Bambi

Här hittar ni en blogg om mitt liv och allt vad det innebär. Jag älskar att baka och laga mat, speciellt med amerikanska influenser då jag är född och uppvuxen i USA. Jag är även gymnasielärare i engelska och psykologi och mamma till två barn. Jag älskar att fotografera och shoppa (speciellt kläder, både till mig och barnen!).

Kontakt: bambi_111@hotmail.com

instagram@bambiblogg


14

oktober

söndag
2018

Kl. 12:00

Veckomatsedel för vecka 42

Nu är det bara två veckor kvar till höstlovet och vi har sån fantastiskt höstväder just nu med så fina färger på alla träd.

Maken pratade om dessa indiska köttbullar i tomat- och currysås. Jag hade ju nästan glömt bort dom! Men dom är ju så goda, så nu har jag planerat in dom i nästa veckas matsedel. Sen har vi barnens favorit när det gäller vegansk mat, en exotisk banancurrygryta med kikärtor. Riktigt smarrig och enkel att göra!

Jag har planerat en massa inför jul (ja, det gäller att vara ute i god tid) och blev då så sugen på allt som har med julen att göra – bland annat saffran. Jag har nån påse i skafferiet och kom på att jag även hade ett jättebra recept med lax och saffransnudlar! Dom blir så härligt sol-gula och det blir så gott tillsammans med den teriyakimarinerade sesamlaxen!

Mot slutet av veckan så har vi en gammal favorit, kyckling i fetaostsås. Den har jag gjort till vänner många, många gånger och alla fullkomligt älskar den! Den är också väldigt enkel att göra och man kan enkelt dubbla receptet om man har många gäster.

På fredagen har jag planerat in den smarriga fläskfilégratängen, för fläskfilé passar ju perfekt till fredagsmyset!

Måndag: Enkel exotisk banancurrygryta (helt veganskt!)
Tisdag: Stora indiska köttbullar i tomat- och currysås
Onsdag: Teriyakimarinerad sesamlax med saffransnudlar
Torsdag: Kyckling i fetaostsås
Fredag: Fläskfilégratäng med ris

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *





12

oktober

fredag
2018

Kl. 15:52

Soliga höstdag

Hej vänner! Har solen skinit på er idag? På fredagarna så jobbar jag hemifrån, väldigt lyxigt när man jobbar heltid att ha en dag hemma.

Jag har passat på att tvätta när det var så fint väder för det betyder ju att man kan hänga ut tvätten! Finns det något som luktar godare än tvätt som har torkat ute? Helt underbart… och kanske sista gången för i år?

Sen så hade vår katt Hera tid hos veterinären. Det blev blodprover (som ni ser på hennes framben) och veterinären var lite orolig över resultatet så hon har skickat remiss nu så att Hera ska få göra ultraljud och titta på njurarna.

Sen så blev det att hämta barnen tidigt från skolan. Leah har en kompis med sig hem och dom pysslar för fullt och då ser det ut så här…

Leah och kompisen efterfrågade en ”mysbricka”. Jag gör såna ibland när barnen har kompisar här hemma. Det är en bricka med en mini-buffé till mellanmål. Denna gång blev det mini-smörgåsar, äppelklyftor, russin och hemmagjorda smoothies. Ibland blir det andra frukter, kex och nötter. Barnen älskar dessa ”mysbrickor”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *





09

oktober

tisdag
2018

Kl. 11:00

A little piece of heaven: Pekankola-cheesecake

Denna ljuvliga cheesecake är verkligen som a little piece of heaven. Den är rätt enkel att göra, så det är lätt att imponera gästerna med denna smaskiga läckerbit! (Och bara åsynen av den gör att man inte kan låta bli att ta sig en bit, eller hur?)

Just pekannötter och kola känns lite höstigt, att låta kolasåsen stå puttra på spisen och sprida den härliga kola-doften där hemma. Perfekt höstfika tillsammans med en stor kopp te.

Kakbotten
220 g digestivekex
100 g smält smör

Cheesecakefyllning
700 g philadelphiaost
1 ½ dl strösocker
1 krm vaniljpulver (eller ca 1 tsk vaniljsocker)
3 stora ägg

Kolasås
2 ½ dl strösocker
2 ½ dl vispgrädde
1 msk smör
1 krm vaniljpulver (eller ca 1 tsk vaniljsocker)

ca 2 dl grovt hackade pekannötter

1. Kör kexen i en mixer tills det är bara fina smulor. Blanda med det smälta smöret i en bunke.
2. Tryck ut kexblandningen i botten av en springform med löstagbar kant och ställ in i kylen.
3. Värm ugnen till 150 grader.
4. Vispa ihop philadelphiaost, socker och vaniljessens tills blandningen är slät.
5. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt efter varje.
6. Häll cheesecakefyllningen över den kylda kakbottnen.
7. Grädda i ugnen i 35-45 minuter.
8. Ta ut och låt svalna ordentligt.
9. Smält hälften av sockret i en tjockbottnad kastrull.
10. Tillsätt sedan resten av sockret och vispgrädden. Rör om så att allt blandas och koka upp.
11. Låt småputtra i ca 15 minuter.
12. Ta kastrullen från plattan och ha i smör och vaniljessensen. Rör om och låt svalna något innan du häller över såsen över cheesecaken. Garnera med pekannötter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *




Follow

Copyright © 2016 Wioliv AB