Meat-free Monday igen och denna gång med en riktigt god matpaj. Visst kan man göra tacopaj på vegetarisk färs, men testa att göra denna grönsakspaj med tacofyllning. Den blir fantastiskt god och mättande! En ny vegetarisk favorit!

Pajskal
150 g smör
3 dl vetemjöl alt. dinkelmjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten

1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 sötpotatis
1 zucchini
2 paprikor

2 dl creme fraiche
½ påse tacokrydda
2 msk chilisås
1-2 dl riven ost
körbärstomater

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en jämn deg. Tryck ut degen i en pajform och låt den vila i kylskåpet i 30 minuter.
3. Skala löken och skär grönsakerna i mindre bitar (förutom vitlöken och körsbärstomaterna). Lägg grönsakerna i en ugnsform (förutom körsbärstomaterna), ringla över olja och salta och peppra. Stoppa in i ugnen i 20 minuter.
4. Förgrädda skalet i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
5. Ha i grönsakerna i pajskalet (hacka vitlöken lite innan). Blanda ihop creme fraiche, tacokrydda och chilisås och bred det över grönsakerna.
6. Strö över riven ost och tryck ner några körsbärstomater. Gratinera mitt i ugnen i ca 25-30 minuter.