Det är något speciellt med såna här one-pot pasta recept. Pastan blir så krämig och smakrik och det är väldigt enkelt och smidigt att göra allt i en och samma panna.

Vi är ju en pesto-älskande familj så alla fullkomligt ÄLSKADE detta. Det är mycket smak av vitlök och så lite sötma från dom soltorkade tomaterna, samtidigt får man i barnen lite spenat också (utan att dom knappt märker det).

Sen så är pasta den perfekta matlåda att ta med till jobbet dagen efter – om det blir något över (risk finns att det inte bli det då detta var bara så gott!).

Jag brukar använda en djup stekpanna (typ traktörpanna) när jag gör mina one-pot pastarätter, men det går också att göra i en gryta (fungerar typ lika bra).

ca 500 g kycklingfilé
400 g pasta
3 vitlöksklyftor
5 dl kycklingbuljong
5-7 soltorkade tomater
en nypa salt
1 dl pesto (gärna hemmagjord)
1 påse spenat (65-70 g)

1. Börja med att steka kycklingen, salta och peppra på båda sidor. Ta sen upp kycklingen (det gör inget om den inte är helt genomstekt).
2. Värm lite smör eller olja i pannan och pressa ner vitlöken. Låt den fräsa nån minut.
3. Häll sen på buljongen och klipp ner (strimlor) soltorkade tomater. Ha i pastan och rör om. Koka enligt anvisningarna, rör om då och då och fyll eventuellt på lite vatten om det behövs.
4. Skiva kycklingen och ha ner den tillsammans med peston i pastan. Rör om tills pesto har blandats helt.
5. Ha till sist i spenaten och rör om tills den har mjuknat. Servera direkt (gärna med lite färskriven parmesan)!