Jag har valt att inte uttala mig tidigare efter som produktionsboalget visade kurage och tog sitt ansvar. När nu bolaget väljer att backa och låta TV3:s Anders Knave sitta i media och döma mig så måste jag ge ett svar. Varken Anders eller någon från TV3 träffade mig innan. Anders vet inte vad som sagts men för att stå med ryggen fri väljer han att attackera mig. Produktionsbolaget har ringt och sms:at där budskapet varit tydligt, de har gjort ett misstag och tar på sig all skuld i det som hände. Det som jag utlovades infriades aldrig. Alla från produktionsmedlemmar, producenter till VD har tagit på sig ansvar via mail och sms till mig och min syster. Nu byter produktionsbolaget strategi. ”Inga kommentarer, fråga Anders Knave på TV3.” Vad exakt ska man fråga Anders? Han har aldrig varit i kontakt med mig. Han vet inte vilket upplägg jag utlovades. Han var inte ens på plats.

Egentligen borde jag vid detta lag lärt mig hur dessa personer fungerar, jag borde även lärt mig att inte ta åt mig av okändas kommentarer som sitter och ”vet” hur det gått till tack vare Knave och kvällstidningarna. Man ”vet” trots att bara två representanter från Meter träffat mig. Träffat mig och förklarat att det skulle vara en kort ballongfärd och minsta tecken på oro skulle det avblåsas. Ordet ”panik” nämndes aldrig för det fanns inte i min värld att det tillståndet ens skulle få chansen att infinna sig. Produktionsbolaget skulle ha kapabelt folk att avgöra när det var dags att bryta. Att man sedan låter det fortgå i 40 minuter där jag inte har annan kontakt med min syster mer än korta sekunder via en walkie-talkie, på hundratals meters höjd, där hon var lugn på rösten. Att det sedan visar sig att hon var lugn på rösten för att jag inte skulle bli nervös är svårt för mig att bedöma när jag inte ser henne. I min enfald litade jag på att ett av Sveriges största produktionsbolag, som genomfört flertalet blåsningar och produktioner tidigare, enbart arbetade med personal som var kompetenta att avgöra när det gick överstyr. Samtidigt som jag satt ovetandes i ballongen tilläts min syster springa runt vid en fulltrafikerad E20 i panik för att hjälpa mig. Varför stoppade ingen henne? Hon grät redan efter EN minut in i ”blåsningen.” Var är humorn och underhållningen i det? Trots hennes panik och skrik lät man detta fortgå i 40 minuter. Skådespelaren som var tänkt att hantera situationen med min syster, och lugnt guida mig via walkie-talkie till säkerhet, fick panik och satt bara tyst och gav walkie-talkien till Magdalena när hon visade tecken på panik. Allt medans följebilen hörde och såg allt som hände. Det var helt enkelt bra tv. Det var med andra ord en hel produktion som följde och förstod allvaret vilket var svårt att göra från en ballong utan att se vad som hände på marken.

Anders Knave var inte ens där men tydligen vet han ändå hur allt gått till och anser sig ha rätten att ge mig all skuld där jag satt ovetandes om allvaret. Jag vet att allas intentioner var de rätta. Jag har sett Blåsningen ett flertal gånger och vet att det var tänkt att vara underhållning. Jag känner min systers mentala och fysiska status bättre än media och förstå-sig-påare i kommentarsfälten. Min familj likaså. Vi träffas flera timmar per dag och vet vad hon orkar och inte orkar. Hade detta skötts enligt de utfästelser jag fått hade det inte varit något problem. Hade det avbrutits direkt när hon började gråta hade paniken aldrig infunnit sig. Det finns många, och det kommer finnas ännu fler, som säger det motsatta med tanke på hennes tidigare hjärnblödning men om det är någon som tror att hennes egen familj skulle utsätta henne för livsfara är det inte annat än sorgligt. Ni känner vår Magdalena genom media, vi känner henne som vår syster, dotter och svägerska.

Jag tycker att en herre som Anders Knave borde visa lite ryggrad och säga ”det blev fel och vi tar på oss ansvaret. Det blev inte det scenario som vi lovade.” Istället försöker han svära sig fri och rikta ansvaret mot mig och på så sätt skapa ännu mer utrymme för sin produktion i media. Anders, du lyckades. Hoppas du stolt kan titulera med din starka etik och moral i jakten på fler spaltmeter och tittare till ditt program.