Hallå hej! Efter en väldigt emotionell vecka, ser jag fram emot en lugnare vecka. Men först ska vi på kalas idag, vaccinera oss (mot TBE) och storhandla inför veckan.

Denna vecka har jag tagit med flera gamla favoriter i veckomatsedeln, bland det godaste som finns är Ziti. En italiensk pastarätt där såsen får puttra en stund och sen får hela rätten puttra tillsammans i ugnen. Det blir så fruktansvärt gott!

Sen har jag tagit med en av mina favorit lasagner – kycklinglasagne! Denna är med ajvar och blir så krämig och god med mycket smak av paprika. Sen har vi citronbiffar, som också en gammal favorit, som vi har ätit i flera år. Biffarna blir riktigt goda och smakar lagom mycket citron. Ibland gör jag dessa på nötfärs och ibland på lammfärs och dom blir lika bra oavsett.

Sen har vi lite asiatiskt också, koreansk biff med sesamris. Riset får sig ett riktigt lyft när man blandar i sesamfrön och det känns som riktig asiatisk mat från restaurang.

Men vi startar veckan med vegetariskt eller veganskt, som vanligt. Denna gång med goda kikärtsbiffar med gurkmeja! Ni kommer väl ihåg hur nyttigt det är med gurkmeja?

Måndag: Veganska kikärtsbiffar med gurkmeja
Tisdag: Koreansk biff med sesamris
Onsdag: Citronbiffar
Torsdag: Krämig kycklinglasagne med ajvar och paprika
Fredag: Ziti (godaste italienska pastarätten!)