Mear-free Monday igen och då denna gång med smakrika quinoabiffar med soltorkade tomater och mozarella. Dom är superenkla att göra, bara att koka quinoa och röra ihop och sen steka.

Jag använde ljus/vit quinoa, men det går lika bra med röd quinoa. Biffarna serverades tillsammans med ugnsrostade potatisar och grönsaker.

2 dl quinoa
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning

2-3 soltorkade tomater
2 salladslökar
1 mozarella
1 ägg
3 msk potatismjöl

1. Koka upp vattnet tillsammans med buljongtärningen. När vattnet kokar, ha i quinoan och rör om. Låt puttra under lock i 15 minuter. Ställ åt sidan och låt svalna en stund.
2. Klipp eller hacka soltorkade tomater i fina strimlor. Riv mozarellan och hacka salladslöken. Ha allt i en skål.

3. När quinoan har svalnat lite, ha i det i skålen tillsammans med ägg och potatismjöl. Rör om tills allt är blandat.
4. Forma 5-6 biffar och stek i smör eller olja tills dom har fått fin färg och känns ”fasta”.