Mina absoluta favoritkakor är dessa mjuka, tjocka chocolate chip cookies med m&m’s. Så himla goda. Dom smakar verkligen ”cookies”, så som kakdegen i glass.

Sen så är dom otroligt enkla att göra, degen är lätt att rulla och man kan även förvara ”degbollarna” i frysen i flera veckor och sen ta dom direkt från frysen in i ugnen – så har man nybakta kakor när man vill!

Denna gång så gjorde jag en dubbelsats och med pastellfärgade m&m’s så att dom blev lite ”våriga”. Jag fick frågan om vart jag får tag i m&m’s i andra färger än dom vanliga. Dessa kommer från m&m Store i New York, men jag har även handlat på m&m Store i London och jag tror att det finns lite överallt. Där kan man köpa m&m’s i alla möjliga färger. Så jag brukar köpa på mig (eller be andra köpa) och baka med och ibland spara för att kunna baka roliga kakor senare.

chocolate chip cookies världens godaste

170 g smör, rumstempererat
1 3/4 dl farinsocker
½ dl strösocker
1 ägg
½ tsk vaniljpulver
knappt 5 dl vetemjöl
2 tsk maizena
1 ½ tsk bakpulver
100 g chocolate chips eller hackad choklad
100 g m&m’s

1. Vispa ihop smör, farinsocker, strösocker, ägg och vanilj tills det är fluffigt (ca 4-5 minuter).
2. Tillsätt vetemjöl, maizena och bakpulver och rör om tills det är helt blandat.
3. Blanda till sist ner chokladen.
4. Rulla sedan degen till ca 15-16 bollar och tryck ner en massa m&m’s i varje boll. Ställ in i kylen i minst 2 timmar.
5. Värm ugnen till 175 grader och grädda kakorna i 11-12 minuter, direkt från kylen. Låt svalna (om det går) innan du äter dom. Njuuuut!

världens godaste chocolate chip cookies