Vi har ju kylskåpet fullt med en massa god korv så det blir en hel del maträtter med korv här hemma nu. Korv stroganoff är en favorit här hemma men det går ju att variera lite och göra den lite annorlunda. Ibland äter vi den med kokosmjölk och sweetchilisås och det blir riktigt gott!

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
500 gr falukorv
4 dl kokosmjölk
1 dl sweet chili-sås
150 gr sockerärtor
100 gr cashewnötter
0,5 lime
salt
4 portioner ris

1. Skala och hacka löken och vitlöken.
2. Sätt igång riskoket.
3. Hetta upp oljan i en gryta eller stor kastrull. Fräs löken och vitlöken några minuter.
4. Skär falukorven i stavar under tiden.
5. Ner med falun i grytan och fräs ytterligare någon minut. Häll sedan i koksmjölken och sweet chili-såsen. Puttra i 5 minuter.
6. Skölj sockerärtorna.
7. Hacka cashewnötterna grovt.
8. Låt sockerärtorna puttra i grytan någon minut. Smaka av med salt och pressad lime.
9. Servera med riset och dom hackade nötterna.