Igår fick det bli en favorit i repris – kyckling i röd pestosås. Just röd pesto är himla bra att ha hemma och kan piffa upp nästan vilken sås som helst. Jag gillar också att bland i pesto i potatismoset.

Grön pesto gör jag alltid själv hemma. Det är så himla gott med hemmagjord pesto och enkelt! Men jag har aldrig testat att göra egen röd pesto… undra om det är lika enkelt?

3 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
4 msk röd pesto
1 påse baby bladspenat
5 dl matlagningsgrädde
2 msk creme fraiche
salt
peppar

1. Skär kycklingen i mindre bitar och hacka vitlöken.
2. Fräs vitlöken i lite smör. Tillsätt kycklingen och stek den färdig. Krydda med salt och peppar.
3. Blanda ner bladspenaten och låt den mjukna. Häll ner matlagningsgrädden, creme fraiche och den röda peston. Låt allt koka samman i ca 10 minuter och servera kycklingen med pasta.

Jag invigde min nya stekpanna från OBH Nordica som jag vann hos Loppi. Det är en lättvikts-gjutjärnpanna! Det är rätt så häftigt att den väger så lite när det är en gjutjärnspanna. Det är ingen kemisk beläggning på den och man kan använda metallredskap i den då den är reptålig. Men det som är bäst med alla gjutjärnsgrytor och pannor är ju att man kan använda dom på spisen och i ugnen – det gillar jag!