Känner ni currydoften? Åh, jag önskar så att ni kunde känna den härliga currydoften och framförallt – smaken!

Här har ni härligt goda och stora köttbullar med indiska smaker. Perfekt att variera med dessa istället för våra traditionella svenska köttbullar. Servera gärna nykokt basmatiris till!

stora indiska köttbullar i currysås

500 g nötfärs
1 dl ströbröd
1 ägg
2 msk hackad persilja
1 vitlöksklyfta, pressad
1/4 tsk salt

Sås
1 burk körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
½ msk curry
1/4 tsk salt
1 dl matlagningsgrädde (eller mjölk)

1. Blanda alla ingredienserna till köttbullarna i en skål.
2. Forma till 6-8 stora köttbullar.
3. Stek köttbullarna i lite smör tills dom har fått färg runtom. Ta upp dom och lägg dom åt sidan.
4. Ha i körsbärstomaterna i pannan. Mosa tomaterna lite lätt med en slev.
5. Pressa ner vitlök. Tillsätt curry, salt och matlagningsgrädde. Rör om tills allt är helt blandat.
6. Ha i köttbullarna igen och låt allt puttra tillsammans i 15-20 minuter. Servera med ris och sallad.

indiska köttbullar i currysås recept