Vi åker på semester senare i veckan, men jag tänkte ändå dela med mig av en hel veckomatsedel för er som gärna vill ha det. Jag vet att veckomatsedlarna är väldigt poppis här på bloggen (sett till besöksstatistiken). Sen så ska jag förbereda några veckomatsedlar till er under tiden som jag är borta. Jag kommer att försöka blogga lite från semestern också. 🙂

Denna vecka har jag förberett så mycket gott! Vi startar veckan som vanligt med meat-free Monday med dessa enkla veganska ”hamburgare” som man enkelt kan grilla också då dom blir fasta och fina och faller inte isär. Vi bjöd på dessa som en del av en hamburgerbuffé – tips!

Nu när det är så varmt vill man kanske inte alltid äta varm mat också. En härlig sallad är alltid så gott på sommaren, men den får gärna vara mättande också. Jamie Oliver hade ett sånt bra recept på en ”nyttigare” version av ceasarsallad, så jag testade den (gjorde om den lite) och den var såååå god!

Sen så har vi dom stora härliga indiska köttbullarna, som är så fantastiskt goda. Dom måste ni verkligen testa! Sen avslutar vi veckan med två gamla favoriter, en härlig kycklinggratäng och en fredagslyxig fläskfilégryta.

Smaklig spis!

Måndag: Veganska hamburgare med smak av tomat
Tisdag: Nyttigare Ceasarsallad à la Jamie Oliver
Onsdag: Stora indiska köttbullar i tomat- och currysås
Torsdag: Kycklinggratäng med mozzarella och pinjenötter
Fredag: Smaskig fläskfilégryta med supergod potatiskaka