Nästan två veckor kvar till jul! Jag hoppas att ni inte känner er allt för stressade över att julen närmar sig. Jag har försökt att inte stressa över det så mycket. Vi ska åka bort denna jul. Det blir en annorlunda jul! Även om det är super-duper mysigt när släkten kommer över (älskar verkligen det) så är det lite skönt med något annat i år.

Så det blir ingen julmat att förbereda för oss i år, men däremot så har jag bakat lite julgott redan. Igår blev det saffransmazariner och idag ska vi baka pepparkakor. Jag förberedde pepparkaksdegen tidigare i veckan.

 

Denna veckas veckomatsedel innehåller bland annat en gammal klassiker – värmande gulaschsoppa. En mättande god soppa är perfekt så här på vintern. Sen så har vi en krämig vegetarisk tagiatelle med fetaost och soltorkade tomater. Jag har även tagit med barnen favorit, pastagratäng, som också är rätt enkel att göra och det blir oftast en massa mat så att det finns till lunchlådor sen. Sen har vi en ny favorit, som har så mycket smak men också en del nyttigheter gömda, one-pot pesto kycklingpasta där en del spenat slinker ner också. Sist men inte minst så blir det pulled beef enchiladas på fredagen. Jag längtar redan efter dessa riktigt goda enchiladas! Mums!

Måndag: Tagiatelle i krämig fetaostsås
Tisdag: Värmande gulaschsoppa
Onsdag: Magiskt god one-pot pesto kycklingpasta
Torsdag: Barnens favorit pastagratäng
Fredag: Pulled beef enchiladas