegen INTE in i vardagsmotionen.
- En dag i veckan tränar jag kondition som till exempel powerwalk med intervallträning.
- En dag i veckan kör jag ett muskelpass hemma efter ett träningsprogram jag fått som är upplagt efter mig av tränaren på Itrim Triangeln
- En dag i veckan åker jag in till Itrim Triangeln för att träna där.

Det har inte känts ett dugg jobbigt! Cirkelträningen inne på Itrim Triangeln tar 30 minuter sen är du färdig (och helt slut). Då tränar du både kondition och styrka varierat genom att göra varje grej i 45 sekunder, sedan byter du redskap. När du är medlem har du fri tillgång till träningen på plats eller om du besöker ett annat center och du bokar inte tid, det är bara att dyka upp.

För mig har det varit viktigt att komma till Itrim och träna för att känna att det är på ”riktigt” och all forskning visar ett tydligt samband mellan regelbunden träning och hållbara resultat… Jag ska pränta in det… Och jag blir så himla glad när tjejerna lyser som solar när man kommer!

Du tar ett pulsband som är en pulsmätare och skriver in dig innan du börjar ditt 30 minuters pass. Itrim använder sig av Activio pulsmätning.

Sen kan du följa du din puls på en monitor på väggen, då satsar du lite extra för att det ska komma upp så högt som möjligt =) Jag blir som en galning för att utmana mig själv =)

Varannan maskin är styrka, du slipper ändra och hålla på med inställningar. Ditt tempo på maskinen avgör hur tungt det blir =) Cirkelträning är bra för att det anpassas efter ens egna behov. Jag har skrivit mer längre ner om varför det är bra.

Varannan station är kondition, där väljer du själv vad du vill hitta på. Jag brukar variera mellan hopp, steppbräda och lite magövningar. Det är så härligt att se att alla åldrar tränar tillsammans efter sina förutsättningar, gamla som unga =)

Sen finns det även extra redskap att använda om man vill!

Och blir det för jobbigt… då finns det hjälp nära ;)

Och såklart kan du köpa Itrims egna produkter på plats

Jag hittade denna informationen om cirkelträning och det står att det är effektivt på flera sätt:

Korta pass: effektivt för att det sparar tid
Mycket träning på kort tid: effektiv användning av din träningstid
Enkla övningar för hela kroppen: effektiv träning för dina muskler
Anpassa dina pass efter dina behov: effektivare träningspass
Med cirkelträning minskar risken för skador
Du får vad du satsar

Vad tränar du för något vännen?

 

Fnulan Fnulan 3 augusti, 2015 19:41 Kategorier:Familj KOMMENTARER: 2 kommentarer

På riktigt

Publicerat den 3 augusti, 2015 11:28

image

Äntligen..  officiellt riktigt semester.  Mannen ställer upp på den obligatoriska fotbilden och Mira svalkar ner oss med sina vattenbomber.
image
Mira vill också göra en fotbild som pappa :)

Puss

Fnulan Fnulan 3 augusti, 2015 11:28 Kategorier:Familj KOMMENTARER: 1 kommentarer

Att gå till kyrkan en söndag

Publicerat den 2 augusti, 2015 19:31

Härliga läsare, så glad jag är för dig!! Jag ville bara säga det <3

Nu sitter jag och mannen i uterummet och myser med (tråk)orientering på tv. Mira leker med Liam som är hennes ”klasskamrat” och inte bara kompis liksom.. Goding.

Klockan två var det att gå till körkan. Japp det var fjärde gången för familjen Dalberg att döpa en liten kille och vi fick vara med igen minsann. Jag måste erkänna att jag tycker att det är ganska mysigt att gå till kyrkan, det känns så, humm… vet inte, jag blir så lugn och harmonisk. Så har jag alltid känt.

Det blev ett jättefint dop för Milton David Greger <3 Sofie min vän hade bakat som en tok så det var berg av läckerheter. Hon lovade att ta med sig lite vetelängd till kaffet när hon hämtar sin Liam om en stund, du vet han ”klasskamraten” =)

Sofie och sötaste Milton <3

Och några busungar i ”körkan”

Mira blev så glad när vi skulle på dop =)

Tryggare kan ingen vara… Vackert

Vissa ville bara rymma när vi sjöng och stampade i golvet..

Vilken sötnos, Milton lilla Milton

Sen raggade Mira med sig ”Klasskamraten” Liam hem ;) Lite blygt…

 

 

 

Fnulan Fnulan 2 augusti, 2015 19:31 Kategorier:Familj KOMMENTARER: 1 kommentarer