Barn brukar gilla gröna ärtor, så varför inte göra enkla goda biffar av det? Dessutom så får dom en riktig härlig grön färg!

Dessa biffar är riktigt enkla att göra, bara att köra allt i mixern/hackaren (det går nog bra med en stavmixer också). Jag älskar min hackare och använder den nästan varje vecka till nåt. Så smidigt att kunna hacka och riva med den. Men jag har gått igenom några hackare nu genom åren. Dom brukar inte hålla mer än 3-5 år. Jag kanske sliter för mycket på dom  😉

Till dom gröna ärtbiffarna så serverade jag cous cous (kokt i buljongvatten) och en mycket enkel (men ack så god) persiljesås. Persilja är något som jag alltid har hemma i frysen. Det är ett jättebra tips, att köpa hem frysta örter så att man alltid har hemma i frysen.

gröna ärtbiffar vegetariskt

250 g ärtor (frusna)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl vetemjöl (eller annat glutenfritt alternativ)
salt och peppar
2 msk persilja

Persiljesås
2 dl matyoghurt eller turkisk yoghurt
2-3 vitlöksklyftor
2 msk persilja
salt

1. Sätt på ugnen på 180 grader.
2. Koka ärtorna enligt anvisningen på förpackningen.
3. Skala löken och vitlöken. Hacka båda sorterna i hackaren eller mixa med stavmixern. Ha i ärtorna och mixa ihop allt.

gröna ärtbiffar vegetariskt

4. Rör sen ner salt, persilja och mjöl.
5. Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Det blir ca 6 biffar. Platta till och forma dom lite med en sked.

gröna ärtbiffar vegetariskt

6. Låt biffarna stekas i ugnen i ca 15-17 minuter.
7. Gör under tiden såsen. Häll upp yoghurt i en skål, pressa ner vitlöken och rör ner persilja och salt.

gröna ärtbiffar vegetariskt