Lax är bland den enklaste maten man kan göra. Det smakar ju så gott bara som det är så det är inte så mycket som behöver tillsättas och jag brukar inte krydda för mycket för då tar kryddorna lätt över.

Så här har ni en jätteenkel vardagsrätt, som ändå känns riktigt lyxig och god. Riktigt barnvänlig är det också, salsan är mild och lite söt vilket gör att barnen älskar den! Och så sköter den sig självt i ugnen, ni vet hur jag älskar såna maträtter  😉

lax i ugn recept

ca 500 g laxfiléer (tinad/färsk)
3 dl gräddde
salt och peppar
paprikapulver
1 citron
färsk dill

Salsa
1 mango (eller ½ pkt fryst mangotärningar)
2 tomater
2 vitlöksklyftor
2 tsk citronsaft
2 tsk matolja
2 tsk koriander (fryst eller färsk)
salt och peppar

1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Lägg laxfiléerna i en ugnsform. Salta och peppra och strö över paprikapulver.
3. Häll sen över grädden så att den blandas med kryddorna. Skiva citronen och lägg ovanpå. Stoppa in i ugnen i ca 25 minuter.
4. Skär mango och tomater i små tärningar. Blanda och pressa ner vitlöken.
5. Ha sen i citronsaft, olja och kryddor och rör om.
6. Klipp över färsk dill när fisken är klar och servera den med salsan och nykokt potatis.