Bambi

Här hittar ni en blogg om mitt liv och allt vad det innebär. Jag älskar att baka och laga mat, speciellt med amerikanska influenser då jag är född och uppvuxen i USA. Jag är även gymnasielärare i engelska och psykologi och mamma till två barn. Jag älskar att fotografera och shoppa (speciellt kläder, både till mig och barnen!).

Kontakt: bambi_111@hotmail.com

instagram@bambiblogg


03

december

måndag
2018

Kl. 06:41

Paketkalendrar

God morgon ny vecka! I fredagskväll hängde jag och maken upp barnens paketkalendrar. Leah var iväg med scouterna på avslutningshajk och övernattning. Nu har hon fått 6 nya märken som ska sys dit!

När hon kom hem på lördagen så väntade hennes första paket på henne. Både Zack och Leah fick varsin tomteluva i sitt första paket. Jag trodde att dom skulle tycka att det var lite tråkigt, men båda blev jätteglada och gick runt med tomteluvorna på sig.

Även Hera tyckte att paketkalendrarna var spännande… eller i alla fall dom snören som hänger ner…

Igår fick barnen lite godis i sina paket, eftersom det var helg. Jag har gjort så att dom får lite godis i ett av paketen som är under helgen, annars är det mestadels leksaker, pyssel och lite julkläder.

Även jag har börjat öppna min julkalender. Denna unnade jag mig i år. Känns jättekul att få öppna och den är ju så fin! Älskar den!! December känns SÅ mycket roligare med julkalendrar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *





02

december

söndag
2018

Kl. 12:00

Veckomatsedel för vecka 49

Leah blev så sugen på Flygande Jakob. Det var väldigt länge sen vi åt det och det är verkligen något som barnen gillar. Dom tycker namnet och ingredienserna är så roliga. Banan i mat, så knasigt! Haha, det får dom att äta i alla fall  😉 Den är dessutom rätt så enkel att göra lite nyttigare genom att byta ut grädden mot matlagningsgrädde och bacon mot kalkonbacon.

Sen så hittar ni vegetariska favoriten falafel, som inte är så svårt att göra själv och blir tusen gånger smakrikare än såna där frusna sorter. Jag har även tagit med hemmagjorda fiskpinnar med en sån fantastiskt god citronaioli (bli inte rädda nu! den är enkel att göra själv). Här kan man enkelt byta ut ströbröd mot panko för att få en nyttigare version av receptet.

En maträtt som blev en stor favorit hos er läsare var timjankycklingen, en sån enkel maträtt som jag bara slängde ihop av det vi hade hemma. Sen gjorde vi den massor med gånger och nu var det ett tag sen… den har blivit som en saknad vän. Så nu är det dags för den igen!

Sen avslutar vi veckan med min absoluta favorit – nachos. Jag skulle nog kunna äta nachos varje dag och det är min favorit-version av tacos.

Smaklig spis!

Måndag: Hemmagjord falafel med tahinisås
Tisdag: Kyckling i timjansås
Onsdag: Krispiga hemmagjorda fiskpinnar med enkel citronaioli
Torsdag: Flygande Jakob
Fredag: Nachos

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *





29

november

torsdag
2018

Kl. 11:00

Kyckling med pak choi

Jag älskar asiatiskt och vi tillagar det ofta här hemma. Några stående favoriter är biff med bambuskott, friterad kyckling i sötsursås och tikka masala. Så goda och smakar precis som det ”ska”.

Här har vi en ny rätt som jag kan lägga till på favoritlistan. Den är sååå god och enkel. Det är första gången som jag själv köper pak choi men jag känner så väl igen den från restauranger. Pak choi är en kålsort och den blir så god när den får fräsa ihop med dom övriga ingredienserna.

Sås
2 vitlöksklyftor
2 cm ingefära, färsk
2 msk soja
2 msk socker
1 msk balsamvinäger
2 tsk tomatpuré
2 tsk hoisinsås

1 kg kycklingfilé
1 gul lök
1 röd paprika
2 st pak choi

1. Blanda ihop pressad vitlök, riven ingefära, soja, socker, balsamvinäger, tomatpuré och hoisinsås. Ställ åt sidan.
2. Skär löken i klyftor och strimla paprika och kyckling. Skär bort roten på pak choin och dela den sen i mindre bitar.
3. Hetta upp lite olja i en panna och fräs kyckling, lök och paprika tills kycklingen börjar få lite färg. Ha sen i pak choin och låt den fräsa med en kort stund.
4. Häll på såsen och rör om så att allt blandas ordentligt. Servera sen med nykokt ris.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *




Follow

Copyright © 2016 Wioliv AB