Småkakor är så roliga att baka och perfekta fikat. Vi kommer ha så många gäster här hemma under julen, vi kommer kanske vara uppåt 21 stycken här hemma samtidigt. Sen kanske det kommer andra gäster under andra dagar också. Så det gäller att bunkra upp! Dessa slängde jag in i frysen på direkten och det känns bra att kunna plocka fram dom när gästerna är här.

För vad är godare än vanilj och saffran? Riktiga drömkakor  🙂

100 g smör, rumstempererat
2 ½ dl socker
1 msk vaniljsocker
1 dl rapsolja
½ tsk hjorthornssalt
½ g saffran
4 dl vetemjöl

1. Sätt på ugnen på 150 grader.
2. Vispa smöret fluffigt tillsammans med socker och vaniljsocker.
3. Tillsätt oljan, lite i taget. Blanda hjorthornssalt och saffran med mjölet och tillsätt det till smörblandningen.
4. Rulla degen till små bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 15 minuter.