Fnulan

Hej, det är jag som är Fnulan

I min blogg får du inga rosa moln, inget städat hem eller perfekt kammade barn. Jag är så långt i från en en pretto-mamma man kan komma, men älska mina barn ändå. Du får den nakna sanningen hos mig, det är den bjuder jag på för det är så livet är. Du kan få se både och nakendans och porriga bilder som är på mitt sätt. Jag kan glömma min mamma på gatan mitt i natten eller glömma fläskfärs ovanpå frysen i en månad.

Jag skriver ofta om resor, upplevelser, humor, debattinlägg och annat allvarligt vardagsämne, men oftast med glimten i ögat.

Och som tack bjuder Du förhoppningsvis på ett leende när Du lämnar min blogg.
I bloggen hittar du även allvar, tips och jag skriver mycket om upplevelser och resor. Du hittar de olika ämnena under mina kategorier.

Förutom att jag är bloggare och en halvgalen kärring lever jag med min stora kärlek och tre barn (21, 17 och 6 år). När jag inte bloggar arbetar jag som arbetsledare för personliga assistenter i ett familjeföretag.

Jag finns överallt i mediavärlden twitter, bloglovin, instagram, fejjan och säkert fler ställen som jag inte vet om! Jag är aldrig för långt bort, maila om du vill komma i kontakt, skriva av dig eller bara skicka en hälsning!

Kram och härlig bloggkärlek på dig!
Malin aka Fnulan
malin@fnulan.se

instagram@fnulan


26

september

måndag
2016

Kl. 19:19

Jag ÄLSKAR när barnen står i centrum!

God Måndag kära vän. Nu inleder jag min sista vecka på femme.se. Glöm inte att att jag flyttar till fnulan.se den första oktober! Ska vi ha en lanseringsfest kanske?

Jo, i lördags var vi ju på Kiviks Äppelmarknad som jag skrev om HÄR. På eftermiddagen åkte vi även ut till Kiviks musterier. Mira surade i bilen och vägrade att gå ur men när jag hintade om att man kunde äta glass så flög hon ur med snabba steg. Och när vi åkte hem sa hon glatt:

– Vilken tur att du mutade mig mamma för det var kul!

Jag ÄLSKAR, fullständigt ÄLSKAR när barnen får stå i centrum och ta plats. Tänk så många barn vars föräldrar inte har ekonomi till en massa dyra aktiviteter, då är detta FANTASTISKT! Heja heja!!

juice kivik103

Vi började med att gå ”inte nudda marken banan” där barnen vann varsin god juice från Kivik såklart. Det var bara att falla in i Miras tempo och andas lugnt och njuta.
Där fanns massor med happenings för barnen men vi hade alldeles för lite tid eftersom vi skulle ha kalas för födelsedagsgrisen där hemma. kivik108

Det finns inte bara äppelmust utan en butik med massor med härliga trädgårdsattiraljer.
Och i trädgårdsbutiken är det aktiviteter för barnen också.kivik109

Mira gick på fabriksvisning med Cornelia, det får man göra gratis på Äppelmarknadsdagarna.
Dom tog inte den riktiga (tyvärr) utan den lilla som alltid är öppen.kivik111
Där satt ett proffs på äpple som kunde berätta vilken sort du hade med dig. Många flyttar in i hus med redan befintliga träd och då kan det vara roligt att få veta vilken sort man har.kivik112

På Kiviks musteri fanns även en äppelutställning, guidade turer och visningsträdgård. kivik116

Fokus på det viktiga! Äpplet! Och visst är det en vacker frukt!?

kivik129

Nu var det dags att prova göra egen äppelmust!
På samma sätt görs det i den stora fabriken så det var kul att barnen får se det på ett så enkelt och pedagogiskt sätt.
Det börjades med att dela äpple i mindre bitar som sedan strimlades och hälldes i den stora ”must-fixaren”

kivik124

Detta var Miras favorit under dagen och hon jobbade flitigt tillsammans med tjejen från Kiviks musterier som berättade och visade steg för steg hur man gör. När Mira inte fick runt ”borren” mer så hoppade hon upp på bordet för att kunna ta i ännu mera =) smart brud det där.

kivik133

kivik134

Och ut kom en god must som fick namnet ”Miras must”. Alla  som tittade på fick smaka =)kivik137

Utanför Stinas café fanns det så att barnen kunde leka riktig äppelkiosk =) Så himla fint! Dom kunde också bygga höga torn med äppellådor. Vi brukar alltid fika i det mysiga cafét men hann inte det denna gången tyvärr. kivik139

Men på riktigt! Vem vill INTE gunga i ett jätteträd? Cornelia fick sätta fart på lillasyster.kivik143

Jag trodde aldrig att vi skulle komma därifrån!
Jag fick locka med att det skulle komma gäster med kalas för att hon skulle komma med hem.

kivik148

Jag kan aldrig åka ifrån Kiviks musterier utan att ha shoppat av alla favoriter och nyheter.
MUMS!!!

kivik153

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

25

september

söndag
2016

Kl. 20:46

LÖJLIGT! Apotekets urdumma regel.

Ja, några av er har sett min fina tumme inlindad som ett mumiepaket. Nej, jag tänker inte berätta att jag stoppade tummen i stavmixern och satte på den samtidigt. Jag kommer aldrig att erkänna att jag var så dum! Tummen mitt i näven eller dum i tummen som vi säger. Nej, den hemligheten följer med mig i graven.

Men då kommer vi till det sjukaste jag har hört om svenska regler…

Där stod jag med en massakerad tumme (som tur var hade jag tjock låtsas nagel så maskinen stannade) och skrek åt Gabriel att han snabbt skulle köra ner och köpa såna där stripes som man tejpar ihop gapande sår med. Han stack iväg i alla världens fart.

Sen kommer Gabriel hem UTAN stripes, och fattar du varför? HAN VAR INTE 18 ÅR! Detta är en regel som alla apoteksombud måste följa annars kan dom bli av med sitt tillstånd. Ja, men hemska tanke om dom säljer sårplåster till en minderårig… Men alltså ärligt talat vad skulle han göra med dom? Röka? Dra in i näsan? Mörda någon eller injicera? Jag ser Gabriel stå utanför affären och be någon ”köpa ut” eller leta upp en plåsterlangare på plattan… Apoteksombudet gör helt rätt i att följa de regler som finns, men detta är väl bara rent ut sagt skitlöjligt!

Jaja jag dog inte, och det var antagligen tack vare Petras hjälteinsats som kom och LANGADE tejp till mig. Tur att vi inte hade span på oss.. Och när Petra hade plåstrat om mig sa Mira till henne:
– TACK för att du räddade min mamma!

dsc01931

Jag ville inte ta den värsta bilden och visa för alla tycker inte att det är så trevligt att se.. Här har i alla fall Petra plåstrat om mig ordentligt, och ni förstår att det var tur att jag inte åkte till sjukan va?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

25

september

söndag
2016

Kl. 14:01

Äppel Päppel Pirum Parum

Vilken härlig tradition vi har startat med svärföräldrarna och i år var även mina föräldrar och Cornelia med oss. Och som vanligt lyckas Kivik pricka in ett riktigt glassigt väder. Jag är så avundsjuk på alla de som får lov att bo på detta gudomliga ställe. Jag ÄLSKAR Kivik! Har du varit där?

Äppelmarknaden som startade 1988 sätter man fokus på äpple, mat, hantverk och det lokala utbudet. Stoltheten över Österlen-Kivik syns och känns tydligt! Det är ganska konstigt för det är inte många skåningar som besöker Äppelmarknaden. I alla fall inte av de jag känner. Jag förstår faktiskt inte varför för det är otroligt mysigt. Mina föräldrar var där för första gången igår och blev glatt överraskade.

Jag tycker att vi ska njuta av det vi har nära oss och jag kommer att fortsätta åka varje år. Men ett tips till dig som åker dit, det är faktiskt mindre köer tidigt och när äppeltavlan avtäcks, och det är det jag tycker är det roligaste och mest fantastiskt.

ÅK dit kära skåning (eller du utanför Skåne med såklart) om du inte redan varit där.

appeltavlan

Emma Karp Lundström stod återigen för skapelsen av årets äppeltavla som är den största av sitt slagi Sverige. Ser du traktorn och däcken? Förstår du hur Emma och gänget lyckats? Emmas pappa har även skapat en tavla och nu var det hennes tur (igen) =)

Under de två dagarna som äppelmarknaden håller på är det flertalet artister och happenings. Årets guldäpple delas också ut och det går till en person eller organisation som utfört förtjänstfulla gärningar inom äpplets värld.

 

utsmyckning

Hela Kivik andas Äppelmarknad, vägarna är kantade med äppelutsmyckningar.
I år var det en tävling där man skulle utse den snyggaste reliken, min favorit ser du på fotot.
Där finns även utställningar och såklart tiotusentals kilo äpple för både köp och provsmakning!
Du kunde också träffa proffs på äpple som kunde hjälpa dig att säga vad det var för sort du har på ditt träd om du inte vet. Jag har inte ens ett träd men mitt favoritäpple är Rubinola.

kivik-pyssel

Jag ÄLSKAR att man tänker på barnen på äppelmarknaden! ÄLSKAR DET!
I år kunde barnen får göra en äppelkaka, en ljusstake av äpple, ett armband, ett bihotell och ett äppelvykort. ALLT GRATIS! Tror du att vi hängde här den mesta tiden med min pysselgalna 7 åring?
Vid halv två kom Rockis och Poppis och underhöll alla de små.

mat

Och som skåningar är som dom är ”Tjucka å feda” … Vi åt och åt och åt.. Det hör till! Och såklart så är det äpplet i fokus här med!
Vi började med äpplekaka och vaniljvisp för att sen avnjuta en god fiskgryta och en köttgryta som puttrade över öppen eld. Det finns en hel matgata där du kan hitta olika rätter med äpple i =) Äppelhamburgare kanske? Skånsk ”Ipplekaga”?

smakprover

Bland de 90 utställarna kan du få smaka på äpple, ost, chokolad m.m. och handla till otroligt bra priser!
Jag hängde mest vid Kiviks musterier och smakade deras nyheter. MUMS!
Det finns nog ingen som går hem utan att ha handlat med sig äpple, vi fick även päron med oss =)

Efter besöket här drog vi vidare till Kiviks musterier, men det får du läsa om sen, nu ska jag njuta av solen en stund <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.
Tailsweep

Copyright © 2016 Wioliv AB