Vad jag har förstått så är det inte så vanligt att barnen i skolan byter om och duschar efter gymnastiken, speciellt uppåt i åldrarna. Jag minns när jag gick i skolan så duschade alla efter gympan det gör man inte längre. Man går in och tvättar av sig lite inne på toaletten eller tar på deo efteråt bara.

Jag tänker att denna vana är inte så bra för hygienen och det blir lite att barnen lär sig att dölja sin kropp, att det inte är naturligt att vara naken ibland. Men också så blir det att dom enda som man ser nakna eller halvnakna är retuscherade ”perfekta” modeller. För dom enda som ”får” synas halvnakna i media är tyvärr ingen mångfald och kanske inte någon som dom flesta kan identifiera sig med.

Jag tycker att det är synd att den enda nakenheten som vi ser idag är på ett och samma sätt. Förut så fanns ändå större variation när vi var kända för den ”svenska synden”, man kunde skymta en bred rumpa som sprang ner till vattnet för att ta sig ett dopp. Sånt ser man nästan aldrig nuförtiden. Nu har nakenheten sexualiserats istället och vi lär barn att det är något fel med nakenhet. Under sommaren minns jag hur en mamma höll om en handduk om sitt barn som var i 7-års åldern när barnet bytte om från badkläder, allt för att dölja dens nakna kropp. Nu kanske det fanns andra anledningar till att mamman gjorde så men det känns som om det inte är något ovanligt nuförtiden.

Vad tycker och tänker ni om detta ämne?