Som jag nämnde igår så hade vi lite av en hamburger-buffé i fredags och då måste man förstås ha ett vegetariskt/veganskt alternativ. Dessa burgare blir väldigt fasta och håller ihop bra så dom går jättebra att grilla också! Det är milda smaker så dom är väldigt barnvänliga. Perfekta till sommarens grillkvällar men också som en god och enkel vardagsmiddag.

2½ dl quinoa, kokt
1 burk kidney bönor
½ dl tomatpuré
1 msk oregano
1 tsk vitlökspulver
salt och peppar

1. Börja med att koka quinoan, gärna i vatten med en buljongtärning i. Det räcker att koka 2 dl så blir det ca 2½ dl. Låt svalna.
2. Häll av vätskan från burken av kidneybönor. Skölj av bönorna. Lägg bönorna i en skål och mosa dom lite med en gaffel.
3. Ha i quinoa, tomatpuré och kryddorna. Mosa ihop allt till en fast smet.
4. Forma 4 eller 6 burgare (beroende lite på hur tjocka ni vill ha dom, jag gjorde 4).


5. Grilla, stek eller ha i ugnen i 200 grader i 12-15 minuter.