Leahs födelsedagstårta blev en riktig somrig tårta. Hon tycker inte om choklad, så den fylldes med jordgubbar och mumsig whipped cream frosting (som är cream cheese och grädde, så himlans gott). Den blev himmelskt god med mycket smak av jordgubbar och vanilj.

Jag färgade delar av frostingen och använde en Wilton 1M för sidorna och en Wilton 2D för rosorna. Ni hittar ett inlägg om tyllarna här. Jag kan verkligen rekommendera att köpa några tyllar, oftast kostar dom under tjugo kronor och sen har man dom hur länge som helst. Det finns många olika tyllar som är väldigt bra att ha hemma.

Tårtbotten
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
1/4 tsk vaniljpulver
1 ½ tsk bakpulver

Jordgubbsfyllning
4 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
2 dl florsocker
1/4 tsk vaniljpulver
500 g jordgubbar, i små bitar

Whipped cream frosting
250 g cream cheese, rumstempererat
2 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
3 dl vispgrädde

1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker hårt, i ca 5 minuter.
3. Blanda dom torra ingredienserna i en skål. Vänd ner dom i smeten, se till att allt är ordentligt blandat så att det inte blir några fickor med mjöl!
4. Grädda i smord form i 30-35 minuter. Låt svalna.
5. Vispa grädden hårt till fyllningen. Vispa philadelphia, florsocker och vanilj i en separat bunke. Blanda sedan ner det i grädden. Vänd till sist ner jordgubbsbitarna.
6. Dela tårtbotten i tre delar. Lägg fyllning mellan varje del. Här kan man låta tårtan stå och vila i kylskåpet och ”safta” till sig innan man dekorerar den.
7. Frosting: Vispa ihop alla ingredienser förutom vispgrädden.
8. Vispa grädden hårt och vänd sen ner den i resten av fyllningen. Blanda tills allt är helt blandat.
9. Fördela frostingen i 4 olika skålar, en med mycket, två med mindre och en med pyttelite. Skålen med mest frosting färgade jag rosa med pastafärg, dom två med mindre färgade jag blå och lila och den med minst färgade jag grön. Jag lämnade även kvar pyttelite ofärgat som jag hade som ett tunt lager runtom tårtan, innan jag spritsade.
10. Spritsa och dekorera tårtan. Eftersom tårtan innehåller färska jordgubbar så förvara den i kylskåp!