Meat-free Monday igen och vegetariskt blir ju mer och mer populärt överallt. Det är verkligen en stark trend, vilket man kan förstå då det är bra både för miljön och för plånboken. Dessutom så gott och det behöver inte alls vara krångligt eller svårt!

Det vill jag visa med denna superenkla – och så goda – vegetariska vardagsrätt som tar ca 15 minuter från start tills det är klart. Den gör alltid succé hos barnen som älskar pasta och den krämiga såsen går hem hos ALLA!

1 pkt tagiatelle
2 dl creme fraiche
5 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
1 pkt fetaost
5-6 soltorkade tomater

1. Koka pastan (tagiatelle) enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Under tiden – koka upp grädde och creme fraiche i en panna.
3. När det har fått koka ihop nån minut, smula ner buljongtärningen och lägg i fetaosten.
4. Smula sönder fetaosten med en slev och klipp ner soltorkade tomater. Rör om och låt puttra ihop lite.
5. När pastan har kokat klart, häll av vattnet och ha i pastan i såsen. Lite åt gången och rör om emellanåt så all pasta täcks av sås. Klart!