Dessa superhäftiga cupcakes som ser ut som den roliga kycklingen Hei Hei från Vaiana är inte så svåra att göra som det kanske ser ut. Ta bara lite hjälp av candy melts (som är så enkla att smälta och forma, sen kan man även smälta om dom flera gånger – alltså väldigt enkla att arbeta med).

Barnen tyckte dom såg så roliga ut och det är ju lite häftigt när man kan äta alla delar av kycklingen också!

Röda candy melts
Vita candy melts
Svarta candy melts ELLER mörk choklad
Röda m&ms
Orange sockerkristaller

Cupcakebottnar
2 dl vetemjöl
1 1/4 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
en nypa salt
40 g mjukt smör
1 1/4 dl mjölk
1 ägg
1 krm vaniljpulver

Chokladfrosting
300 g (ca 5 dl) florsocker
100 g smör, rumstempererat
40 g (ca 1 dl) kakao
3 msk mjölk

1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Lägg mjöl, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa ihop ingredienserna. Tillsätt mjölken lite i taget.
3. Tillsätt ägg och vaniljessens och vispa ihop ordentligt utan att överarbeta smeten.
4. Skeda upp smeten i 10-12 pappersformar och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna.
5. Gör under tiden frostingen. Vispa smör och florsocker fluffigt. Tillsätt sen kakao och mjölk och fortsätt att vispa i ca 5 minuter.
6. Bred på frostingen på bottnarna. Häll sen ut orange sockerkristaller i en liten skål och doppa varje cupcake i sockret så att frostingen täcks av sockret.

7. Tryck sen ner två vita candy melts (utan att smälta dom) som ögon.

8. Smält svarta candy melts eller mörk choklad och gör pupiller. Tryck sen ner två röda m&ms som näbb.

9. Smält nu några röda candy melts försiktigt i micron. Ta en liten sked och ha ut en klick på ett bakplåtspapper. Ta sen en tandpetare och forma till en tuppkam. Upprepa tills du har tillräckligt många tuppkammar.

10. Gör likadant för att forma ”näbbsäcken”, där du gör två delar till varje cupcake.

11. När candy meltsen har stelnat så är det bara att trycka ner delarna i cupcaksen.