Usch, jag börjar bli förkyld och imorgon ska vi ta vår andra TBE-spruta. Vet inte ens om det är bra att ta den om man kanske har feber. Får ringa dit imorgon tror jag. Men jag känner mig lite orkeslös idag, ändå har jag tvingat mig själv att tvätta en massa och göra hemmagjord pesto. Men hemmagjord pesto är ju så sjukt gott och så enkelt att göra, så det var egentligen inte så jobbigt.

Brukar ni göra hemmagjord pesto? Om inte, så bara MÅSTE ni prova. Jag brukar försöka ”frälsa” folk och få dom att börja göra egen pesto, för när man väl har gjort det en gång så vill man aldrig köpa färdig pesto igen.

Som alltid så är bra råvaror a och o. Köp en riktigt god parmesan så blir peston GUDOMLIG! Sen kan man själv bestämma hur mycket vitlök eller parmesan den ska smaka, så man får sin helt egna ”personliga” pesto!

Så här gör jag min pesto:

Mixa ihop:
En påse pinjenötter
En kruka basilika
En bit parmesanost
3-4 klyftor vitlök
Olivolja tills det blir en bra konsistens

1. Jag brukar börja med nötterna och osten så att dom verkligen blir ordentligt hackade.
2. Sen har jag i vitlöken och basilikan och smakar av och har i kanske mer av något som jag tycker det behövs mer utav.
3. Till sist ringlar jag i olivolja tills pesto har en bra konsistens.

Peston klarar sig väldigt länge i kylen också!