Igår var vi på en helt fantastisk delfinutflykt här på Gran Canaria. Den började dock inte så bra. Vi blev upphämtade av bussen 8.30 och som vanligt så ska bussen åka runt vid tusen hotell och hämta upp en massa andra gäster. Leah bli lätt åksjuk, så vi gav henne lite droppar mot det (innehållandes ingefära) och hon fick sitta långt fram. Vi åkte i ca en timme och det var många kurvor, som chauffören förstås åkte så snabbt som möjligt igenom. Precis när vi svänger in till hamnen så kräks hon – över sig själv och mig och ner i bussen. Jag hade precis frågat henne om hon behövde kräkas, men nej, det behövde hon inte sa hon.

Detta är inte första gången som hon kräks så där precis innan vi är framme. Jag minns så väl när vi åkte till Astrid Lindgrens Värld och vi ser ingången och då kräks hon. Så typiskt!

Jaja, det var ju bara att försöka torka upp och skölja av grejer i havet. Sen var det bara att ge henne lite mer åksjuke-droppar och kliva på båten. Vi skulle åka båt i två timmar. Efter ungefär 45 minuter så kom vi fram till delfinerna.

Alltså, jag har sett delfiner ute i det fria förut, men då har det varit på ganska långt avstånd. Nån gång har nån delfin simmat längs med båten jag har åkt i, men här var det fullt med delfiner och SÅ nära båten! Bland det häftigaste jag har varit med om! Det kändes nästan som om man kunde ta på delfinerna.

I 20 minuter var vi vid delfinerna, sen fick vi åka därifrån för att inte störa dom. Men dom verkade tycka att det var roligt att vi var där för dom hoppade och hade nästan som en ”uppvisning” för oss. Otroligt häftigt!

Sen åkte vi tillbaka och på vägen tillbaka så kräktes Leah två gånger, men denna gång i en påse. Hon var inte den enda som gjorde det, kan jag säga. Personalen gick runt och delade ut påsar.

Men det var värt illamåendet (tycker även Leah) att få se delfinerna på så nära håll och under så lång tid. Spirit of the Sea hette båten/utflykten. Rekommenderas varmt!

Efter båten (vi var alla lite smått illamående) så hade vi inte så stor lust att sätta oss på den där bussen igen (tyckte mest synd om Leah), så vi tog faktiskt en taxi hem. Det tog ca 20 minuter, istället för en timme på bussen. Så skönt att komma snabbt hem och slippa alla svängar.