Under vår kick-off med Femme berättade Hannah att en favorit hos hennes barn är denna underbara pastagratäng. Det är alltid roligt att höra från andra vilka favoritrecept dom har från bloggen.

Denna gratäng är en favorit hemma också. Såsen är god och barnen älskar ju pasta och majs, så denna är alltid ett säkert kort. Om man vill så kan man öka mängden köttfärs, eller tillsätta andra grönsaker. Den går att variera på många olika sätt!

4 port.

3-4 dl pasta (200 g)
1 gul lök
1 röd paprika
200 g nötfärs
1 liten burk majs

Sås:
3 msk vetemjöl
5 dl lättmjölk
½ krm vitpeppar
3 krm salt
1 msk senap
1 dl mager ost (max 17%)

1. Koka pastan. Sätt på ugnen på 200 grader. Fräs lök och paprika, lägg i färsen och stek.
2. Blanda ner röran och majs i en ugnsform tillsammans med pastan.
3. Vispa ut mjöl i mjölken i en kastrull. Koka upp under vispning. Sjud 3-5 minuter. Smaka av med peppar, salt och senap. Häll såsen i formen och strö över osten.
4. Gratinera i ugnen i 10-15 minuter.