Jag har ju haft så fullt upp så att jag har inte ens hunnit berätta om allt vi gjorde på höstlovet! Maken jobbade förstås, han har ju inte ”höstlov” så jag bokade in en mysig weekend-resa fredag till söndag så att hela familjen kunde göra något tillsammans. Sånt är verkligen välbehövligt! Vi lämnade iPads och datorer hemma och bara umgicks!

Vi åkte iväg till Örebro, som är ”bara” lite drygt 2 timmar från Stockholm. Jag har varit en hel del i Örebro när jag var yngre och det är en jättetrevlig stad. Vi tog in två nätter på hotell och gick och tittade på slottet…

…och badade på äventyrsbadet ”Lost City”/Gustavsvik. Det finns massor med badpaket som man kan köpa där inträde och hotell ingår till ett helt okej pris.

Vi var ju inte direkt ensamma där på höstlovet. Men det hade vi räknat med. Vi testade alla sex stora vattenrutschkanor och badade en hel dag. Båda barnen älskar sånt här så dom var verkligen hel-nöjda!

Det känns bra att båda barnen kan simma ordentligt nu men ändå håller vi stenkoll på dom. Jag läste någonstans att det är just vid den här åldern då barnen har lärt sig att simma som dom ändå drunknar, för dom blir lite övermodiga och tror att dom kan mer än vad dom kan och dom vuxna slappnar av mer och har inte lika mycket koll.

En incident hände dock. Vi skulle tävla i en av vattenrutschkanorna där man kan åka bredvid varandra i såna där dubbel-ringar. Zack åkte med maken och Leah åkte med mig. Vi kom inte iväg lika snabbt som dom andra så jag försökte komma ikapp och lutade mig bakåt och i en kurva så lutade jag nog mig lite för mycket åt sidan så att vi välte. Leah blev rädd men vi skadade oss inte, men det är förstås lite läskigt att välta så där när det går så fort.

Efter en hel dag av badande och vattenrutschkanor så var det väldigt skönt att krypa ner i hotellsängarna. Zack läste i Bamse för Leah och vi somnade alla väldigt gott.

Hotellfrukosten är det jag längtar mest efter när jag bor på hotell!

Vi var väldigt nöjda med hotellet, mycket hjälpsamma och det ligger centralt.

Barnen vill förstås åka dit igen, speciellt till äventyrsbadet. Vi var ju på Lalandia i Danmark i somras och det är större än Lost City, men det är förstås betydligt längre för oss att åka till Danmark. Då är det smidigare att bara åka till Örebro om vi ska till något slags äventyrsbad.