regnbågscupcakes

Dessa regnbågscupcakes gjorde jag till Leahs kalas i lördags. Allt med regnbågsfärger går alltid hem hos barn, och det kan man verkligen förstå – för vem blir inte glad av en massa färger? Egentligen var dessa bara ”vanliga” vaniljcupcakes med vaniljfrosting, men dom blir så mycket roligare med lite färg!

Det kan vara lite klurigt att få till frostingen så att man får med alla färger i den när man spritsar, men jag har ett litet knep som jag tänkte dela med mig av!

regnbågsfrosting

Se till att inte snåla med färgen. Jag brukar använda pastafärg, det brukar ge dom klaraste färgerna och det gör inte frostingen rinnigare. Pastafärg kan man beställa på nätet och köpa i vissa butiker med inriktning mot mat och bak.

När du har färgat frostingen, häll varje färg i varsin påse. Alltså 5 olika påsar. Knyt dom ordentligt. Ta sen en annan spritspåse och klipp av änden och sätt dit tyllen. Klipp sen av ändarna på dom 5 påsarna med frostingen och stoppa in dom i tyllpåsen. Försök att få dom lika långt ner, så att inte en färg ramlar längre ner än en annan. Man kan knyta eller stänga tyllpåsen tillsammans med dom andra så att dom hålls kvar.

Sen är det bara att spritsa!

regnbågsfrosting

Här är receptet jag använde mig utav. Mitt favorit recept när det gäller vaniljcupcakes. Jag vet inte hur många gånger jag hade bakat dessa – alltid lika goda!

2 dl vetemjöl
1 1/4 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
en nypa salt
40 g mjukt smör
1 1/4 dl mjölk
1 ägg
1 krm vaniljpulver

Vaniljfrosting
250 g florsocker (ett halvt paket)
80 g mjukt smör
1/4 dl mjölk
1 krm vaniljpulver

1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Lägg mjöl, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa ihop ingredienserna. Tillsätt mjölken lite i taget.
3. Tillsätt ägg och vaniljpulver och vispa ihop ordentligt utan att överarbeta smeten.
4. Skeda upp smeten i 12 pappersformar och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
5. Gör under tiden frostingen. Vispa ihop florsocker och smör till en slät smet. Blanda sedan i mjölken och vaniljpulvret. Vispa tills frostingen är lätt och fluffig, minst 5 minuter.
6. Bred eller spritsa på frostingen på cupcaksen när dom har kallnat.

regnbågscupcakes