Heja gårdagen spenderades på Muminlandet i Nådendal. Det var faktiskt deras första dag öppet i år! Det var rätt så smidigt att ta sig dit för det åkte en ”muminbuss” direkt från hotellet till Muminlandet!

Muminlandet ligger väldigt vackert, på en egen ö. Så man får gå över en bro dit. Det är rätt häftigt att det ligger som det gör.

Oj, va barnen hade längtat efter att få krama om Mumin. Leah hade burit omkring på sin egna Muminnalle ända sen vi åkte. Givetvis visade hon sin egna muminnalle för Muminmamman.

Vi hade lite otur för det regnade ett tag och vi fick köpa regnponchos och utrusta oss med filt. Men det gick över efter nån timme eller två. Och muminsarna var ju ute trots att det regnade.

Vi besökte förstås självaste Muminhuset. Det var många trappor upp och ner i huset. Men det fanns mycket skoj för barnen att leka med i huset.

Finaste bröllopsfotot hängde i sovrummet förstås!

Barnen hittade Muminpappans hattar och provade dom!

Sjöodjuret låg ute i vattnet nära Muminbåten.

Överallt så fanns det sagofigurer som hälsade på barnen.

Sagostigen var en superrolig del av parken. Man skulle ta sig igenom olika delar, t.ex. labyrinten som ni ser här ovanför och så fick man läsa på skyltar hur man skulle ta sig vidare. Barnen tyckte det var jättespännande att se vad som skulle hända härnäst!

Det fanns en spännande hängbro över forsen….

Vi fick kika in där Hattifnattarna bor….

Det fanns små spel och ansiktsmålning för barnen också.

Och teaterföreställningar förstås! Fanns flera på svenska, vi lyssnade även på en sagostund på svenska. Det kändes bra att det var så mycket på svenska för barnen!

Jag hade laddat upp med en massa Mumingodis inför resan och det var rätt skönt att ha på bussen till och från Muminlandet. Denna burk innehåller kex (som blev barnens favoriter) i en fin jubileumsutgåva nu inför 100-års firandet av Tove Jansson. Den finns att köpa i Mumin pop-up butiken i NK.

Nån var så trött efter en hel dag i Muminlandet att han somnade med godisnappen i munnen så här….

Tack Mumin för en underbar dag!