Finns det något godare än frasig hemmagjord maräng? En enkel pavlova är egentligen bara en jättestor maräng med grädde och frukt/bär ovanpå. När marängen är så stor så blir den lite marshmallow-aktig inuti, fast men ändå lite seg. Det blir fruktansvärt gott!

Tidigare gjorde jag alltid pavlova med choklad, men eftersom Leah inte tycker om choklad så fick det denna gång bli utan. Men om ni gillar choklad, så kan jag varmt rekommendera denna goda hallonpavlova (det är chokladmaräng med hallon ovanpå) – så mumsig!

6 äggvitor
4 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
1 tsk vinäger

3 dl vispgrädde
½ dl strösocker

frukt (t.ex. jordgubbar, kiwi, banan, körsbär, mm)

1. Sätt på ugnen på 150 grader.
2. Vispa äggvitor tills dom är vita och fluffiga. Tillsätt då socker, en dl åt gången. Fortsätt att vispa tills du får en styv glansig maräng.
3. Vispa till sist ner vanilj och vinäger.

4. Ha bakplåtspapper på en plåt. Häll ut marängen i mitten. Ta sen en slickepott och forma marängen till en rund hög maräng. Du kan göra lite virvlar med slickepotten också, om du vill.
5. Grädda mitt i ugnen i ca 1 ½ timme. Marängen ska ha spruckit på toppen, då vet du att den är klar. Stäng då av ugnen och låt marängen stå kvar, med ugnsluckan lite öppen, tills den har svalnat.
6. Vispa grädden tillsammans med socker. Bred ut grädden när pavlovan har svalnat. Toppa med frukt!