Follow on Bloglovin

Fnulan är en galen kärring i sina bästa bloggår. Och jag välkomnar er till min sida full med humor, ironi och överdrifter. Min blogg från Malmö och Skåne är precis som en redig skåning, söt som spettekaka, småtjock som Edvard Persson och strålande glad som det gulaste rapsfältet. Här finns ingen bomull utan endast min sanning och massor med resor. Happy reading! fnulan@femme.se

Kategorier

Arkiv

Bloglovin, Twingley, Tailsweep

Hannah Graaf
Hannah Familj
roxenmo
Roxenmo - modeblogg
Matildas Mat
Matildas Mat
Fnulan
Fnulan
Silverhome
Silverhome
Barnhemmet
Barnhemmet
Kicki Makeupartist
Kicki Makeupartist
Bambi
Bambi
Matilda Milano
matildamilano
Ditte Svanfeldt
dittesvanfeldt

Barnvakt och oväntat besök

Publicerat den 6 februari, 2016 21:00

Hej vännen, nu är jag hemma igen. Mamma och Pappa klarade av passningen av mig galant. Jag fick min favoriträtt ”biff med lök”.

Innan idag fick jag ett fint besök minsann. Du vet ett sånt där oväntat besök som bara gör varmt och gott i hjärtat! Det knackade på dörren och det var inte en röst som jag kände igen direkt. Mannen lät personen gå in och det var ju världens bästa Carola och hennes goding Theodor som kom för att pigga upp mig med choklad och kramar!

Så himla gulligt! Carola hade jagat rätt på Cornelia för att ta reda på vad jag tyckte om <3

Vi kommer att ses fler gånger, det är jag övertygad om! Goa Carola, tack för att du kom! Jag såg mest bedrövlig ut men det bjuder jag på…

Fnulan Fnulan 6 februari, 2016 21:00 Kategorier:Familj KOMMENTARER: 0 kommentarer

Att ta sprutor på sig själv och vården hemma

Publicerat den 6 februari, 2016 08:37

God Morgon lördagsvän. Har du sovit gott? Det har inte jag, men det är inte magens fel utan Miras. Jag har inte ont alls faktiskt! Det som är hemskt är att resa sig och lägga sig. Skratta är inte alls kul eller och nummer två har jag inte ens tanken på att försöka mig på… Den största smärtan är faktiskt ryggen eftersom man inte kan sträcka ut ben och rygg ännu. Det ser väldigt roligt ut när jag kommer lunkande =)

Jag tänkte berätta om hur jag vårdar mig hemma nu. Jag har fått frågan om det och jag berättar gärna. Längst ner kan finns en bild med blod på så att du vet!

Jag har tagit stor hjälp av alarmet på telefonen för det är mycket mediciner man ska hålla reda på dygnet runt…

Som du ser….

Sköterskan Jane går igenom allt innan man åker hem. Tyvärr är man lite groggy så är inte helt pigg i päran så det är bra om du har någon med dig. Jane har skrivit ner allt på en lista också och du kan såklart ringa dygnet runt om du undrar något. Under dagen ringer någon från Tereskliniken också för att höra hur allt är. Medicinerna är: Panodil och Arcoxia mot smärta, Paraflex för muskelavslappning, Oxynorm endast vid behov, Oxycontin morfinliknande smärtstillande, Dalacin penicilin och Klexane som är en spruta man tar i benet mot blödningar. Jag tar även Inside Brus och Omeprazol för min magkatarr ger sig väl till känna! Sprutan var inte alls farligt att ta själv men jag trodde först att det skulle vara skitobehagligt.

Jag fick åka hem med dränaget som sitter fast i sidan på ärret på grund utav fettsugning av kärlekshandtagen så blöder det mer. Då får man en slang som ligger i magen och samlar upp allt blod ut i en påse. Jag får tömma det emellanåt och skriva upp hur mycket blod som kommit ut. Jag har ett stort bälte runt magen som verkligen håller ihop magen. På måndag när dom tar bort dränet får jag en gördel istället. Jag har sett min navel =))) Den är så fin! Och ärret är inte alls farligt =)

 

Fnulan Fnulan 6 februari, 2016 08:37 Kategorier:Bukplastik, Familj, Tereskliniken KOMMENTARER: 12 kommentarer

Det som inte fick hända, hände…

Publicerat den 5 februari, 2016 21:15

Jag ska berätta om bakslaget som hände efter operationen igår, men jag först vill berätta att Gabriel, min älskade Gabriel, fyller 17 år idag! Vi har precis sagt hejdå till gästerna som kom på pannkaksbuffé. Jag kunde inte gratta honom men jag var med via Facetime i morse. I morgon ska du få se korten från kalaset och se hur mysigt vi hade det på kvällen.

Japp, det har blivit mycket mediciner!

Igår då… Jo, operationen gick jättebra!! Vid 13:29 ringde jag mannen och berättade att allt var bra.  Jag vaknade och mådde hur bra som helst förutom att mina ben skakade så hela sängen dunkade i väggen. Halv fyra började skiten, jag började jag må illa och senare vid 21 började jag kräkas. Och jag kan lova dig att det är ett rent HELVETE att kräkas när man nyss gjort en bukplastik och inte har ett dugg i magen att få upp heller! Så fort jag rörde mina ögon eller sippade en klunk vatten kom smaken av tom mage upp. Sen höll det på till halv två på natten och fortsatte när jag vaknade!
Japp, ett migränanfall var väldigt lägligt..  Skit…. Jag som var rädd för maginfluensan. Antagligen utlöstes mgränanfallet av stressen på kroppen. Lägligt… NOT.

Snälla rara Åsa på Tereskliniken jobbade natten och satt inne hos mig nästan hela tiden och baddade pannan och slet sitt hår för att göra allt för att jag skulle orka. Det är inte lätt att kräkas liggande och det är inte lätt att komma upp som nyopererad. Ett helvete…

Det blev bättre efter en god frukost och att migränen avtog. Tack gode gud för det så att jag fick åka hem tillsammans med dränaget! Jag lovar mer bilder och mer text om operationen såklart! Har du några frågor så skriv dom så ska jag svara på allt vännen. Och naturligtvis ska du få se bilder!

Puss nu orkar inte mina ögon mer, jag sover till och från hela tiden <3 Vi ses i morgon.

Snacka om god frukost när man inte ätit på ett och ett halvt dygn!

Fnulan Fnulan 5 februari, 2016 21:15 Kategorier:Bukplastik, Familj, Tereskliniken KOMMENTARER: 18 kommentarer

Hej kära

Publicerat den 4 februari, 2016 20:37

Du har säkert full förståelse för min frånvaro men jag vill bara berätta att allt har gått jättebra. Jag har varit upp tre gånger (känns för jävl…) och sover massa. Mat får vänta till i morgon. 

Det blir cirka ett kilo som försvann :) men huvudsaken är inte siffran. Huvudsaken är att jag mår bra.

Återigen… TACK för all omtanke här och på Instagram!!!! 

Puss på dig vännen 

 

första bilden :)

 

Fnulan Fnulan 4 februari, 2016 20:37 Kategorier:Okategoriserade KOMMENTARER: 14 kommentarer

Jag dör sötdöden!!!

Publicerat den 3 februari, 2016 21:04

Men asså…. kan man dö av kärlek så är det fasiken nära nu! Men asså…. Dör du inte av denna hunden? Jag är helt förlorad av lilla Pepsi nio veckor ”gammal” och detta lilla kryp fick mig att glömma allt som har med magbaciller och operationsnervositet att göra. Så liten, så fin och så sugen på min tröja. Jag kunde inte släppa taget riktigt.. Jag försökte få byta ut honom mot Mira men det gick inte Anna och Christian med på… Taskmörtar!

Nä min vän, nu ska jag gå och duscha kroppen med stinkande Descutan. Jag ska försöka sova också. Häng med mig på operationsdagen via Instagram eller Snapchat. Såklart Fnulan som användarnamn. Var inte oroliga för bloggen, händer något så har Cornelia lovat att ta hand om er!

Kärlek!

Åååååååå godis!!!

Fnulan Fnulan 3 februari, 2016 21:04 Kategorier:Familj KOMMENTARER: 18 kommentarer

Status 

Publicerat den 3 februari, 2016 12:21

Totalpanik… Jag har tvingat Gabriel att stanna hemma från skolan och tvingat ner honom i källaren. Helst skulle jag vilja låsa hans dörr men då kommer nog socialen och hämtar det stackars barnet. Tyvärr envisas han med att gå upp och hämta mat. Måste han verkligen det, kan det vara så viktigt, Suck ;)

Jag har köpt ett storpack vitpepparkorn (och vält ut alla) och den största handspriten man kan köpa på apoteket. Jag har bytt handdukar och ska byta sängkläder och har en stor polokrage för ansiktet. Ikväll låser jag in mig i sovrummet.

Bläää snart rymmer jag!

Jag har massor med fjärilar i magen, MASSOR. Jag känner mig lite stressad inombords inför morgondagen men nu får jag lägga ner det och bara tänka positiva tankar <3 Jag ska till min vän Anna och få fixat mina ögonbryn och lite avslappningsmassage efter jobbet. Jag behöver det verkligen!! Hon är bäst!!

Puss fina läsare, du är så viktig för mig, du vet väl det?

Fnulan Fnulan 3 februari, 2016 12:21 Kategorier:Gabriel, Okategoriserade KOMMENTARER: 10 kommentarer