Denna ljuvliga cheesecake är verkligen som a little piece of heaven. Den är rätt enkel att göra, så det är lätt att imponera gästerna med denna smaskiga läckerbit! (Och bara åsynen av den gör att man inte kan låta bli att ta sig en bit, eller hur?)

Just pekannötter och kola känns lite höstigt, att låta kolasåsen stå puttra på spisen och sprida den härliga kola-doften där hemma. Perfekt höstfika tillsammans med en stor kopp te.

Kakbotten
220 g digestivekex
100 g smält smör

Cheesecakefyllning
700 g philadelphiaost
1 ½ dl strösocker
1 krm vaniljpulver (eller ca 1 tsk vaniljsocker)
3 stora ägg

Kolasås
2 ½ dl strösocker
2 ½ dl vispgrädde
1 msk smör
1 krm vaniljpulver (eller ca 1 tsk vaniljsocker)

ca 2 dl grovt hackade pekannötter

1. Kör kexen i en mixer tills det är bara fina smulor. Blanda med det smälta smöret i en bunke.
2. Tryck ut kexblandningen i botten av en springform med löstagbar kant och ställ in i kylen.
3. Värm ugnen till 150 grader.
4. Vispa ihop philadelphiaost, socker och vaniljessens tills blandningen är slät.
5. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt efter varje.
6. Häll cheesecakefyllningen över den kylda kakbottnen.
7. Grädda i ugnen i 35-45 minuter.
8. Ta ut och låt svalna ordentligt.
9. Smält hälften av sockret i en tjockbottnad kastrull.
10. Tillsätt sedan resten av sockret och vispgrädden. Rör om så att allt blandas och koka upp.
11. Låt småputtra i ca 15 minuter.
12. Ta kastrullen från plattan och ha i smör och vaniljessensen. Rör om och låt svalna något innan du häller över såsen över cheesecaken. Garnera med pekannötter!