Goda gratänger kan jag inte få nog av! Allt blir så mycket godare när det får gratineras i ugnen och alla smakerna blandas samman. Dessutom brukar dom vara enkla att göra och sköta sig själva i ugnen.

Här har ni en supergod kycklinggratäng, som har rätt så milda smaker som blandar sig fint tillsammans. Jag serverade ris till denna men jag tror att det blir lika bra med potatis eller pasta till!

2-3 kycklingfiléer
2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
2-3 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
½-1 tsk sambal oelek
1-2 tsk paprikapulver
salt och peppar
1 röd paprika
1 pkt mozarella
2-3 msk pinjenötter

1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Dela kycklingfiléerna på hälften, så att dom blir tunnare skivor. Lägg dessa i botten av en gratängform.
3. Vispa ihop creme fraiche och grädde. Pressa ner vitlök. Salta och peppra.
4. Ha i paprikapulver, tomatpuré och sambal. Vispa ihop till en sås och häll den över kycklingen.
5.Skär paprikan i bitar och strö över den. Fördela mozarellan på toppen.
6. Gratinera gratängen mitt i ugnen i 25-30 minuter. Kontrollera gärna så att kycklingen är klar. Strö över pinjenötter innan servering.