Barn brukar älska frukt i mat, det blir lite som att äta mellanmål och mat samtidigt. Denna banancurrygryta är helt veganskt och väldigt krämig och god. Zack tycker inte om bananer medans Leah älskar bananer (hon brukar kalla skivade bananer för bananpengar, haha, tror att hon har fått det från förskolan), så jag serverade bananerna vid sidan om, men det går lika bra att blanda i dom i såsen.

Den är väldigt mättande också med kikärtor och den krämiga såsen. En billig, enkel, vegansk middag!

Enkel exotisk banancurrygryta

1 gul lök
1 msk curry
salt och peppar
1 burk kokosmjölk
1 burk finkrossade tomater
1 msk grönsaksfond (alt. ½ grönsaksbuljongtärning)
1 burk kikärtor
2 dl mangobitar (frysta)
1-2 bananer
½ dl jordnötter

1. Finhacka löken.
2. Fräs löken i lite olja i en panna. Tillsätt curryn och rör om. Salta och peppra lite.
3. Tillsätt kokosmjölk och krossade tomater och rör om. Tillsätt även fond/buljong. Låt allt puttra i ca 10 minuter (jag kokade riset under tiden).
4. Häll av spadet från kikärtorna och skölj av dom (om man vill spara kikärtsspadet så kan man göra jättegoda veganska maränger av spadet!)
5. Ha sen i kikärtor, mango och skivad banan (eller servera vid sidan om, om så önskas). Låt allt bli varmt i 2-3 minuter.
6. Servera tillsammans med finhackade jordnötter.