Ni vet hur jag älskar enkla recept och detta gäller även vegetariska och veganska recept. Det ska vara enkelt och man ska inte behöva leta i 42 olika affärer efter ingredienserna (helst ska det förstås vara vanliga ingredienser som man oftast har hemma). Så om ni kikar in i min kategori med vegetariska/veganska recept så ska det vara såna enkla recept.

Sen så ska det helst också vara barnvänliga recept. Det är svårt att komma ifrån när jag själv har två barn. Och en sak som barn alltid älskar är pannkaka (tror inte att jag har träffat nåt barn som inte älskar pannkakor!).

På helgerna äter vi ofta pannkaka till lunch. Det blir ibland vanliga pannkakor, ibland amerikanska pannkakor och ibland ugnspannkaka. Så igår slängde jag ihop denna veganska ugnspannkaka, tog inte mer än 10-15 minuter att förbereda och sen 15 minuter i ugnen. Supersmidigt och supergott måste jag säga!

4 dl vetemjöl (250 g)
2 msk socker
2 msk bakpulver
½ tsk salt
½ krm vaniljpulver
4,8 dl mandelmjölk
2 msk äppelcidervinäger

Valfria toppings (bär, banan, frukt, vegansk choklad)

1. Sätt på ugnen på 200 grader
2. Rör ihop dom torra ingredienserna med en visp i en skål (mjöl, socker, bakpulver, salt och vanilj).

3. Tillsätt mandelmjölk och äppelcidervinäger och vispa ihop till en slät smet. Låt smeten vila i ca 5 minuter.

4. Klä en ugnsform med bakplåtspapper och häll i smeten. Toppa med frukt eller bär och grädda mitt i ugnen i 15 minuter. (Jag tyckte min såg lite ”blek” ut men om man har i den längre blir den nog torr.) Servera med sylt eller valfria tillbehör!