Detta pysslade jag och barnen med i söndags men jag förberedde själva browniebotten dagen innan. Browniesar blir allra godast om dom får stå till sig över natten, detsamma gäller kladdkaka!

Det var många likes på dessa på Instagram och jag blev väldigt nöjda med dom själv. Jättefina och skulle vara perfekt på glöggfikat för barnen, för det blir som klubbor om man sticker i polkagrisstänger i dom och det går jättebra att hålla i dom då.

Ovanpå har jag spritsat på lite kristyr som jag har färgat lite lätt grönt och sen har vi dekorerat med strössel innan kristyren torkat.

100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
115 g smör
1 3/4 dl strösocker
1 3/4 dl farinsocker
4 ägg
½ tsk vaniljessens
knappt 2 ½ dl vetemjöl
en nypa salt

Kristyr
3 äggvitor
1 tsk citronjuice
2-3 dl florsocker
ev. karamellfärg
strössel
polkagrisstänger

1. Värm ugnen till 160 grader.
2. Smält smör och choklad (hacka den gärna lite innan) i en kastrull. Låt svalna lite.
3. Vispa (för hand) i båda sockersorterna i chokladblandningen.
4. Ha i ett ägg i taget medan du vispar.
5. Rör sedan i vanilj, vetemjöl och salt tills allt är blandat.
6. Ha i smeten i smord rund form med löstagbar kant.
7. Grädda mitt i ugnen i 30-35 min. Låt svalna (gärna över natten).
8. Skär browniebotten i åttondelar. Ta ur dom ur formen och lägg på ett fat, pressa försiktigt i en polkagrisstång i botten av varje.
9. Vispa äggvitor fluffigt och vitt, tillsätt sedan citronsaft och florsocker och fortsätt att vispa till det bildas hårda toppar. Färga sen eventuellt kristyren. Spritsa på kristyren och dekorera med strössel innan kristyren torkat.