Ni som följer mig på Instagram (—-> @bambiblogg) såg att jag och maken var på Rånässlott i fredags. Det var för att fira vår bröllopsdag, men också att jag i fredags fick beskedet att alla cancer-prover såg bra ut och att jag nu är friskförklarad! Ett härligt dubbel-firande!

Barnens farmor och farfar hämtade dom på skola och förskola och tog hand om dom så att vi kunde koppla av helt och hållet. Det tar lite drygt en timme att ta sig till Rånässlott från Stockholm, som ligger vid Norrtälje.

Ett härligt slott som stod klart 1844. Jag älskar slottsmiljön och jag sa till maken att så här skulle jag alltid vilja bo.

Vi fick ett underbart rum uppe i ett av slottstornen. Väldigt fint inrett och med utsikt mot sjön.

Efter vi hade checkat in så var det dags för afternoon tea.  Afternoon tea står uppdukat från kl. 14 till 17. Det var en riktig härlig buffé med scones, marmelader (egengjorda!), olika röror (vi testade älgröran som var jättegod), mm.

Men ni känner mig, jag ville förstås lämna rum för dessert… speciellt efter en titt på dessertbordet. En fantastisk chokladmoussetårta med hallon, en brownietårta med maräng, morotskaka, dammsugare, mm. Allt var verkligen helt fantastiskt! 

Jag var tvungen att smaka på det mesta.. Favoriten blev ändå brownien med marängtäcke, även om chokladmoussetårtan kom på en nära andra plats.

Så otroligt mysigt och vi kunde verkligen koppla av bara jag och maken. Prata en massa utan att bli avbrutna eller tänka på ”vad gör barnen nu?”.

Efter afternoon tea så gick vi ner till sjöbastun. Där finns en stor bastu med sjö-utsikt och fyra varma bubbelpooler utomhus på bryggan.

Maken sprang ner och doppade sig i det kalla vattnet (som ni ser så låg det fortfarande is på vattnet!). Han gjorde nog detta 6-7 gånger.. haha… Jag hoppade över det.

Det fanns även mössor att låna och det behövdes, för det blev lite kallt om huvudet. Såg lite roligt ut när man hade badkläder och sen värsta vintermössan på sig…haha…

Innan middagen blev det lite bubbel att skåla i. Jag är så lyckligt lottad som har en sån fin make. Han finns alltid där för mig och stöttar mig.

Sen blev det en fem-rätters middag med hjort, sej, äppel-efterrätt, mm. Så fantastiskt gott! Dom som satt bakom oss i matsalen satt hela tiden och lät ”mmmmmmm” och sa ”oj, så gott!”.

Efter en härlig natts sömn i vårt slottsrum så blev det en god frukost.

Det var verkligen en helt underbar vistelse, ett perfekt sätt att fira vår bröllopsdag och mitt friskförklarande. Jag kan verkligen varmt rekommendera ett besök på Rånässlott. Jag såg nu att dom hade bra weekend-paket till Alla hjärtans dag – tips!