Gratänger är ju väldigt ”tacksamma” då dom sköter sig själva ett tag i ugnen. Jag gjorde en gratäng-version av barnens favorit kycklingpasta. Just kombinationen kyckling, purjolök och mango chutney är perfekt för barn. Purjolöken är rätt så mild och mango chutneyn ger lite sötma. Det blir supergott tillsammans!

Och sen att toppa det med bacon, det är liksom pricket över i:et. För vem älskar inte bacon?

kycklinggratäng

1 kg kyckling
1 purjolök
2 pkt bacon
½ tsk chiliflakes
salt och peppar
1 dl mango chutney
4 dl creme fraiche
½ dl riven ost

1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Strimla kycklingen och purjolöken. Värm en torr stekpanna och klipp ner baconen. Stek tills baconen är knaprigt och låt sen baconet rinna av på lite hushållspapper på en tallrik.
3. Behåll baconfettet i pannan och stek kycklingen i den. Efter några minuter, tillsätt purjolöken och låt allt steka tillsammans.
4. Salta och peppra och ha i chiliflakes. Låt allt steka ihop tills kycklingen har fått lite färg. Lägg sen kycklingen och purjolöken i botten av en gratängform.

kycklinggratäng

5. Vispa ihop creme fraiche, mango chutney och riven ost i en skål. Häll sen det över kycklingen. Stoppa in allt i ugnen i 10-15 minuter, tills gratängen har fått lite färg.
6. Strö sen över baconen och servera med nykokt ris.

kycklinggratäng