Det har varit en känslosam vecka med alla avslutningar, avtackningar och annat. Många tårar har fälls dessa dagar. Orkar inte skriva om allt just nu, så jag väljer att istället blogga om vad jag och Leah gjorde förra helgen.

Ni som följer mig på Instagram (där jag kallar mig @bambiblogg) såg att jag och Leah åkte till Göteborg – utan maken och Zack! Detta var på grund av två orsaker: jag och Zack åkte själva till Danmark på en pressresa för några år sen och då lovade jag Leah att vi två skulle åka nånstans själva senare och den andra orsaken är att Zack och maken är inte alls lika förtjusta i att åka karuseller som jag och Leah.

Jag är barnsligt förtjust i berg-och-dalbanor och har haft en innerlig längtan efter att åka en massa bra berg-och-dalbanor. Leah är rätt så lik mig på den punkten, så det blev då bestämt att vi skulle inta Liseberg!

Vi tog tåget till Göteborg. Himla smidigt och enkelt.

Sen promenerade vi igenom vackra Göteborg till Gothia Towers, där vi fick ett rum på 18:e våningen! Min första tanke var att vi måste be om att få byta rum! Jag fick lite svindel av att titta ner och det kändes som att hela tornet gungade. Men sen tänkte jag på hur häftig utsikten var, så vi behöll rummet.

Första kvällen blev det italiensk pizza – mums!

Hotellfrukost är ju bland det bästa som finns!

Lördagmorgon gick vi till Universeum, som öppnade lite innan Liseberg öppnade. Där tittade vi på fiskar, ormar och hajar.

Sen blev det Liseberg i över 7 timmar! Puh, jag var rätt trött i fötter och ben efter alla timmar där….

Det vi hade pratat mest om var att vi skulle åka Balder. Så efter en första åktur med Lisebergsbanan så gick vi med bestämda steg mot Balder. Leah är ca 134 cm och gränsen går vid 130 cm… så hon hade aldrig åkt Balder förut. Hon blev lite nervös där innan första gången och var nära att fega ur. Hon var mest rädd för den första backen som har en 70 graders fall, men jag lyckades övertala henne (för jag vet hur mycket hon älskar Lisebergsbanan som hon även åkte förra året). Efter den första åkturen blev det tre stycken till under dagen. En gång satt vi längst fram och Leah var så stolt över att hon vågade titta hela tiden under ”fallet”.

Leah blev väldigt modig efter att ha åkt Balder och Lisebergsbanan så mycket att hon sa att hon ville åka Helix. Jag själv har åkt Helix en gång och det är den häftigaste berg-och-dal banan som jag har åkt! Den är bara såååå häftig! Vi tittade mycket på den och läste om att man faktiskt är upp-och-ner sju gånger. Hon tvekade mycket fram och tillbaka. Ena stunden ville hon åka, andra stunden inte… så till slut bestämde jag åt henne att vi inte skulle åka Helix. Det fick räcka med en ny berg-och-dalbana för i år (Balder), så kan vi åka Helix nästa år. Hon nöjde sig med det och det kändes bra. Hon är nog lite för liten för att åka Helix, även om hon egentligen får åka den…

Vi hade en fantastisk helg tillsammans och vi har pratat om att vi ska åka tillbaka till Liseberg igen nästa år. Leah sa att då får pappa och Zack följa med, om dom vill  😉